העיפו את הילד מחוג שחיה !

grayart

New member
השאלה היא אם הילד בכלל רוצה את החוג...

אני עצמי מדריך בחוגים, היו לי ילדים גם על הספקטרום.
לפחות אחד מהם התפרץ כמה פעמים אצלי בחוג , ואפילו פעם אחת הייתי צריך לעצור אותו, כי הוא החליט שהוא מתאבד וקופץ במשמרת שלי מהחלון שבקומה השניה.
אבל הוא נהנה לבוא לחוג, ואמא תמיד הייתה איתי בתקשורת צמודה לגביו, ועשיתי כל שיכולתי על מנת לאפשר לו להצליח ולהנות, וזה כלל גם להגן עליו מפני צחוקים של אחרים, ולדעת מתי לא ללחוץ עליו לביצוע מסימה, ולפעמים להיות כמו פסיכולוג , לקחת אותו לצד להסביר ולהרגיע, ולפעמים שיחות גם מחוץ לזמן השעור.
והכול עם אהבה גדולה, והמון חיבה והערכה, והוא עשה חייל בחוג שנים רבות. (בחוגים אחרים האמא אמרה לי שלא החזיק יותר מחודשיים שלושה)

אבל הוא רצה, לפחות רוב הזמן רצה ורוב הזמן נהנה לבוא.

בתור מדריך, אני תמיד מנסה לברר אם הילד בגדול רוצה להיות בחוג.
לפעמים התנהגות כמו שאת מתארת היא דרך לגרום שיעיפו אותו משם.

אם הילד בגדול נהנה והולך ברצון (רוב הזמן) אז שווה לדבר עם המדריך, להסביר לו את המצב, ולקוות שהוא מספיק "בן אדם" לקחת את הילד תחת חסותו.

גור4242

New member
אז מה? למצוא משהו שמספיק ילהיב כדי לפתות אותו.

אמרת שהוא אוהב מספרים, לא?

אז אולי חוג העשרה במתמטיקה? או בכל נושא אחר שמעניין אותו.

גור4242

New member
אפשר לשלב

כשהייתי ילד אז הייתי מתחמק תמיד משיעורי ספורט בבית ספר, עד שהם באו להורים שלי עם אולטימטום: אני חייב שיעורי ספורט, אפילו באופן פרטי, או שאני עף מבית הספר.

הבעיה היא שלא הסכמתי ללכת לשום שיעור ספורט... עד שההורים שלי מצאו איזה סטודנט שידע את הדרך ללב שלי. באותה התקופה הייתי אוהב לשחק "כדורגל" עם השעון (לנסות לעצור את הסטופר כמה שיותר קרוב ל-"00", כאשר כל מספר מתרגם להצלחה במגרש - מסירה מוצלחת או פריצה קדימה או גול).

אז הסטודנט הזה אמר לי ככה: אוקיי, מעכשיו, את כל "המהלכים" שאתה עושה על השעון, אתה חייב לעשות גם על המגרש. יצא לך שלוש מסירות וחדירה לשער? אז כדי שזה ייחשב, אנחנו צריכים באמת לעשות שלוש מסירות וחדירה לשער.

וזה עבד. אין לך מושג איזה כיף בשביל ילד לראות איך הדמיון שלו הופך למציאות.

כמובן שעם נושא עניין של מספרים זה קצת יותר מסובך. אבל אולי יש לו נושאי עניין נוספים?

dina199

New member
ספורט זה טוב. אבל במסגרת מתאימה.

אם הסביבה לא מתאימה וגורמת סבל מה ייתרון בזה שאתם החלטתם?.
לפי ההודעות שלך יש לי תחושה שאצלכם יש גבולות מאוד קשוחים וקשיחים.
ואז כל התנהגות שלא במסגרת הגבולות האלה היא 'מוזרה' או 'לא תקינה'.

TikvaBonneh

New member
אולי הוא כבר יודע לשחות

ולא צריך חוג. רק מישהו שישגיח עליו והוא ישחה בעצמו בבריכה.

אין בעייה עם להכריח ללכת לחוג ספורט.

אבל חוג שחייה הוא בעייתי במיוחד, לדעתי, ולא מתאים לילדים רבים שנמצאים על הספקטרום. אם המטרה היא שילמד לשחות - אז מורה פרטי, או במינימום מורה שמתמחה בספקטרום וקבוצה מאוד קטנה. אם הוא כבר יודע לשחות - בוודאי שאין טעם בחוג שחייה.
אם יש חוג שהוא מעדיף - מצוין, שיילך לשם. וגם אם לא - לשלוח אותו למשהו שהוא לא שחייה. משהו שיש בו הרבה פחות הסחות דעת והרבה יותר יכולת של המדריך לראות מה הוא עושה, ולהגיב במקרה הצורך. אמנויות לחימה אטרקטיביות הרבה פעמים לילדים על הספקטרום, אם את מחפשת כיוון אחר.

הוא הולך לאומנות לחימה

אבל לצערי החוג הוא רב גילאי והגדולים בשנה שעברה די צחקו עליו. והוא גם עשה בעיות. עוד לפני האבחון החלטנו להוציא אותו מהחוג. בסוף אמרנו ננסה חודש. הבנתי מהמורה שהוא מאד השתפר בהתנהגת ובהקשבה. לא מקטר, הולך ברצון. והשנה גם יש יותר קטנים כולל אוטיסט שנהייה חבר טוב שלו.
ולגבי השחיה, דווקא אין הרבה הסחות, כי הוא שוחה רוב הזמן. הוא יודע לחות אבל לא מספיק טוב כדי להפסיק.

אז תמצאו חוג אחר של אמנויות לחימה

אם מתברר בכל זאת שגם השנה יש בעיות.

לגבי השחייה - אם הוא לא יודע מספיק טוב לשחות, לדעתך, אז קחו לו שיעורים פרטיים. במספר קטן של שיעורים הוא יתקדם הרבה יותר מאשר בחוג יקר שבו הוא לא מקשיב למדריך, והמדריך לא יכול להתעסק איתו כי יש לו תלמידים נוספים.

אני דווקא לא מסכימה. אני לא חושבת

שההתנהגות היא דרך לגרום שיעיפו אותו משם, וילדים על הספקטרום הם לרוב לא מניפולטיביים בצורה כזאת. בהחלט יתכן שהעובדה שהוא לא עושה מה שאומרים קשורה לכך שהוא לא מעוניין להיות בחוג (אם כי גם זה לגמרי לא בטוח - מאוד יכול להיות שהוא מתנהג כך בכל מסגרת שהיא, בין אם הוא רוצה להיות בה ובין אם לא - הוא פשוט מתנהג כמו שהוא מתנהג, וכשמשהו מעניין אותו ומוצא חן בעיניו באותו רגע, הוא engaged, אבל כשלא - הוא פשוט מפסיק ופונה לעסוק במשהו אחר), אבל לדעתי הוא לא מודע לכך שההתנהגות שלו תוביל לכך שיעיפו אותו מהחוג, ושיש כזו אפשרות בכלל.

גור4242

New member
אם זה אפשרי להישאר ולהשגיח - זה רעיון מצוין

במקרה הכי גרוע, אם יקרה דבר דומה שוב, לפחות יהיו לך את כל הפרטים על מה שקרה לפני.

dina199

New member
לכן אני בעד לספר את האמת למי שצריך.

ונראה לי שספציפית המדריך הזה צריך לדעת על האבחנה.

למעלה