העלייה הכי בטוחה בחיפה - דרך משה פלימן ( פרויד ) והסיבה ...

ariasdo

New member
העלייה הכי בטוחה בחיפה - דרך משה פלימן ( פרויד ) והסיבה ...

בכיוון הטיפוס יש טיילת מדרכה מוגבהת מאספלט ברוחב 2 מ' ,מתחילה ממתחם קסטרא עד למעלה הקטע הזה כ 3.2 ק"מ עם כ 8% שיפוע ממוצע.
שיפוע משתנה יש קטעים של 10% + וגם קטעים של 6% .

היום רכבתי מהבית מכרכור דרך זיכרון עד לב"ח כרמל זה 47 ק"מ .
ירדתי באותה הדרך על המדרכה המוגבהת לקסטרא וחזרתי ברכב עם המשפחה .

מצורף מפה לקטע הרלוונטי בעליה A-B
טיפסתי בהילוכים כבדים 39/22 היה לי קשה , אבל הקושי גורם לי הנאה . (גלגל שניים 22 נמצא בקסטות סרם .11-28 ו 11-32)

אריה סדובניק

ariasdo

New member
בכתבה לא צוין מיקום התאונה רק חיפה -רכיבת כביש זה דבר מסוכן

ariasdo

New member
מעניין מיקום התאונה והסיטואציה לתאונה -כדי שגם אחרים יזהרו .

ItsikH

Member
אכן, כיוון שרוב העליה אין צמתים בימין,יש טיילת רחבה ו
מעטים הולכי הרגל. מנגד, בירידה אני מעדיף את הכביש [ורצוי בכלל לא].

ecoride

New member
העליה לא כזאת בטוחה

והסיבה היא רוכבים שיורדים על המדרכה.
פעמיים הייתי סנטימטרים בודדים מהתנגשות כשזה שיורד כמעט עף לכביש.
לגבי הירידה על הכביש - מאז את כולו זה הפך לסיוט.

ariasdo

New member
אתמול אף אחד לא היה בטיילת - למי הזכות -זה שעולה או זה שיורד

nachshon4

New member
אם זו טיילת, היא לא נועדה לאופניים

אלא להולכי רגל.אולי פספסתי משהו, אבל:רוכבי אופניים במדינה מתוקנת לא יכולים מצד אחד לדרוש שיתייחסו אליהם כמו כלי רכב לגיטימי על הכביש, ומצד שני להתנהג אחרת כשזה יותר נוח להם.אני פוגש המון רוכבי אופניים רוכבים בצד שמאל של הכביש, רוכבים על מדרכות (!), חוצים מעברי חצייה ברכיבה. כל זה צריך להיות אסור בחוק. עד שזה לא יקרה קשה לי לבוא בטענות לנהג שצופר לי או שצועק לי ללכת לרכב במקום אחר. ביום שישי בבוקר רכבתי מעמיקם לכביש 4, עליתי לעוספיה דרך בית אורן. דווקא בגלל שהכביש צר מאד ומפותל, הרכבים המעטים נוסעים לאט והרגשתי מאד בטוח. המשכתי דרך דליית אל כרמל, אלייקים, דליה, לכוון בסיס גולי וחזרה הביתה לעמיקם. סיבוב מצוין ונוח.

ariasdo

New member
מוגדר טיילת אבל בימי חול אין מטילים אפילו כלבים ,נוח לרכיביה

YotamKa

New member
כל החוקים שציינת כבר קיימים

כולל צד שמאל, כולל מדרכה, כולל מעברי חצייה.
הבעיה היא שהנהגים מסכנים אותנו יותר מכפי שאנחנו 'לא מכבדים' אותם. ולכן רוכבים על המדרכה ומתנהגים כהולכי רגל.
תנסה לרדת פעם את פרויד על הנתיב כמו רכב שווה-זכויות.

nachshon4

New member
חוקים ששווים לתחת

אם אף אחד לא מציית להם, ואף אחד לא אוכף אותם.
זה לא עניין מי לא מכבד את מי יותר, נהגים או רוכבים. נהג חיב להבין שרוכב אופניים הוא כלי רכב על הכביש בדיוק כמוהו, כמו טרקטור, כמו רכב אספנות. זה הבסיס לשילוב מוצלח של אופניים בכבישים. אם נהג רואה אופניים נוסעים על מדרכה, או בצד שמאל, אתה מראש לא מקוטלג אצלו ככלי רכב, ויש צדק מסויים בכך שהוא שולח אותך לרכב במקומות אחרים.
בתור רוכבים המעט שאנחנו יכולים לעשות כדי שיתייחסו אלינו ככלי רכב לכל דבר הוא להתנהג..... ככלי רכב לכל דבר, ולא לרכב על מדרכות, גם כאשר זה נוח.

nachshon4

New member
אולי הכי בטוח כרגע

אבל מתעלם ממה שאמרתי.
להעדיף את נוחות הרגע על המחשבה לשיפור בעתיד זה מאד ישראלי.
אם טוב לכם עם מצב רכיבת הכביש בארץ - יבושם לכם.
בתור אחד שרכב ב-5 שנים האחרונות במקום שבו ההתייסות לאופניים על הכביש שונה לגמרי מכאן, אני אומר לכם שאתם מפסידים המון.

ariasdo

New member
כל הכבישים מסוכנים אתה לא יודע מאיפה זה יבוא לך ,לגבי המדרכה

פו לא מדובר על מדרכה שהולכי רגל מסתובבים באופן קבוע אלה מקום שומם ברוב ימות השנה בימי חול .

ככביש העלייה לפרויד זה דו מסלולי עם הפרדה אבל זה מסוכן זה ציר המוביל לכרמל וממנו , עמוס בתנועת רכבים בשני הכיונים .

לגבי המסלול שצינתה בית אורן מוכר לכולם אומנם אין שם עומס תנועה .
ואבל אל תחיה באשליה שזה כביש בטוח זה חד מסלולי נתיב צר ללא שולים טובים ואין הפרדה , שיורדים משם טרקטורונים מולך במהירות ואין לך לאן לברוח הלב שלך ירד למכנסיים .

הרבה מאוד פעמים הייתי בבית אורן ומ 2008 גם הרבה פעמים עשיתי את המסלול שצינתה עם ב"ח גולני .

שרוכבים הרבה שניים הרכיבה הופכת להיות משעממת ולכן אני מחפש ריגושים ובגלל זה אני מגיע הרבה פעמים לכל מני חורים ומקומות תלולים כדי שיהיה לי מעניין ואתגר .
פרוד זה לא אתגר זה רק לצורך גיוון .
מספיק אני חי עם האישה הנוכחית כמעט 30 שנה לפחות בעליות אני יכול לגוון .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
אם החלטת שכביש מסוים מסוכן לך

אתה יכול להחליט לא לרכב בו.
אסור לרכב על מדרכות, נקודה.

אגב זה לא מפליא בכלל, הרי במדינה הזו חוק הוא המלצה במקרה הטוב. אבל בתור רוכבי אופניים שסובלים מאד מהתופעה הזו, הייתי מצפה מאיתנו לפחות לדרוש מעצמנו עמידה בכמה עקרונות.

ariasdo

New member
עד שיהיה כבשים נורמאלים ואכיפה - בפרויד נידות עושים לי לייק

YotamKa

New member
באוסטרליה, האם החוק נאכף גם על הדינגו?

ודי לחכימא ברמיזא.

nachshon4

New member
באוסטרליה

היו לאוסטרלים כל מיני התנהגויות או התנהלויות שנהגנו לקרוא להם "טימטום אוסטרלי".
יכול להיות שנדבקתי מהם ולקיתי בקצת טימטום, אבל אני בכל מקרה לא מבין את הרמיזא שלך, אם תרצה להסביר.

למעלה