העליתם כאן סוגיה חשובה מאוד אך בערות כלליות

שרון1818

New member
אוקיי אבל קחי בחשבון שלעבור ברית מילה בגיל

בגיל מבוגר זה תהליך מאוד כואב. אני שמעתי סיפורים של אנשים שעברו גיור בגיל מבוגר והבעייה הכי גדולה שלהם היתה הברית מילה. הם אמרו שזה מאוד כואב והיו להם מלא בעיות עם התחבושות, לעשות פיפי, ןהתפקוד בכלל. אני אישית מכירה 2 אנשים שסיפרו לי שהתחילו תהליך גיור אבל לא השלימו אותו מרוב הפחד שלהם מברית המילה- זה תהליך כנראה ממש טראומטי בגיל מבוגר. ואם הילד בבגרותו ירגיש יהודי וירצה לעבור גיור ויצטרך כמובן לעשות ברית מילה לשם כך אולי יהיו לו מלא טענות אליכם למה לא עשיתם לו את זה כשהיה תינוק ולא זוכר כלום ? הרי כשאמא מחליפה את התחבושות והתינוק עושה פיפי בחיתול והוא לא צריך לטרוח ולתפקד והוא קטן וממילא לא זוכר כלום הכל הרי מאוד פשוט ובטח שעדיף על פני להתמודד עם הסיוט הזה של לעבור ברית כמבוגר -הכאבים התיפקוד והלהחליף תחבושות שגם זה מסובך. אני פשוט מעלה כאן עוד סוגייה שממש שווה לחשוב עלייה, אני יודעת שאת לא מרגישה קשר לדת ולמנהגיה, אבל נסי לחשוב מנקודת מבטו של הילד- נכון שקיימת האפשרות שלא יעניין אותו מלהיות יהודי, אבל קיימת גם אפשרות חזקה שכן יעניין אותו להיות יהודי, ביחוד מפני שהוא חי פה בישראל (טוב-למי שחי פה בישראל ולא בגולה) ושכל האנשים סביבו הם יהודים וכולם עברו ברית מילה (למעט בודדים ממש אני מניחה) אז אולי הוא יבוא אליך בטענות- אמא למה לא עשית לי ברית מילה כמו לכולם כשהייתי תינוק ? וגם אני יהודי כמו כל חברי אז למה אני חריג ורק לי לא עשו ברית מילה ? ולמה עכשיו כשאני מבוגר אני צריך לעבור תהליך של ברית מילה שהוא כה כואב ? אז למה לא עשו לי את זה כשהייתי תינוק ועכשיו עליי לעבור את כל הסבל הזה ? ולהיות שונה מכל חבריי ? ממש שווה שתשקלי את זה, תחשבי על הילד ועל האפשרות שיהיו לו את הטענות הקשות האלו. אם היית חייה בחו"ל זה היה אחרת, כי כולם שם גויים ולא נימולים, אבל את חייה פה, ומה לעשות, פה זה אחרת כי בכל זאת כולנו יהודים וכל הגברים פה כולם עברו ברית מילה...

גם קעקוע זה כואב, ועדיין אנשים עושים את זה

יש הבדל בין להיות מודע לכאב ולהיות מוכן לשאת אותו בשביל המטרה הסופית לבין לעשות הליך מסוכן, בלתי הפיך ומיותר מהבחינה הרפואית לתינוק בן 8 ימים (או לילד צעיר) כי אולי כן ואולי לא זה יפריע לו בעתיד.

אגב, לכ-20% יש סיבוכים כתוצאה מהברית ומידי פעם יש תינוקות שמתים מזה או שיש להם פגיעה בלתי הפיכה באיבר המין. מניחה שגם הילדים האלו יכולים לבוא להורים שלהם בטענות. את יודעת מי לא יכול לבוא להוריו בטענות? מי שעובר את התהליך בגיל שהוא מודע להשלכות, לסיכונים ולתוצאות האפשרויות של התהליך, ומקבל אותם על עצמו.

ולגבי טיעונך שכל הגברים עברו כאן ברית מילה: ממש לא נכון, אבל ממש לא. מכירה יותר ויותר ילדים שנותרו שלמים, יותר ויותר הורים שמוותרים על זה ויותר ויותר בני נוער וצעירים (גם אחרי צבא!) שגדלו בארץ בתור שלמים. הולך ופוחת הדור (החילוני) שמבצע את האקט הזה על ילדיו. נכון שבנתיים הרוב עושים, אבל המגמה משתנה ותמשיך להשתנות.

KallaGLP

New member
לתינוק זה כואב לא פחות

אבל הוא עדיין לא מסוגל להתלונן.

KallaGLP

New member
כמו שכבר כתבו לך, במיוחד ברית מילה לא.

יש הרבה מנהגים שהיו מקובלים פעם שבעיניים מודרניות נראים מיותרים או אף מזיקים. בעיניי חיתוך באיבר בריא ומתפקד של חסר ישע הוא בהחלט אחד מהם. היהדות לא יושבת בקצה איבר המין ויש גם הרבה לא יהודים נימולים, אז זה גם לא משהו ייחודי ליהודים, מי שחשוב לו להרגיש יהודי יכול למצוא משמעויות אחרות, רוחניות יותר, למושג (כמו שנשים עושות מאז ומתמיד) ו/או לעבור ברית מילה אם יבחר בכך מתוך מודעות, הבנה ורצון חופשי ובדעה צלולה.

Otisco 12

New member
גיור חילוני

ברוכים הבאים לפורום, ובתקווה שבמהרה תהפכו להורים.

מחוסר זמן אין ביכולתי לקרוא את השרשורים המעניינים שהתפתחו בעניין גיור, אבל כן חשוב לי לספר שאפשר אחרת.
בנינו הקטן לא גוייר על פי הזרם האורטודוקסי. קיימנו טקס גיור מרגש שהתאים לאורחות חיינו. מבחינתנו בבננו יהודי ומכיוון שהתייחסנו לכך ברצינות גמורה, והתכוונו לכך מעומק ליבנו, לכול הסובבים אותנו אין שום ספק שהקטנטן חלק מהקהילה היהודית המורכבת שסובבת אותנו. יש המון דרכים להיות יהודי

אתם מוזמנים לחפש אחורה בפורום "גיור חילוני".

דבר נוסף, לא ברור לי למה יש בעיות בנושא האיזרוח. ילד מאומץ הופך לאזרח מתוקף העובדה שהוא בן של הוריו. אין לזה קשר לדתו. ניתקלנו בפקידי משרד הפנים שניסו להפריע לאיזרוח (דוקא באיזרוח בנותינו הגדולות שגוירו גיור קונסרבטיבי בארה"ב, "כשר" על פי הרבנות בארץ, כנראה עקב היותן שונות כול כך), אך הבהרת החוק מול מנהל המשרד פתרה את חוסר ההבנה.

שבת שלום!

למעלה