העם בונצואלה אמר לא!!! לביריון השמאלני צ'אווס

העם בונצואלה אמר לא!!! לביריון השמאלני צ'אווס

עכשיו צפוייה הפיכה אלימה בסיגנון הקומוניסטי המוכר כדי לכפות את הקומוניזם ואת הדיקטטורה הבאה יחד איתו על המוני העם. תוצאות משאל העם הן גם מכה לערבים הקיצוניים והאיסלאמים, אנשי הג'יהאד, שצ'אווס הוא ידידם הגדול - מייד אחרי היטלרינג'אד.

respecta1

New member
חח אבל לא יאומן איזה שימוש ב"דמוקרטיה"

היה פה.. עשו משאל עם לבדוק אם הם נותנים לצא'בז להיות דיקטטור

THE WIZARD 55

New member
יש מרחק בין תוצאות המשאל להפיכה..

תלוי אם יש להם ביצים לעשות את זה.

מפתיע שכמעט חצי מהבוחרים היו מוכנים לתת לו

אפשרות להבחר שוב בלי הגבלת מספר הכהונות. בכל אופן הוא כבר הודה שהפסיד לפי שעה. מי שמתכנן הפיכה לא מודה בדברים כאלה, וגם לא טורח לעשות משאל עם לפניה.

הבולשביקים פיזרו בכוח את האסיפה המכוננת

שנבחרה כבר כשהם היו בשלטון אך היתה בעלת רוב דמוקרטי שסרב לאשר את הדיקטטורה שלהם. גם בכל מזרח אירופה הם חיסלו את המשטר הפרלמנטרי אחרי מלה"ע ה-2 כשרוב הבוחרים הצביעו נגדם וביצעו הפיכות. לגבי החצי ש'תמך' בצ'אווס הרי אין ספק שהיו הרבה מניפולציות וזיופים בייחוד בכפרים ובשכונות העוני היכן ש'החולצות האדומות' שלו שולטות ברחוב ואין פיקוח דמוקרטי.

gogi000

New member
מתי תפסיק להתעסק בהשערות

ותתחיל להתעסק בעובדות

gogi000

New member
אדם אמיץ ביותר

צ'אבס קידם את וונצאללה בהרבה פרמטרים מאז שהוא עלה לשלטון, אם לא היה כל כך טוב הוא לא היה נבחר שוב ושוב בבחירות, תוצאות משאל העם היו נגד הרפורמות החדשות שהוא ניסה להחיל שגם אני התנגדתי אליהם אבל הם בשום אופן לא היו נגדו, אם הוא היה דיקטטור הוא היה מנסה להכניס את הרפורמות בכוח ולא דרך משאל עם, האם בישראל הדימוקרטית מכניסים חוקים דרך משאל עם? שם הוא יכל להעביר את הרפורמות בקלות בפרלמנט ששם יש לו רוב אך העדיף שהעם יחליט. הלוואי שיעלו עוד ועוד מנהיגים לשלטון כמוהו. לאחרונה אנחנו רואים שהעולם פונה שמאלה, לעולם נמאס מהשנאה והמלחמות ולכן בוחר בדרך השלום, באמריקה הלטינית, בארה"ב אחרי בוש בטוח יבחר מועמד דימוקרטי אם זה אובאמה או קלינטון, באיטליה וספרד השמאל שולט, רק בצרפת הימין עלה לשלטון וחבל, אבל בכללי העולם פונה שמאלה וטוב שכך. ולפני שהימין הקיצוני מזכיר את סין אזי אני מתכוון למדינות הדימוקרטיות ולא לדיקטטורות.

../images/Emo6.gif אוי הבורות..תלמד קצת מזה שמאל בעולם הגדול

"לאחרונה אנחנו רואים שהעולם פונה שמאלה, לעולם נמאס מהשנאה והמלחמות ולכן בוחר בדרך השלום" רק מזל ששמאל בעולם נקבע לפי נושאים חברתיים ולא על פי נושאים ביטחוניים כמו בארץ, אז לפני שאתה צועק השמאל עולה תבין מה זה אומר. טוב עזוב לא ידעתי שאתה עד כדי כך קיצוני בעוד נושאים..ידעתי שאתה לאומן פלסטינאי כמו עוד כמה פה אבל אתה שמאל קיצוני קומוניסט ששונא את המערב, אז אין מה להוסיף ומעולה שהשמאל (כמובן לא הקומוניסטים
) עולה בעולם, בניגוד לארץ שמאל וימין לא נקבע על פי דעות ביטחוניות אלא אל פי דעות חברתיות יכול להיות שמאלני אמרקאי (יעני דמוקרטי) שגם בעד המלחמה (כמו שהילארי הייתה ולא ברור אם עדיין) ויכול להיות גם רפובלקיני (ימני) שנגד ויש אחד כזה שגם רץ לראשות המפלגה כי זה לא קשור כמו שאני ימני אתה מכנה ימין קיצוני אבל ליבארלי בדעות החברתיות..תגיד לאמרקאי שאתה ימני ליבראלי הוא יצחק אז שוב..לפני שאתה צועק השמאל עולה תבין מה זה אומר וממש לא רואה מה רע ב"עליית השמאל".. ואמרת הילארי תעלה, הילארי חבוב יש דעות לגבי איראן כמו בוש..אובאמה לא אבל תודה לאל הוא גם לא יבחר

gogi000

New member
תראו מי מדבר על בורות

שמאל אחינו קשור גם לביטחון וגם לדעות חברתיות, לך תשכיל קצת שמאל וימין שימוש בכוח לפתרון סכסוכים בינלאומיים: הימין הוא לרוב יותר נִצִי (מהמילה "נץ", עוף דורס המתקיים מציד בעלי חיים אחרים) ומאמין בחשיבות הכוח הצבאי כגורם חיוני לביטחון הלאומי. תנועות ימין בדרך כלל תומכות בפעולות צבאיות בעת הצורך ומאמינות במדיניות של תגובות קשות על תוקפנות מצד האויב. השמאל המתון הוא לרוב יותר יוני (מהמילה "יונה", העוף המסמל את השלום) ומאמין בהידברות ומשא ומתן כאמצעי הטוב ביותר לפתרון מחלוקות וסכסוכים. תנועות שמאל בדרך כלל מתנגדות לפעולות צבאיות ומאמינות במדיניות של איפוק ושימוש בכלים דיפלומטיים. עם זאת ארגוני שמאל קיצוני מציגים וגם מפעילים עמדות מיליטנטיות ואף מצדיקים פעולות טרור לשם השגת מטרותיהם. יחס לצבא: הימין לרוב מתגאה בצבא ורואה בו כלי לחיזוק הלכידות הלאומית שמחשל את אזרחי האומה. הימין רואה בשירות בצבא ערך לאומי ומהלל את אלה המתגייסים לצבא ומשרתים בו. השמאל המתון בדרך כלל רואה בצבא משום "רע הכרחי", בעוד השמאל הרדיקלי מתנגד לצבא כמכשיר לאומי ורואה בו ארגון מדכא ואלים, אולם, ארגוני שמאל קיצוני (כמו גם מדינות הגוש הקומוניסטי בעבר) ראו ורואות בשימוש בכוח, באלימות, בצבא העומד לרשות המהפכה ואף באמצעי דיכוי מכשירים לגיטמיים לתיקון החברה. בדרך כלל, תנועות השתמטות וסרבנות שירות במדינות שאינן מקבלות את עמדות השמאל - מוצאן בשמאל. חלקן באות על רקע פציפיסטי וחלקן על רקע פוליטי של התנגדות למדיניות הממשלה. בקשר לארה"ב אז נכון שהילארי מתנגדת לאיראן, זה לא אומר שהיא לא מתונה, היא יותר מתונה פי כמה מבוש, הלוואי שאובאמה יבחר, אך גם הילארי תהיה בחירה מצוינת אם היא תהיה כמו בעלה שלפי דעתי הוא וקנדי היו שני הנשיאים הכי טובים לארה"ב עד עכשיו. אז לפני שאתה מאשים בבורות תשכיל ואל תתלהם כמו כל הימין הקיצוני שמאמין רק בכוח ואלימות.

gogi000

New member
ואגב אני לא מאמין בשמאל הרדיקלי

ולא במדינות הקומוניסטיות הדיקטטורות, אלא בשמאל השפוי שלא מאמין בדרך המלחמה והאלימות.

ס'באח אלכיר גוגי

הנה דעה נוספת על משאל העם של צ'אווס מסתבר שגם בארה"ב הממהרת לגנות היה בעבר הלא רחוק אפשרות לבחור נשיא ללא מגבלות על מספר הפעמים. בבריטניה זה אפשרי עד היום. ואפילו בישראל...
אז תיזהר גוגי, כנראה שמהפכה בולשוויקית מאיימת על מדינתנו. וגם על אנגליה!

mike00

New member
אל תשכח שבנוסף לחוקים הבולשביקים האלה

ארה"ב,בריטניה וגם ישראל שוקדות על ייצור קוקאין בכמויות מסחריות ומייצאות אותו לכל דורש, זאת תוך כדי תשלום של פרוטות לחקלאים עבור עבודתם וברמיזה שאדמתם תולאם במידה ויחליטו על גידול יבולים אחרים... לא שיש להם הרבה ברירה,הרי ידוע לכל לאיזה מוצר יש יותר ביקוש....קוקאין או תפוחי אדמה... הבעיה של מדינות מערביות אם האדון צ'אבס לא מבוססת על דרך השילטון במדינה אלא על סירובו לעגן בחוק את המלחמה בסמים שמזהמת את הרחובות במדינות המערב ובעיקר בארה"ב.....אם אני הייתי נשיא ארה"ב הייתי מפציץ את האדמות ושורף את היבולים.... מזלו של צ'אבס זה שיש לו כמויות אדירות של נפט "שמאזנות" את ההחלטה בדרך הטיפול בו..

בעל המאה (חביות) הוא בעל הדעה ../images/Emo6.gif

אני חושב שהביקורת על אי מלחמתו בגידול הסמים היא במקומה, אבל אני חושב שעיקר הבעיה של ארה"ב איתו קשורה לפחד של הממשל מפני אובדן ההגמוניה הפוליטית שלהם באמריקה הלטינית, ובעיקר מפני אובדן מקור הכנסה $

mike00

New member
אבל מתן הלגיטימציה מצידו לגידול סמים בקצב

רצחני ועזרה בתיווך מול קרטלי הסמים הם בעצם "השינויים" שהביאו לבחירתו על ידי רוב העם.... עצם העובדה שהוא אמר בפה מלא שהוא מתכוון "להחזיר" לידי המדינה עסקים רבים שמרבית עשירי ונצואלה שותפים בהם הופכת אותו למין הכלאה של קומוניסט-סוחר סמים... אני לא טוען לרגע שכל או אפילו מרבית מאותם עשירים לא התאגדו ביניהם עד כדי שליטה טוטאלית בכלכלה של ונצואלה אבל בחייאת דינאק...."להחזיר"??....על מי הוא בא לעבוד....רוב הנכסים האלה אף פעם לא "היה" של המדינה... גם רפורמה כלכלית צריך לדעת לעשות ואת השיטה שלו ניסו ביותר ממדינה אחת בעולם עד היום,רק במקום אחד בעולם היא הצליחה להעשיר את קופת המדינה[סין]....אבל באיזה מחיר??במחיר החופש של תושביה??האם זה היה שווה??

מייק אחי

אי אפשר להתווכח עם הנתונים הכלכליים של ונצואלה. בינתיים הכלכלה שלהם רק עולה ופורחת למרות כל תחזיות האימה שהיו מטעם כלכלנים ימניים עם עלייתו. בין 2000 ל-2005 עלייה בצמיחה מ-3.7% ל-9.3%, ללא עלייה באינפלציה מאז נצחון צ'אווס בבחירות ב-1998. עלייה בתמ"ג לנפש ב-730$. עלייה של 10% במספר מסיימי בי"ס יסודי. ירידת אחוז החוב הלאומי מהתל"ג מ-19.7 ל-9.1% (הירידה היתה צריכה להיות גבוהה יותר כי התל"ג היה אמור להיות יותר גבוה ב-24% אלמלא פגעו בו מיליונרים בעלי חברות (כולל נפט) שסגרו את שערי המפעלים כדי להביא לערעור השלטון..). בין 2003 ל-2006 האבטלה ירדה מ-18.4 ל-8.3%. מאז עליית צ'אווס שיעור הנמצאים מתחת לקוו העוני ירד מ-55.4 ל-30.45 (נכון לשנה שעברה). אני חושב שההשוואה למשטר האימים הסיני, מבחינת המשטר שיש בוונצואלה היא ממש אבל ממש לא רצינית מייק אנד יו נואו איט... העם הסיני היה מת, מת שיהיה לו חופש כמו בוונצואלה. אם כבר הייתי משווה את המשטר של הנשיא הקודם שלהם, קרלוס פרס, זה שזכה לתמיכת הממשל האמריקאי, לסין. זוכר את הטבח בכיכר טיינאנמן? הוא עשה משהו דומה. בגלל המדיניות הכלכלית הכושלת שלו (רפורמות ימניות קיצוניות שהביאו לאינפלציה דוהרת ועלייה גבוהה בשיעור העוני ) יצאו ההמונים להפגנות ב-1989 במחאה על עלייה במחירי התחבורה הציבורית. כוחות הבטחון של פרס הרגו מספר שיא של 534 אזרחים! הטבח ההמוני הזה שמראה איזה מין דמוקרטיה היתה לפרס, משום מה לא נזכר כיום בדיווחים על ונצואלה. שלא לדבר על זה שכל קשר בין הרפורמות הכושלות שלו לבין דמוקרטיה היה מקרי. הוא הונה את הציבור, כי הוא לא הכליל אותן בטיקט שלו לבחירות לנשיאות, ואפילו לא טרח להתייעץ לגביהן עם חברי מפלגתו הוא. גם מבחינה כלכלית סין זה השוואה לא נכונה עם וונצואלה. סין התעשרה בשנים האחרונות לא בגלל שום דבר שדומה למה שצ'אווס עשה בוונצואלה, אלא בגלל משהו די הפוך- הם פתחו את מחסן כוח העבודה האדיר והסופר-זול שלהם להשקעות של חברות מערביות. לאף אחד כבר לא משתלם לייצר תעשיות פשוטות במערב, אז כמעט הכל עבר לסין. זה הגדיל את האבטלה במערב, אבל הביא טונה כסף לסין.

mike00

New member
צודק,ההשוואה לסין היא "קצת" קיצונית,אבל...

אני דברתי רק על שיטת השילטון הקרובה מאוד לקומוניזם מבחינה רעיונית[הלאמת נכסים ועסקים פרטיים]... וכל שאר הנתונים שהבאת הם אולי נכונים אבל באוכלוסיה החלשה מגיעים בעיקר מתעשיית הסמים... אם משפחה עניה שחיה בכפר נידח והיתה צריכה להתקיים מגידול של תפוחי אדמה ושאר ירקות עברה לגידול של קוקה זה ברור שתהיה עלייה בתמ"ג לנפש.....אבל באיזה מחיר?? אני מעריך מאוד את השינויים שעשה צ'אבס בתחילת כהונתו,עם הזמן הבחור התחרפן והחליט שהוא שליחו של האל... מלחמתו בכנסייה הקתולית היא שגויה לטעמי,ומלחמתו בעשירי המדינה היא אולי נכונה מבחינה רעיונית אבל לא בדרך שבה הוא מבצע אותה...

צא ולמד

קודם כל מה אתה סומך על פי מה שכתוב בעניין הזה ויקפדיה בעיברית כי פה זה מישהו כתב מנקודת מבט מהארץ וגם הכותב הדגיש שזה משתנה ממדינה למדינה.. ועזוב לא קשה להבין מה הדעות שלו
בכל מקרה מה שכתוב באנגלית שונה לחלוטין http://en.wikipedia.org/wiki/Left_and_right_in_politics סתם שתבין "The meaning of the terms "left" and "right" in a political context has changed radically over time. The Right is generally against intentional political, economic and social change, the Left is in favour of it" ובכל הכתוב מרפרוף וממה שקראתי אם מתייחסים למה הדעות ברך כלל הכל היה קשור לחברתי קיצר צא ולמד.

למעלה