"העם דורש צדק חברתי" מהן עיקרי הדרישות?

"העם דורש צדק חברתי" מהן עיקרי הדרישות?

האם צדק עבור האחד,לא יפגע בצדק עבור האחר?האם לדעתכם יש "צדק אולטימטיבי"?

היכן מתחילה ומסתיימת האחריות האישית של הפרט לגורלו?האם העם דורש צדק חברתי גם מהפרט?

האם מגיע לאדם שלא ניהל נכון את חייו,להשתוות למצבו של זה שהחל מאותה נקודת ה0 אך כילכל נכון את צעדיו??

poseidon111

Active member
שאלות קשות. מקובלת עלי האמרה שנאורותו של

עם מתבטאת לא באוצרות האמנות שהוא מוריש לעולם, לא בטכונולוגיה המתקדמת אלא בדרך בה הוא מטפל בנחשלים אשר בקרבו.
שאלתך בעניין הצדק הכללי היא שאלה מעניינת בהחלט. מין הסתם לא ניתן לרצות את כולם ותמיד יהיה פלח מסויים שירגיש נפגע. אין זה אומר שאכן
הוא נפגע באמת, אלא לתחושתו הסובייקטיבית הוא נפגע, כי מלוא דרישותיו לא מולאו.
יחד עם זאת אני בהחלט מאמין שיש מושג צדק אוניברסלי. מספיק לראות את עשרת הדיברות שלנו, בקטע שבין אדם לחברו כדי להבין על מה
אני מדבר.
האחריות האישית של אדם לגורלו לעולם אינה מסתיימת, אלא אן כן האדם מסיבות אובייקטיביות לא יכול לטפל בעצמו, ואז אנו חוזרים לראשית
דברי.

מהם לדעתך אותם קריטריונים אותם מונה העם?

קבל מחמאה,ידעתי שלא תישאר אדיש לשאלות(והפעם זה מאד אישי;)

העם דורש צדק חברתי,האם אתה יכול למנות 10דברים

שישפרו את השיוויון החברתי?

poseidon111

Active member
את מבקשת שאנסח את המצע של המפגינים ברוטשילד?

רוויזיה במס הכנסה
ביזור הריכוזיות במשק
תיגמול ותיעדוף משרתי שירות חובה
רפורמה בשרותי בריאות
רפורמה בטיפול בקשישים

זהו בינתיים.
נ.ב עבור מישהו שאני מסמפט- רפורמה כללית במתן תשלומים עבור מזונות. לא ביטולם, אלא בחינת השתתפות המדינה בחלק מהתשלום.

רינתי77

Active member
תשמע, אולי זה ישמע רדיקאלי

אבל אפרופו מזונות וילדים. לדעתי מי שלא מסוגל לפרנס
את ילדיו ולהבטיח להם צרכים בסיסיים, חינוך וטיפול בריאותי
נאותים, שלא יעשה אותם. אנשים פה במדינה עושים ילדים ואחר כך מייללים שאין להם מה לתת להם לאכול.

poseidon111

Active member
אני יותר דיברתי על מצב שהגרוש משלם דמי מזונות

שאינם מאפשרים לו להתקיים בכבוד ממה שנותר לו מהמשכורת.
חלוקה לא הגיונית בין הסכום המועבר לסכום שנשאר בידו.
שהמדינה תשלים.

*מסכימה לכך שלעתים על הגרוש לשלם סכום מתסכל

וזה עוד טרם החל את פרק ב' שלו.

לא כולם מסוגלים לשלם עשרות אלפי ש'ח לגרושתם,כצביקה הדר למשל

רינתי77

Active member
כדי לאפשר לגרוש המשלם מזונות

ולחיות בכבוד יש לשנות את החקיקה לגבי גובה המזונות.
הרעיון שהמדינה תשלים הוא פסול לחלוטין בעיניי. הרי גם היום המדינה תומכת בגרושות שאינן מקבלות מזונות בדמות קיצבאות מביטוח לאומי. הרי על זה בדיוק דיברתי קודם. אנשים שלא מסוגלים לפרנס את הילדים שלהם, מטילים את עול פרנסתם עלי. נחמד.

קפצילי

New member
עצוב מאוד לחשוב, שמי שאינו יכול להבטיח לילדיו

צרכים בסיסיים, חינוך וטיפול בריאותי, צריך פשוט לוותר על זכותו להיות הורה....

בשביל מקרים כאלה בדיוק צריכה להיות פה ערבות הדדית. לא "מדינת רווחה", אלא ערבות הדדית.

רינתי77

Active member
אז בעצם את אומרת שמשמעות המושג

"ערבות הדדית" פירושו למעשה שאני אקח על עצמי את תפקיד
המפרנס של ילדיו של מישהו אחר, משום שהוא הביא לעולם ילדים
כשהוא יודע שהוא לא מסוגל לפרנס אותם בעצמו.

קפצילי

New member
כן, זה בדיוק מה שאני אומרת

ערבות הדדית פירושה, שגם אדם שמאיזושהי סיבה לא יכול לפרנס את ילדיו, יוכל בכל זאת להינות מהזכות האנושית הבסיסית של להביא ילדים לעולם, כי הוא יידע שיש לו סביבה שתדאג שלא ייחסר לו ולילדיו דבר.

ובמצב אמיתי כזה של ערבות הדדית, גם הפרט יקח על עצמו את התפקיד של לעזור לסביבה במה שהוא כן יכול. לאדם עני אין אמנם כסף ונכסים, אך סביבה תומכת שכזאת תגרום לו להוציא לפועל יכולות אחרות שכן יש לו ושלעיתים, הן אף עולות באיכותן על פני היכולות הכספיות.

קפצילי

New member
אם אתה נותן לאחר, אבל נותן רק "בתנאים שלך",

אז אין פה ערבות הדדית, אלא שותפות של אינטרסים. וזה בעצם מה שאנחנו רואים כבר היום. כל אחד נותן עפ"י ריאות עיניו בלבד, עפ"י הסטנדרטים שלו בלבד ועפ"י מה שנתפס בעיניו כנכון או לא נכון.

החרדים דואגים אך ורק לעצמם, החילונים דואגים אך ורק לעצמם, המתנחלים דואגים אך ורק לעצמם והטייקונים דואגים אך ורק לעצמם.

אז הכל בעצם אחלה, לא ?

משום מה המאזן שלי מראה אחרת

כחילוני המאזן שלי מראה מאזן שלילי מובהק. "תרמתי" שנים מחיי ומשאבים רבים לטובת המגזרים האחרים שציינת. אני עוד ממתין לחליפין...
אין כאן שום שותפות של אינטרסים. האינטרס שלי הוא ברור - מי שלא מסוגל כלכלית ונפשית לטפח את ילדיו שלא יעשה זאת. אני ומשפחתי נזכה לחברה חסונה, שוויונית, בטוחה ובריאה יותר.
היה ובכל זאת אותם כסילים בוחרים להשריץ כאילו אין מחר, אז עזרתי בתנאים שלי בלבד.

בעצם את יודעת מה...
תוך כדי כתיבה הבנתי שאת אכן צודקת. זה באמת שותפות של אינטרסים.
הם ישריצו ילדים למכביר ואני אדאג שיזכו לכלכלה וחינוך, כי אחרת אני עוד עלול להיתקל באחד מילידיהם בסמטה חשוכה או בכביש פתלתל וההמשך דיי ברור. אנשים נבערים ורעבים , וזה.

רינתי77

Active member
אם כך את חושבת, הרי את לא משתמשת

במושג הנכון! אינני יודעת איך לקרוא למה שאת מתארת, אבל זאת לא ערבות
הדדית. ערבות הדדית פירושה עזרה של קבוצה או יחיד הניתנת ליחיד
או למספר יחידים באותה הקבוצה. אין פירוש הדבר שהקבוצה לוקחת על עצמה את האחריות האישית שצריכה להילקח ע''י הפרט. את מתארת מצב שבו אדם מרשה לעצמו לא לקחת אחריות לחייו ולהטיל אותה על הקבוצה.
ומה יקרה אם כולם יפעלו בדרך זו? אם כלאחד יסמוך על זה שאחרים יפרנסו את ילדיו, יש סיכוי טוב שכולם ימותו ברעב. את מתארת התנהלות אבסורדית לחלוטין.

למעלה