"הקומוניזם נכשל מסיבה מאוד פרוזאית -
הוא לא מתאים לבני אדם".
מסכימה לחלוטין. הקומוניזם לא מתאים לטבע האדם. כי האדם, מטבעו, רוצה למקסם לעצמו רווחים במינימום מאמץ. והאדם הוא אדם, גם כשהוא ראש ממשלה, גם כשהוא טייקון, גם כשהוא חרדי, גם כשהוא מתנחל וגם כשהוא חילוני ממעמד הביניים. כוווולם רוצים למקסם לעצמם רווחים במינימום מאמץ.
כדי שהאדם יבין שהוא חייב קומוניזם (הייתי מעדיפה להשתמש במילה "ערבות", אבל נמשיך את הקו), הוא חייב להבין שאין לו עוד רווח בקפיטליזם, בין אם זה הקפיטליזם שמונהג ע"י המדינה, ובין אם זה זה שהוא מנהיג בעצמו כלפי עצמו. הוא חייב להבין בעצמו ולבדו שהדרך שבה הוא הלך עד עתה היתה יפה לשעתה, אך היא לא יכולה עוד להעניק לו רווחים. או יותר נכון, הוא חייב להבין שהוא מפסיד הרבה יותר מאשר מרוויח. וזה קורה, כשהקפיטליזם מגיע לשיאו והופך חזירי. זה מה שקורה עכשיו.
זה מה שהביא אנשים לקבוצות של תנועת הערבות בכל רחבי הארץ. אלה לא אנשים קשי יום. להפך. מדובר באנשים משכילים, מרוויחים, בעלי מקצועות חופשיים, או סתם בני מעמד בינוני. אף אחד לא הגיע לשם מתוך מצוקה כלכלית. אנשים הגיעו לשם כי הבינו שיש להם אמנם השכלה וכסף, אך אין להם סיפוק בכלום, אין להם תחושת משמעות, אין לילדיהם סביבה תומכת והם חיים בניכור נוראי. יותר מזה, הם הבינו שהם תלויים זה בזה בצורה מדהימה, ושגם אם כל אחד מהם יעשה לביתו הכי טוב שאפשר, האחר יכול בקלות לדפוק אותו ולקלקל לו את הכל.
וכך, מתוך אגו נטו הם הבינו, שהדרך היחידה למקסם לעצמם את הרווחים ולהבטיח לעצמם את הישארות הרווחיםהוא בערבות. כי בדרך הזאת, הם יוכלו גם לחיות חיי רווחה, ביודעם שתמיד יהיה מי שיתמוך בהם, וגם לחיות חיים מלאי משמעות, בסביבה חמה ותומכת.
ולגבי הפסקה האחרונה שלך:
שוב, מה שאתה בעצם אומר, זה שאתה מוכן לתת מעצמך, רק במידה ואתה נותן למי שהוא בעצם.... אתה.
מי שאינו חושב כמוך, או מי שחי סגנון חיים שלא מתיישב עם הסטנדרטים שלך של מה נכון ולא נכון, הוא מבחינתך "פרזיט",
שיכול ללכת לעזאזל במקרה הגרוע (מבחינתו לפחות) או לחפש "פראייר" אחר, במקרה הטוב.
נשמע לי מאוד לגיטימי, אבל זאת לא ערבות הדדית וזאת לא סולידריות. ולפי ההיגיון הזה, אני מבינה טוב מאוד גם את אותם חרדים שעושים רק למען מה שנראה להם נכון, ואת המתנחלים שעושים כנ"ל ואת... כולם בעצם.
על מה תלין בעצם ?