העם הגרמני במלחה"ע ה-2

TaL53

New member
לא כזה מפתיע

בסרט עצמו (מצויין ומומלץ) היהודים מוזכרים בדיוק לשנייה כאשר הנמלטים הפולנים מגיעים לעיירה שנכבשה ע"י הקוזקים ושם האספסוף מספר להם ש"היה פה רופא יהודי אבל גם אותו תלינו). עיקר הביקורת בסרט מופנת כלפי האוקראינים וגם קצת כלפי הפולנים. אבל הסרט די מהימן מהבחינה ההיסוטרית, מה שלא ניתן להגיד על הסרטים הרוסיים- 1612 ו "טרס בולבה"- בטרס בולבה בפיפס הם לא מזכירים את האוקראינים למרות שהסרט מדבר בדיוק עליהם. וב-1612 הם בכלל עשו מזה קשקוש עם כול מיני "נינג'ות" שזורקות פרסות על הפולנים או בסצנת המצור של הפולנים על איזה עיר רוסית הגיבור הראשי בונה תותח בלילה אחד ועם 2 כדורים הורג בערך חצי מהצבא הפולני. העוינות האוקראינית-פולנית נמשכת עוד מימי חמלניצקי. הרי האוקראינים ניסו להקים מדינה עצמאית ב-1918 שנכבשה ע"י הפולנים. יש לזכור גם שהמחתרת האוקראינית (UPA-UNRA) שחלקים ממנה שת"פו עם הנאצים נלחמה לא רק בסובייטים אלא גם בפולנים. במערב אוקראינה כיום יש מעט מאוד פולנים, רובם גורשו לאחר או במהלך המלחמה.

Y. Welis

New member
אני אחפש אותו

אם כבר הרוסים, שיעשו סרט על הקרב האחרון במונגולים - שבו הרוסים ניצחו כמובן, במאה ה-17 נגד הטטארים של הקרים. יש מספרים דמיוניים על כמות החיילים שהשתתפו במערכה הזו (600 אלף, לפי מקור אחד), אבל אלה היו קרבות גדולים יחסית לתקופה, שסיימו סופית את ההשפעה המונגולית ברוסיה (אחרי 250 שנה בערך). עוד אגב שתי סדרות סרטים היסטוריים-פנסטיים - witcher הפולנית ו-'משמר הלילה' והמשכיו הרוסית. שמעתי שגם ברוסיה תרבות ה-RD&D - משחקי תפקידים שמועברים למציאות בתלבושות ותחרויות ומחנות שמשחזרים את החיים של אז, חזקה מאוד (בארץ היה משהו, למי שזוכר, בתחילת 03', במקביל למבצע בג'נין. היתה כתבה על ה'קרב' ההוא ששילבה אותו עם אירועי הפעולה בג'נין).

טאסנים

New member
תודה- מעניין לי לקרוא אותך ואת וויליס- שיח

מרתק. סיקרנת אותי לגבי 1612" לגבי הטבח בקאטין בספר על הצבא האדום, יש תיאור בילבולם של הפולנים כשהצבא חזר וכבש את כפרם, והפעם הגיע עם כוונות טובות- הנה בדיחה ישנה שהולמת יפה את הסיטואציה: "עכשיו שהצבא האדום נלחם לצד הדמוקרטיות של אירופה וארצות הברית, היה צפוי שבואו לפולין יהיה סיבה לחגיגה. אחרי ככלות הכול, הכיבוש הפשיסטי אכן היה חלום בלהות של ממש. ואולם לבני העם הפולני היתה סיבה לתהות למה עליהם לצפות מהחיבוק הציני של סטלין. יש בדיחה אחת שהפולנים עדיין מספרים, שבראשיתה ציפור קטנה נופלת מן השמים אל תוך צואת פרות. חתול מזדמן נדיב דיו לחלץ את הציפור, אבל אח"כ, כצפוי, הוא טורף אותה. "מוסר ההשכל הוא" הסביר לי חבר פולני, "שלא כל מי שמחלץ אותך מהחרא הוא בהכרח חבר שלך"." (מתוך "המלחמה של איוואן" - קתרין מרידייל)

Y. Welis

New member
מה שבטוח שהאיכרים תמיד סבלו

זו התוצאה העיקרית מכל מסעות המלחמה באירופה של אז - מלחמת מאה השנים, חמישים השנים, האבירים הטבטוניים ועוד. לרוב לא היה קשר בין האבירים לחוקי האבירות - אלה הומצאו בספרים שנועדו לתת תחושה רומנטית לקוראים, אבל בפועל הם לא התקיימו, כמו שהצלבנים לא כבשו בהתאם לכללי המוסר הנוצרי. ר' הסרטים שיוזכרו למעלה בשירשור '• סרטים/ סדרות שמציגות את החיים באירופה בימה"ב?'.

תודה, את המאמר לא אקרא

בזמן הקרוב אבל רושמת לי להגיע אליו. אבל זה מעניין, הייתי מניחה שהנאצים היו מצנזרים כל מידע על זה, מפתיע שהעיתונות הפולנית יכלה לכתוב על זה. או שבאמת הדברים צונזרו וידוע שהעיתונאים ידעו על כך ולא יכלו לפרסם. ובכל זאת רבים ידעו..

goro11

New member
כולם ידעו הכל

אם הרוסים והאמריקאים והאירופאים ידעו גם בגרמניה ידעו ידעו על הצלחות כשלונות הכל חיילים יצאו לחופשות כתבו יומנים כתבו הביתה יהודים נלקחו מהבתים .

למעלה