העמדה לדין

dedebe

New member
העמדה לדין

כאשר נסעתי ברכבי רציתי לבצע פנייה מכביש חד סטרי לכביש חד סטרי בעל שני נתיבים. עצרתי בתמרור העצור בצומת וביצעתי את הפנייה לנתיב השמאלי. זוהי צומת שעמוסה בשעות הבוקר והפנייה בה תמיד נעשית בשעות אילו תוך השתלבות בתנועה. לאחר ביצוע הפנייה עצר אותי שוטר וטען כי עצרתי בעצור אך לא נתתי זכות קדימה. אמרתי לשוטר שבנתיב השמאלי אליו פניתי לא היו רכבים אלא רק בנתיב הימני. למרות זאת השוטר שלל במקום את רשיוני. זאת למרות שעצרתי בעצור ואין לי עבירות קודמות, למעט עבירה אחת משנת 97' סמוך לקבלת הרישיון שלי. לאחר כל הבדיקה הזאת עדיין החליט השוטר לשלול את הרישיון, שהוחזר לי בשימוע שנערך. כיום יש לי תאריך למשפט ביוני ואני חסרת אונים! האם זה לא חוקי לבצע פנייה שהנתיב השמאלי פנוי אך בימני יש כלי רכב? מה החוק אומר לגבי עומס בצומת לא מרומזרת, האם עליי לחכות עד אין סוף כדי שאוכל להשתלב ועדיין לתת זכות קדימה? לצערי בעת שפניתי למשטרה עברו 30 יום ממתן הדו"ח ואיני יכולה לכתוב כעת מכתב על מנת להפחית את הדו"ח לאזהרה. השוטר שאיתו דיברתי בטלפון אמר לי שאני יכולה להגיע ללא עורך דין אך לא לדון בתיק. זאת אומרת להודות באשמה ולהסביר את עצמי. השוטר אמר שבמידה ולא אודה באשמה יידחה תאריך הדיון ויהיה עליי להגיע עם עורך דין. האם זה נכון? אני סטודנטית ואין לי אמצעים לשכור את שירותיו של עורך דין, מה עליי לעשות? תודה

traficourt1

New member
הבהרה

האם רכב כלשהו נאלץ לעצור לסטות או לבלום בגללך? מה היה מרחקך מכלי הרכב בנתיב הימני זו התשובה לקושייה

dedebe

New member
הבהרה

לפני הצומת שממנה פניתי אנשים מחנים באדום לבן וחוסמים את הנתיב השמאלי, הרחוב שאליו פניתי. כך שבדרך כלל ישנן שתי דרכים להשתלב בצומת זו מבלי לחכות לחסדיהם של אנשים שיאיטו: האחת לפנות לנתיב השמאלי מכיוון שאין בו מכוניות כי הנתיב חסום בחלקו. השנייה היא שאנשים מעוניינים להמשיך ישר, הם חוסמים את הנתיב השמאלי בגלל עומס התנועה ואז גם ישנה אפשרות לפנות שמאלה. למירב ידיעתי הנתיב היה פנוי ואף רכב לא היה צריך להאט או לשנות את כיוון מסלולו. יכול להיות שתוך ביצוע הפנייה הגיע רכב שלא היה בשדה הראייה שלי מכיוון שהצומת חסומה, אך אני לא ראיתי כזה. אני לא יודעת לאמוד מה היה מרחקי מהרכב בנתיב השני אך לא נגרמה שום תאונה במקרה המתואר. כל המקרה נראה לי מוזר, כל שוטר יכול לעמוד בצומת לא מרומזרת בתל אביב היכן שהתנועה עמוסה ולחלק דו"חות על אי מתן זכות קדימה?

be_roo

New member
עליך להגיש בקשה לקבלת התיק

בתיק נמצאת עדות השוטר. כאמור, הוא לא יכול סתם לקבוע שלא נתת זכות קדימה אלא לתאר לאיזה רכב וכיצד הוא קבע כי קפחת את זכותו (האם ראה אורות בלם נדלקים, האם סטה כדי למנוע פגיעה), היכן היו כל הרכבים והיכן הוא עמד. אחרי שתראי את העדות תוכלי לדעת טוב יותר במה את מואשמת ולבדוק האם הסבריך יכולים לספק קו הגנה מספיק. כי אם השוטר כתב שרכב הגיע במהירות ונאלץ לבלום בלימת חירום כדי לא להתנגש בך, הטיעונים של צומת עמוס והשתלבות עדינה לא יעזרו לך (זו רק דוגמה). אם התיאור שלו עדין יותר ואינו מדוייק, אולי בעזרת צילומים של המקום תוכלי להמחיש את המצב ולשכנע את השופט שיש מקומות בהם ניתן להשתלב בצורה זהירה לתוך תנועה עמוסה. זה המקום להזהיר שלא פשוט לעמוד בבית משפט בכלל ולתעבורה בפרט, ללא עו"ד, ועליך לשקול בחיוב אפשרויות אחרות.

למעלה