הענישה הקולקטיבית שמפעילה ישראל בשטחים

mcasher

New member
הענישה הקולקטיבית שמפעילה ישראל בשטחים

הענישה הקולקטיבית שמפעילה ישראל בשטחים מזכירה לי את השואה,עזה כיום לא רחוקה מהמצב של גטו וורשה. עזה במצור! מאות מוצרים הנדרשים לניהול תקין של חיי היום אסורים בכניסה לרצועה, בהוראת ממשלת ישראל. אפילו הכנסה של מסנני המים, החיוניים לטיהור המים הנשאבים מהבארות ברצועה, מים מזוהמים במלחים, שמן וביוב, נמנעת כבר יותר מחצי שנה. אמצעי התקשורת בישראל לא מצליחים (ולא בטוח שבכלל מנסים) להעביר לציבור תמונה אמיתית על חומרת המצב – אך כל מי שדיבר בחודשים האחרונים עם אנשים מעזה מבין כי המצב הפך זה מכבר לאסון אזורי, המסכן גם אותנו. בגלל הענישה קולקטיבית החמורה שמפעילה ממשלת ישראל, אנשים בעזה לא רק רעבים וסובלים, אלא גם מתים: חולים ופצועים לא יכולים לצאת לטיפולים בישראל, בגדה, בירדן, או במצרים, וכתוצאה מכך מתו כבר עשרות; אנשים קופאים למוות בלילות הקרים בגלל הפסקות חשמל, מחסור בנפט, גז וחומרי בערה אחרים; מרבית מקומות העבודה ברצועה נסגרו ולתושבים אין אפשרות לצאת לעבודה בישראל או בגדה, ומקום העבודה הזמין העיקרי שנשאר הן לשכות הגיוס בהן מתגייסים צעירים אל מה שמבחינתם הוא צבא ההגנה לעזה, ויוצאים – רבים מהם אל מותם – לקרבות הנמשכים עם חיילי צה"ל. כידוע, רצועת עזה היא שטח קטן עני וצפוף ביותר גם בימים "רגילים". כיבוש הרצועה לא הסתיים בעקבות "ההתנתקות"; נהפוך הוא: מעבר אנשים וסחורות מהרצועה ואליה הוחמר פי כמה על ידי מדינת ישראל , אין יוצא ואין בא ביבשה, בים, ובאויר ללא אישור השב"כ. מבחינת תושבי עזה, ההתנתקות לא הביאה שום חופש, אלא להיפך. הכיבוש רק נעשה יותר רע! הסבל הנורא הנגרם לתושבי שדרות, אשקלון, הקיבוצים והמושבים שבאזור תחת הקסאמים, פגזי המרגמה וכדורי הצלפים בשום אופן אינו מצדיק מצור הפוגע פגיעה אכזרית במליון וחצי אזרחים – גברים, נשים וטף. המצור הוא מעשה בלתי מוסרי והפרת החוק הבינלאומי - ומבחינה מעשית הגברת המרירות והסבל בעזה מתורגמת להגברת ההתקפות אל עברו הישראלי של הגבול, לא להפסקתן. בניגוד לתמונה שמנסים יום יום להעביר לנו, תושבי שדרות ותושבי עזה אינם עומדים אלה מול אלה כשני צדדים מנוגדים – אלה וגם אלה הם קורבנותיה של מדיניות מטופשת ואכזרית של ממשלת ישראל. אני יודע שההשוואה תגרום לתגובות סוערות,אבל זו האמת.ובאמת בלבד אני דבק ואדבק עד כמה שאפשר.
 
לפי דעתי לא למחוק כי זה ............

מראה מה הבורות של הכותב מספיק שבאירופה היפה נפש קוראים אותנו טרוריסט וחסה לב . אני מקווה שהוא שולי לחלוטין ???? סבא אריה
 
אמירה מקוממת ואמיתית

מר בני בגין אמר פעם שנאלץ לחיות על חרבנו לנצח. אמירה זו קוממה אותי בשעתו, אלא שמיום ליום נראה לי שצדק. למה הדבר יוביל, - זו שאלה בפני עצמה. ו- "במלחמה כמו במלחמה" [A la guerre comme a la guerre ] אומר הצרפתי. ובבתי הכנסת בשדרות קשה למצוא מניין.
 
ישראל לא עושה מספיק

כדי למגר את הטרור הקולקטיבי על שדרות ועוטף עזה. מספיק להיות "יפה נפש" החמס מאמין בכל שישראל הם "גוף שאסור שיהיה קיים" את החמס העלה האוכלוסיה. צריך שיהיה התמרדות של האוכלוסיה נגד מנהיגיו, אין ברירה חייבים לתת להם מכה פה ושם כדי למגר את הטרור. "ציונים" אף פעם הם לא יהיו, עדיף שיחיו קצת בפחד ורדיפה. עד שיפסק הטרור. השינאה שלהם טבוע באידיולוגיה שלהם. לישראל אין אידיולוגיה שצריך להרוג ערבי בגלל שהוא ערבי. אין כאן שום השוואה לשואה. מי שחושב כך זאת סתם טיפשות.
 

masorti

New member
התכוונת לומר שדברי האמת הציוניים האלה...

ראויים לדעתך להימחק. צריך להשאיר רק את ההתרפסות בפני כל מי שלוחם נגדנו ואת הנסיון להימנע מתגובה יעילה נגדו. הרי בעומק ליבנו אנו יודעים שהאויב צודק בטענתו הבסיסית שמקומנו אינו כאן ועלינו לעוף חזרה לאירופה.
 

iwit

New member
לך ולמד מה קרה בגטו ורשה

אתה פוסל מתכלחילה כל תגובה שתתנגד לדבריך על ידי כך שאתה אומר 'אבל זאת האמת', אז זהו - שלא. זאת לא האמת. ואם אתה דבק באמת בלבד כנראה שאתה צריך לפתוח כמה ספרים ולקרוא מה היה מצבם של היהודים בגטו ורשה, ומה היה ההבדל בין מה שעשו היהודים לגרמנים כדי "לזכות" בכליאה בגטו (מה השלב הבא? צה"ל מסתיר מהציבור בישראל סלקציות המוניות?) לבין היחס שאנחנו זוכים לו מערביי עזה. הפער פשוט עצום. יש מספיק דרכים למחות על המצב בעזה, אבל די, מספיק להשתמש בשואה. קצת כבוד למתים שלנו לא יזיק.
 

תותח9

New member
אתה כנראה לא יודע כלום על גטו ורשה

אתה כנראה לא יודע כלום על גטו ורשה ועל המצב שם דבריך הם בורות, התנשאות וחוצפה בגטו ורשה מתו מרעב ומחלות עשרות אלפים, ללא כל סיוע, שלא להזכיא סלקציות ומעשי רצח והובלה לתאי הגזים יהודי ורשה לא ירו על ברלין טילים ולא שללו את זכות הקיום של העם הגרמני הפלסטינים יכולים בקלות רב לפתור את בעיותיהם (מה שהיה קצת קשה בגטו ורשה) - להפסיק לירות קסאמים. זה הכל. לא מאוד מסובך.
 

mcasher

New member
המצב בעזה מזכיר גטו לא אמרתי שבדיוק אותו דבר

דבר ראשון אינני ערבי ולא פעיל באף אירגון הינני אשכזני וסבתא שלי ניצולת שואה בין היתר,דור שלישי.אך מפוקח למציאות. ובכן מהיא ההגדרה של גטו אם לא מקום סגור שממנו אין יוצא ואין בא ללא אישור שלטוני או כובש,כיצד יהיה ניתן להגדיר את קן הצרעות שממשלת ישראל יצרה ברצועה?! האם סגירת החשמל והמים יהפכו אותנו לחברה יותר נאורה? שלא נדבר על הרעבה קולקטיבית כשאין חשמל אין מאפיות? האם כל הפלשתינים הינם יצורים מרושעים אשר משגרים קסאמים או שמה מדובר באחוז מסויים ולמה היתר צריכים להענש בצורה מדכאת כזו?! המצור על עזה הסגר וה עוצרים,הכיבוש הקיים בשטחים 40 שנה מציגים אותנו הישראלים הציונים בעיני גויים רבים בצורה שלילית ביותר,ראינו התוצאות של זה בוועידה בדרבן בדא''פ בגינויים והשוואות מכוערות בעולם.ראינו את זה בכך שקציני צה''ל מפחדים לנחות בארצות מערב אירופה פן יעצרו וישפטו בהאג על פשעי מלחמה ונגד האנושות.לא אני הוא זה שמשתמש בשואה כדי ליצור אפקט שכנוע חס וחלילה , אלא דווקא הימנים הקיצונים והמתנחלים שמלבישים תלאי צהוב על ילדהם בתקופת ההתנתקות עשו זאת,כדי לתת הרגשה לחייל צה''ל כאילו הוא נאצי.לכן דווקא האופוזיציה שלי משתמשת בשואה.אני רק מביא את האמת כפי שהיא בשטח,הממשלה והצבא אמנם נלחמים בטרור אך גם עושים דברים שלא רואים בתיקשורת ולמעשה הכיבוש הינו גם סוג של אלימות.אם אתם הורגים ערבים זה דבר אחד אם אתם כולאים אותם וזורקים המפתח זה דבר אחר.תודה וסליחה אם פגעתי ברגשות ניצולי שואה זה לא כוונתי.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
גם אני כואבת את כאבם של החפים מפשע, אבל אתה שוגה מאד לדעתי, כשאתה מטיל את כל האחריות על מדינת ישראל. יש בכך בעיניי אפילו מידה של פטרונות כלפי הפלסטינים, כאילו הם עלה נידף ברוח ואין להם שום אחריות על המתרחש. מי הבריח נשק במשאית מזון? באמבולנס? האירגונים שלהם. הם נושאים לפחות בחמישים אחוז מהאחריות לסבלם של האזרחים התמימים. שגיאה נוספת שלך לדעתי, היא ההשוואה עם השואה. נכון, לנו שהשואה צרובה בקוד הגנטי שלנו, כל סבל, כל אימה, עושים פלאש-בק ל"שם". אבל רצוי להגמל מזה...לא רק שזה לא נכון מבחינה היסטורית, זה גם מפספס את המאבק הערכי-פוליטי למדיניות חכמה יותר של מדינת ישראל בסוגיה.
 
אנחנוהתנתקנו מהם אבל הם לא התנתקו מאיתנו

אז שלא יתלוננו עכשיו שרע להם. תראה לי מדינה אחת שכל כך תלויה באחרת ובעצם אין לה זכות קיום בעצמה מאשר "מדינת" פלסטין. לעבוד - הם יוצאים אלינו, כסף - מקבלים מאיתנו, תרופות ומזון - מאיתנו. מה, אין להם אפשרויות נוספות? למה המיצרים (אחיהם...) לא מסכימים שהם יעבדו אצלם? כי הם יודעים מי הם. אם המצב היה רק כלכלי, אז באמת הייתי מצפה שמדינת ישראל תעזור להם (בניגוד לאומות העולם ששתקו ולא עזרו בתקופת השואה) אבל כידוע, ככל שאנחנו רחמנים, הם מרימים את הראש ופוגעים בנו. ולעניין השואה, ישראל צריכה וחייבת לעזור למיעוטים הנרדפים בארצם ולצערי גם בימים אלו יש קבוצות הנמצאות בגטאות ובמחנות שונים. אבל אי אפשר להשוות את הפלסטינאים למצב זה. ואסיים במאמר חז"ל - מי שחס על אכזרים סופו שמתאכזר לרחמנים. ככל שהכסף שלנו הולך אליהם, פחות הולך לשדרות ושכנותיה.
 
להזכריכם - רצועת עזה אינה תחת כיבוש

זאת לאחר שצה"ל פינה אותה. אמה אחוז מן השטח זאת לאחר שנעקרו עשרות יישובים זאת לאחר שנערך פינוי/ טרנספר של אלפי תושבים יהודים רצועת עזה הייתה חפשית! גוש קטיף לא היה, אדמות גוש קטיף יכלו לשמש להתרחבות ורווחה לתושבי מחנות הפליטים. הכל היה פתוח. אלא - שהם רצו קסאמים קסאמים וקסאמים! אדמות גוש קטיף עומדות בחורבנן. ההריסות ניבטות לכל עבר. זה ממש לא מעניין אותם והשמאל הישראלי הקיצוני (ויש הבדל) עדיין זועק את הכיבוש כיבוש כיבוש. גם אם ניתן 100 אחוזים משטח יהודה ושומרון השמאל הישראלי יצעק כיבוש. כי הוא התאהב בכיבוש. זה עושה לו טוב- ההלקאה העצמית הזו. לשמאל הקיצוני. וכי מה היה עושה ללא הכיבוש? הוא לא בנה אפילו יישוב אחד. השמאל הקיצוני. הוא לא עוזר במאום למפוני גוש קטיף שיושבים בניצן ונמקים באבטלתם.
 
קצת היסטוריה, אדוני

אסונם של הפלשתינאים החל כאשר סרבו לקבל את תכנית החלוקה של האו"ם, שהייתה מעולה עבורם ומדינות ערב תקפו את היישוב היהודי שהיה כאן [600,000 איש !] במטרה לזרוק אותנו הימה. אסונם נמשך כאשר מדינות ערב והליגה הערבית החליטו שיש לרכז את הפליטים במחנות. אני עו"ד במקצועי. פעם ישב אצלי לקוח ערבי ושוחחנו. "הרי אתה יודע שאסור לנו לרכוש קרקע במדינות ערב", אמר לי. הופתעתי. הוא ראה את ההפתעה על פני והופתע עוד יותר: "מה, אינך יודע?" אכן, קראתי על כך, אך לקרוא זה דבר אחד ולשמוע זה דבר אחר. כך נוצרו המחנות, אף שמדינות ערב יכלו לקלוט אותם בקלי קלות. וכך הונצח אסונם של הפלשתינאים. היש לך פתרון, חוץ מאשר לזרוק אותנו לים?
 
חבל שלא נספית בשואה במקום דודי ודודתי

אני יודע שההשוואה תגרום לתגובות סוערות,אבל זו האמת.ובאמת בלבד אבל מהיהודים הטובים שהלכו בשואה נותרו רק אפסים כמוך
 
למעלה