הענק וצִלו.

u r i el

New member
מסכים איתך בדרך כלל.

אעפ"כ באותם המקרים עליהם דיברתי מדובר בהתנסחויות ליבוביציאנית טיפוסית, לאו דווקא בתכנים. ( לצערי אינני זוכר ברגע זה מה היו הדברים ).
למשל, אני מצפה מפוליטקאי בעל דעות דומות לאלה של ל' שלא יתבטא במילים "דגל ישראל על קבר רחב הזונה" מבלי לומר "כמו שאמר ל' ... " למרות שהרעיון שמאחורי הדברים ידוע ומוכר בציבור הישראלי גם ללא המטאפורה הסרקסטית והמשעשעת הזו. או אם איש דת ידבר על ענינני אמונה ויאמר : " ... ההתגלות האלוהית במתן תורה לא הצליחה.... שום נביא מנביאי ישראל לא הצליח, ולעומת זאת, לאחר תקופת המקרא קיבלו עליהם בני-ישראל את התורה ועסקו בה, אף-על-פי שבמשך עשרות דורות לא זכו לשום התגלות אלוהית, לא ראו כל נסים ונפלאות, ולא עמדו להם נביאים שהשכינה דיברה מגרונם, ובכל מה שראו בעולם לא היה שום סימן של השגחה אלוהית ... " - גם במקרה זה הניסוח כל כך מזוהה עם ל' שאני מצפה מאדם שמביא דברים בלשון זו שיתייחס לאומרם - ובמיוחד כשמדובר בתלמיד מובהק שלו.

ושים לב שבהודעתך לעיל מצאת לנכון להביא דברים משל שפינוזה ולהזכיר את אומרם. האם ערך הדברים שהבאת נפגם כתוצאה מכך ? וודאי שלא.
ובנוסף לכך, אני מרענן את זכרונך במה שנאמר כאן.

לדעתי החלק שהנביאים לא החזירו אף

אדם בתשובה מצוי בגמרא. זכור מי חונן לאדם דעת. אני לא חושב שזה היה משנה לל' כל כך. דבר שני טרם ראיתי כמה וכמה דברים מפי אסא כשר ולא ראיתי ולו בדל של בסיס לדבריך ואדרבא ראיתי את ההיפך (וגם הראיתי לך). אדם צריך לדעת להבדיל בין עיקר לטפל. אני באמת לא מנסה לשכנע אותך לקרוא את אסא כשר אלא רק אומר שאם אתה מעביר ביקורת עשה זאת באחריות. כרגע המצב הוא שאיני יכול גם אם אני רוצה - להתיחס לביקורת שלך ברצינות ואפילו הייתי אומר שזה גורם לי לזלזל בך.

זה אכן יפה להביא גאולה לעולם

אבל בינינו לבין עצמנו- גאולה אינה אלא שיגיון אסתטי. יש דברים חשובים יותר מגאולה.

למעלה