העסקה באוניברסיטה - עמית הוראה

מצב
הנושא נעול.

youval a

New member

אני מלמדת באוניברסיטה כבר שנה שלישית בסטטוס של "עמית הוראה", כלומר מועסקת כל פעם בחוזה של 4 חודשים וסה"כ 8 חודשים בשנה. שאלה ראשונה: האם לאחר מספר שנים למרות החוזים המוגבלים נוצרו למעשה יחסי עובד-מעביד כאלו שאי חידוש החוזה יחשב למעשה פיטורין?ושאלה שניה - האם אני זכאית לדמי אבטלה בחופשת הקיץ?

אנה מ

New member
יובל, עד כמה שידוע לי חוזים כאלה

אני מלמדת באוניברסיטה כבר שנה שלישית בסטטוס של "עמית הוראה", כלומר מועסקת כל פעם בחוזה של 4 חודשים וסה"כ 8 חודשים בשנה. שאלה ראשונה: האם לאחר מספר שנים למרות החוזים המוגבלים נוצרו למעשה יחסי עובד-מעביד כאלו שאי חידוש החוזה יחשב למעשה פיטורין?ושאלה שניה - האם אני זכאית לדמי אבטלה בחופשת הקיץ?
יובל, עד כמה שידוע לי חוזים כאלה
מבטלים יחסי עובד-מעביד (לכן הם גם יוזמים כאלה חוזים), אבל בהחלט את יכולה לחתום אבטלה בחופשת הקיץ. אני חתמתי השנה (אני בסטטוס זהה במכללות). את צריכה להגיע לביטוח לאומי עם 18 תלושי משכורת מהשנתיים האחרונות. למלא כתב תביעה לדמי אבטלה ולהגיש הכל יחד, והם יתנו לך הפניה ללשכה בעירך. בהצלחה

שיר ורד

New member
לדעתי, אם לא יחודש החוזה

לדעתי, אם לא יחודש החוזה
אכן תהיה בכך עילה לקבלת פצויי פיטורים. וזאת מאחר ובהחלט ניתן לקרוא לעבודה מסוג זה עבודה עונתית. ראי סעיף 1א לחוק פצויי פיטורים. כנראה צריך עו"ד טוב כדי לקבוע תקדים שעשוי להשפיע מהותית על כל שיטת העסקה של עמיתי ועוזרי הוראה.

רקפת12

New member
קיימים בפסיקת בתי הדין לעבודה

לדעתי, אם לא יחודש החוזה
אכן תהיה בכך עילה לקבלת פצויי פיטורים. וזאת מאחר ובהחלט ניתן לקרוא לעבודה מסוג זה עבודה עונתית. ראי סעיף 1א לחוק פצויי פיטורים. כנראה צריך עו"ד טוב כדי לקבוע תקדים שעשוי להשפיע מהותית על כל שיטת העסקה של עמיתי ועוזרי הוראה.
מבחנים רבים לקביעה, אם אכן מדובר ב"יחסי עובד מעביד". בהחלט ייתכן שיחסים כאלה ייקבעו כיוצרים יחסי עובד מעביד וייזכו בסופו של דבר בפיצויי פיטורין.

שיר ורד

New member
אין מחלוקת לגבי יחסי עובד מעביד

מבחנים רבים לקביעה, אם אכן מדובר ב"יחסי עובד מעביד". בהחלט ייתכן שיחסים כאלה ייקבעו כיוצרים יחסי עובד מעביד וייזכו בסופו של דבר בפיצויי פיטורין.
למרות הניסוח שבשאלה, בזמן העבודה מתקיימים יחסי עובד ומעביד ולאחר הפיטורים אינם מתקיימים.המחלוקת היא על רציפות היחסים.ככלל הפסקה של היחסים ל3 חודשים יותר מנתקת את הרצף לצורך פצויי פיטורים.החריג לכך בחוק הוא עבודה עונתית.אם לא היה מדובר במוסדות ציבוריים , כבר מזמן היה מוחל עליהם הסעיף הנ"ל בחוק וכל העובדים במסודות אלו היו באופן זה, היו זכאים לפצויי פיטורים.

moranf16

New member
עד כמה שידוע לי

למרות הניסוח שבשאלה, בזמן העבודה מתקיימים יחסי עובד ומעביד ולאחר הפיטורים אינם מתקיימים.המחלוקת היא על רציפות היחסים.ככלל הפסקה של היחסים ל3 חודשים יותר מנתקת את הרצף לצורך פצויי פיטורים.החריג לכך בחוק הוא עבודה עונתית.אם לא היה מדובר במוסדות ציבוריים , כבר מזמן היה מוחל עליהם הסעיף הנ"ל בחוק וכל העובדים במסודות אלו היו באופן זה, היו זכאים לפצויי פיטורים.
עד כמה שידוע לי
גם אני מועסקת כע. הוראה 10חודשים בשנה, מארגון הסגל הזוטר הבנתי כי אנו זכאים לפיצויי פיטורים אבל אם תדרשי אותם ותועסקי בשנה הבאה באוניברסיטה תדרשילשלם מס

שיר ורד

New member
המקרה שלך שונה במקצת

עד כמה שידוע לי
גם אני מועסקת כע. הוראה 10חודשים בשנה, מארגון הסגל הזוטר הבנתי כי אנו זכאים לפיצויי פיטורים אבל אם תדרשי אותם ותועסקי בשנה הבאה באוניברסיטה תדרשילשלם מס
המקרה שלך שונה במקצת
מאחר ואת מועסקת 10 חודשים בשנה, הרי תקופת אי ההעסקה היא חודשיים כל פעם, ועל פי החוק איננה קוטעת את הרצף לעניין פצויי פיטורים ולכן ברור שחייבים לשלם לך פצויים, בפרישה ה"סופית". במקרה של השואלת תקופת ההעסקה היא 8 חודשים ותקופת אי ההעסקה היא 4 חודשים ולכן לא נוצר רצף ביחסים, וניתן להחילו רק על פי הסעיף של עבודה עונתית. התקופה המוגדרת בחוק לניתוק יחסים שאיננו קוטע רצף לעניין פצויים הוא 3 חודשים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה