תשובה
הבהרות:
נניח ואני צריך מנקה או 2.. שכל אחת תנקה 2 בניינים.. 2 ביקורים בשבוע לבניין כל ביקור שעתיים , בחודש יוצא משהו כמו 15-20 שעות השאלה שלי מה החובות שלי לגביי אותה מנקה? מלבד התשלום כמובן לשעה..! אני רוצה להיות מכוסה מכל התחייבות כמובן לאותה מנקה..! כפי שאמרתי עבודה מזדמנת כשיש עבודה אז יש כשאין אין! ועוד בכלליות איזה עוסק עליי להיות בכדי להעסיק? כמה אני משלם חוץ מהתשלום למנקה עצמה? או שההוצאת האלו עלייה? מס בריאות ביטוח וכל זה..! ובכלל אני לא מבין איך בניינים מעסיקים מנקות ככה? אין תלוש אין רישום? אין ביטוח? הכל שחור בד"כ? הרי גם המנקה עצמה לא מספקת קבלות והוועד לא יוציא לה תלושים וכדומה..! ימי חופש וכאלה וכל הזכויות אני מבין לא תקפים? ולמשל איך עובד העניין בכח אדם? להם יש חוזה משלהם שהם לא מתחייבים לככה וככה וככה והם כן שוללים זכויות... ימי חופש ימי מחלה וכו'....על זה אני מדבר
תשובה
לפי תשובתך עולה שאתה מעוניין להיות קבלן נקיון עצמאי המעסיק עובדים במשרה חלקית ומשלם שכר לפי שעות עבודה. חובותיך כלפי העובדים הם כמו של כל מעסיק. תשלום שכר שאיננו נמוך משכר מינימום. תשלום הוצאות נסיעה לעבודה וממנה. פצויי פיטורים , אם אתה מפטר עובד/ת לאחר שנה (ובמקרים מסוימים גם כשהעובד מתפטר). דמי הבראה לאחר שנת עבודה אחת. דמי חופשה. דמי מחלה. דמי חגים. לשלם את כל התשלומים הנ"ל בזמן ולא לעכב אותם מעבר לקבוע בחוק. כל הנ"ל בהתאם לחוקים וצוי הרחבה החלים על כל מעסיק, גם אם חוזה העבודה יכלול סעיפים השוללים חלק מזכויות אלו,הם לא יעמדו במבחן משפטי ותחויב בפועל בתשלומם. כמו-כן, אתה חייב להרשם כעוסק (מורשה או פטור במע"מ), ולפתוח תיק במס הכנסה. אתה מחויב לנכות מיסים מהעובדים/ות שלך ולהעבירם לשלטונות המס (כולל מס בריאות, ביטוח לאומי ומס הכנסה). אתה חייב להחתים כל עובד חדש ובתחילת כל שנה על טופס 101, לפיו אתה צריך לחשב את המיסים שיש לנכות מהעובד.