העסקת עובדת לוועד בית - זכויות בגין משבר ה"קורונה".

שיווקי

New member
העסקת עובדת לוועד בית - זכויות בגין משבר ה"קורונה".

שלום,
אני בוועד ומעסיק עובדת עבור הוועד לניקיון הבניין.

האם בתקנות הקורונה, העובדת היא מוגדרת לשעת חירום, והאם אני יכול לקבל החלטה באופן אישי (כוועד) שהיא אכן מוגדרת בשעת חירום, או שיש תקנון לכך? איפה התקנון?

במידה וכן - אני צריך טופס.

במידה ולא - אם אני לא יכול להעסיק אותה, כי אין קווי אוטובוס שמגיעים לעיר, למשל, או שהיא לא עובדת המוגדרת לשעת חירום. איך אני יכול לשלוח אותה לחל"ת, ומה החוקים לכך (זה דורש הסכמה ממנה, אך יש פה משבר, שכלל היא לא יכולה לעבוד)?
כן, האם יש לעובדת (שאני משלם לה ביטוח לאומי) זכויות בגין חופשה (כמדומני זה 16 יום במינימום)?
העובדת עובדת שעתיים ביום - 6 פעמים בשבוע, בסכום שפחות מהתשלום לביטוח לאומי.
האם בפיטוריה, צריך לשלם גם פיצויים בהתאם, ואיך זה מחושב, לעובדת שאיננה במשרה מלאה (שעתיים ביום).

אשמח לעזרה.

תודה.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
הכרזה על מנקה בבניין כ"עובד לשעת חירום" - אינה אפשרית

1. אינך יכול להכריז על מנקת הבניין אצלכם כעל עובדת בשעת חירום. 'מפעל חיוני' הוא מפעל (או חלק ממפעל) שהוכרז על-ידי משרדי הממשלה כחיוני, ובאישור משרד הכלכלה, בזכות תרומתו לצורכי הביטחון או לקיום הספקה ושירותים חיוניים.
2. תוכל להציע לעובדת זו לצאת לחל"ת, ולכך דרושה הסכמתה. קבלת זכויותיה לעת זו מוסדרים על ידי הביטוח הלאומי, ככל שעומדת בתנאי הזכאות לקבלת דמי אבטלה.
3. ככל שלא תסכים לחל"ת - תוכל לעשות לה שימוע לפני פיטורים ולשקול פיטוריה, בכפוף למתן כל זכויותיה.
4. ככלל, פיצויי פיטוריה (ככל שתחליטו לפטרה) הינם ממוצע שכרה ב12 חודשי עבודתה האחרונים, כפול הותק, בניכוי סכומים שצברה בקופת פיצויי פיטוריה (לא ציינת בדברייך האם מפרישים לה לפנסיה ולפיצויי פיטורים ובאילו שיעורים).

שיווקי

New member
לא ממש ברור.

האם מפעל חיוני מקבל מהממשלה כחיוני, ואיך אני בודק זאת מול הממשלה (אולי, ייתברר שהמפעל "ועד בית וניקיון הבניין" הוא חשוב.
גם עבודה שלא חיונית, שיש שם שומר שחייב לשמור - העובד מוגדר כחיוני.

זה כל כך לא ברור, וגם מהתשובה של המגיב האחר שמכונה "שטויות במיץ מישמיש" מה נכון, ואיך לבדוק זאת ומה עושים.
איך בכלל אני פונה לממשלה לבקשה כזו?

הימים עוברים, ובינתיים אנו ב"אוויר" בלי לדעת אם העובדת חיונית או לאו, וזה דיי מרתיח. חבל לא להעסיק אותה, אם היא אכן עובדת חיונית (שאני לא יודע איזה מכתב לתת לה, ואם צריך להיות חתום וכו').

האם גם מגיע לה פיטורין (זוהי לא עובדת עם תלוש. יש ביטוח לאומי. אין מס הכנסה, כי היא מתחת לגובה הסכום במשק בית שמוגדר למס הכנסה, ואין הפרשה לקופת גמל/ביטוח מנהלים וכיוב'). האם גם על חל"ת היא יכולה לקבל. והאם זה ל-6 ימים בשבוע - 12 ימיי חופש שמגיע לה בכל מקרה (שיחושב בחל"ת).

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
העסקת עובדת בניקיון בניין

העובדת אינה מוגדרת כ"עובדת חיונית".
כפי שהשבתי - העסקה במשק לא הוגבלה רק ל"עובדים חיוניים", ועל כן ככל שתעמוד ביתר חובותיך כמעסיק בעת זו, תוכל להמשיך להעסיקה, או להחליט על יציאתה לחל"ת.
ככל שהיא תסרב לכך ו/או תחליטו לפטרה - אכן תהיה זכאית למכתב פיטורים ולגמר חשבון מלא, לרבות פיצויי פיטורים. אף אם שכרה נמוך ושיעור משרתה חלקי היה עליכם להפריש עבורה לקופת פנסיה.

למעלה