הערבית יוצאת מהליבה

AdonAsda

New member
ואפילו הורידו את מספר השעות שמוקדש למדעים

מתמטיקה ואנגלית!

THE WIZARD 55

New member
חוצפה..

לא מספיק לימדו ערבית עד כיתה י' וזה לא מקצוע חובה בבגרות. אז גם את זה רוצים להוציא.

THE WIZARD 55

New member
ואם דברנו על שריד כשר חינוך

זה בחיים לא היה קורה אם היה מכהן כשר חינוך. המטרה שלו היתה לטפח את המגזר הערבי. חבל שזה קורה, ואיך אפשר למנוע את זה..

זה עצוב מאד ויז. אם אכן לימוד השפה והתרבות של

האחר גורם להפחתה בדעות קדומות ובגזענות, אז אנחנו צפויים בעתיד להחרפה גדולה יותר בעמדות הגזעניות אצל בני הנוער היהודים. וזה לא שהערבית כפי שהיא נלמדת כיום זה מסנן הגזענות המושלם. זה שמלמדים מתוך אוריינטציה של ספרותית, ולעיתים קרובות מתוך עמדות אוריינטליסטיות, זה גם לא עוזר.

THE WIZARD 55

New member
אתה צודק, כמו שאמרתי גם ככה

לא לימדו ערבית כמו שצריך, אני כשלמדתי בבית ספר לא למדתי בכלל ערבית, פעם בשבוע, ערבית ספרותית וזהו. עד כיתה י' ושם הסתיים הסיפור. במקום שילמדו ערבית כמקצוע חובה בבגרות, הם הולכים אחורה. וכן השפה והתרבות, אכן גורמת להפחתה בדיעות קדומות. תראה אותי. אני עכשיו מצרה על כך שאני לא מסוגלת לכתוב ברמה גבוהה בערבית, או לקרוא במהירות:(

mike00

New member
יש לי בשביל 2 הצעות...

1.לעלות לרמת הגולן ולכתוב שם.. 2.לקחת ספר ערבית לטיסה.

NELLY

New member
רגע אני רוצה להבין

למה התלמידים לומדים בכלל.....מתחילת השנה המורים בשביתות...ועד שמתחילים לעשות טובה וללמד יש חגים וחופשים...מה נשאר מה 10 חודשי לימודים????????

גידעון1

New member
איזה טיפשות!

אנחנו(ישראל) מוקפים במדינות ערב, 20% מאזרחי ישראל הם ערביים ובמקום להגדיל את השעות בצורה משמעותית אנחנו הולכים אחורה. לדעתי לימוד ערבית זה נכס יקר ערך שאני פשוט לא מבין איך מפחיתים מערכו. רק תדמיינו לעצמכם את יהודי ישראל מדברים לפחות בצורה הבסיסית את השפה הערבית, איזה מגניב זה יכל להיות שלא לדבר על איזה יעיל זה. אני אישית דווקא בעד הכפלת שעות הלימוד וחבל שמשרד החינוך לא מבין את התועלת הגדולה בלימוד ערבית

ksimeroni

New member
נו זה בדיוק מה שהממסד הישראלי רוצה

יותר גזענות בעם כזאת שעוזרת לשגשוגו האישי ממלחמות ישראל ב"ערבים" ומעצימה את כוחו, בעיקר הכלכלי, לעומת ה"אספסוף"שמחפש שמיכות חמות ואוכל בזבל טוב לא נורא..... גם ככה, מנסיון אישי שלי, המורים היהודים לערבית בכלל לא יודעים ללמד ערבית, כי הם בכלל לא דוברים את השפה הזו, אלא רק יודעים ללמד את האותיות (בשיטה מפגרת כמובן), ולאיית כמה מהמילים הפשוטות ביותר כמו בית, תלמיד', שאטר וכו'... הורים נורמלים ילמדו את הילדים שלהם להחכים לבד גם ככה המוסד הזה, בית הספר, לא מצדיק את קיומו בישראל של היום.

kryp

New member
כל המורות שלי מחזיקות בתואר ראשון בערבית.

תפסיקי לבלבל את המוח מה"ניסיון" שלך. את לא ראית בית ספר כבר 10 שנים.

ksimeroni

New member
נו ברור

איפה למדת, בסביון? דיברתי על המורים של רוב בתי הספר, ולא על המורים של קומץ מתנשאים

kryp

New member
כל בתי הספר התיכונים שאני מכיר בירושלים

מחזיקים במורי ערבית עם תואר. המורה שלי שנה שעברה גם שירתה במודיעין במשהו שקשור לערבית. רק אלוהים יודע למה את קוראת לי מתנשא.

ksimeroni

New member
ערבית של מודיעין זאת לא הערבית

שהייתי רוצה שילמדו בבתי הספר המטרה היא ללמד שלום, לא מלחמה! זאת בדיוק הבעיה, מלמדים שם ערבית לצורכי מלחמה, לא לצורכי הכרה, הבנה ושיתוף לכן באמת עדיף שילכו לחפש מי ינענע אותם ולא יטרחו ללמד את זה בכלל, שכל יוצאי המודיעין לא יקבלו כסף ממשרד החינוך, שימשיכו להלחם במקום אחר בבית ספר צריך ללמד תרבות, הוויה, חינוך, לא רוע ואיבה

fifanowftw

New member
נכון, לא צריך ללמד על מלחמה ורוע ואיבה

ושנאה ומלחמה ביהודים כמו שמלמדים בכל ארצות ערב

למעלה