הערב בערוץ 1 בתכנית "פוליטיקה"

הערב בערוץ 1 בתכנית "פוליטיקה"

אייטם על העלייה בלידות בית מחד ובניתוחים קיסריים מאידך. נהיה שם מיכל בונשטיין ואני, ויולדת עם סיפור קיסרי קשה (אאל"ט), וכמה פרופ' חביבים (עליי
). ערוץ 1 זה "11" בשלט...

בדיוק אמא שלי אמרה לי שאמורה להיות

תכנית על לידות טיבעיות ולא זכרה איפה ומתי... איזה יופי זהר בהצלחה שיהיה

קיסרי- מזכיר לי ../images/Emo2.gif

פגשתי השבוע מישהיא שסיפרה לי שהיא ילדה תנוקת ראשונה, אחרי עשר שנות נישואין ונסיונות. היא ילדה בניתוח קיסרי. שאלתי מה קרה שהלידה הגיע לניתוח, והיא ענתה שהיא פשוט בקשה מראש- ניתוח. ואשרו לה- בלי לשאול יותר מידי שאלות. רצית ניתוח- קיבלת ניתוח
נדהמתי- באיזה קלות מאשרים ומבצעים ניתוח, בלי שום סיבה

כלכבוד לכן../images/Emo106.gif

האייטם עצמו היה קצר ועלוב אבל בתוכו הצליחה מיכל לבנות טיעונים הגיוניים ומסודרים ברוגע ובשלווה. כל זה מול פרופ' דרורית הוכנר שהיתה מרגיזה, מעצבנת ודברה לחלוטין לא לעניין. היא השתמשה בנימוקים שקשורים לfull term breech שהיו לחלוטין לא במקום (וגם שם התגלה שהנתונים שלה רחוקים מלהיות עדכניים). חבל שלא נשאר כמעט זמן לזהר לדבר. היית מצויינת בזמן הקצר מאד שעמד לרשותך. הסיפור הקשה היה מיותר לחלוטין וההתייחסות של הפרופסורית ה"נכבדה" אליו היתה בתת רמה. מי שבאה מהמדע היתה צריכה להתבסס קצת יותר על מחקרים וקצת פחות על מקרה בודד שלא הוסבר עד תום. לי נראה שפרופ' הוכנר עשתה שירות מצויין ללידות הבית/אי מתן של בחירה בקיסרי אלקטיבי בעצם נוכחותה המעצבנת והלא אינטליגנטית. ועוד שני דברים: למה היה צריך לקשור באותו אייטם גם לידות בית וגם קיסרי על פי רצון האשה? מה הקשר בין השניים? למה לא לחייב כל אשה שרוצה קיסרי אלקטיבי ללא התוויה רפואית בעלול המלאה של הניתוח?

swann

New member
מצטרפת לכל מילה../images/Emo45.gif

ונעים להכיר את הפרצופים מאחורי השמות - זהר ומיכל
חבל שדחו את הדיון לסוף התכנית כך שכל אחד אמר מילה וחצי חוץ מהאישה ההיא שעשתה לי עוד ברווז כל פעם שדיברה. ממש מרגיזה. היא נשמעה כאילו המטרה שלה היא להפחיד נשים מתהליך הלידה עצמו. לא הייתי מתקרבת אליה בהריון (זהר, איך עמדת בזה?).

אשכר ש

New member
כן הפרופ' הייתה מפחידה בטירוף

ממש פחדתי שתבוא לי בחלום
. מיכל הייתה מצויינת לדעתי, דיברה לעניין ובצורה מאורגנת. הפרופסורית הזו עשתה רושם שהיא רק מחכה להחזיק סכין ביד לחתוך למישהי את הצורה... האמת, שגם היולדת עם הלידה שהשתבשה, הפתיעה אותי ביושר שלה להודות שלמרות החוויה המצערת שלה, היא לא חושבת שזה לא נכון ללדת בבית, כי טעויות אנוש קורות *בכל מקום* וכמו שהיא ציינה, רק באותו שבוע של ה"מקרה" שלה, מתו שני תינוקות בבי"ח (כמובן שעל זה אפחד לא דיבר).

mamadan

New member
../images/Emo45.gif יש הגיון מסויים, חופש הבחירה

בלידה- צריך להתייחס גם ללידות בית (עם/בלי מיילדת) וגם לניתוח קיסרי ללא סיבה- כשני קצוות של מגוון אפשרויות הלידה. אכן יש אפלייה בנושא העלויות. היה אבסורדי בעיניי שהגברת דברה כנגד "ההפחדות" לגבי ניתוח קיסרי ולא בחלה בהפחדות משלה לגבי לידות בית. צר לי עליה, וצר לי על מי שרואה בה מקור סמכות בנושא לידות.

אני אומנם רק שמעתי את האייטם

כי למרות שמאוד ניסיתי להחזיק מעמד בשביל לראות אותו זה לא ממש הצליח לי... אז בתהליך ההרדמות הצלחתי לשמוע קצת מהנאמר. יחד עם זאת, אני מרשה לעצמי לומר את הדברים הבאים משום שאני חושבת שכל אדם ממוצע, בוודאי בנושא שאינו מכיר, שומע אייטם כזה בחצי אוזן ובסופו של דבר אולי זוכר משפט או שניים. מה שאני זוכרת זה מישהו שאומר שלא יסכים "סתם" לניתוח קיסרי בגלל סכנותיו, אותן הוא תיאר בחלקן, מישהי צורחת ש"מה שחשוב זה לא הנעימות של הלידה אלא ילד בריא" ועוד לגבי לידת בית "מה אם קורה משהו" ומישהי נוספת עם קול מאוד נעים שאמרה מאוד ביושר (מה שבהחלט משדר גם אמינות ורצינות) שעדיין אינה יודעת היכן תלד כי צריך לראות כיצד יתפתח ההריון ומישהי נוספת (?) שאמרה כי מחקרים הוכיחו שבהריון בסיכון נמוך לידה בבית בטוחה כמו בבית חולים. כללית, האייטם היה מבולבל מאוד, לא זורם וממש לא מממצה. בשורה התחתונה, המדיום הטלוויזיוני בשל מאפייניו, מאפשר רק העברת מסרים קצרים וקליטים. ולי היו חסרים מסרים כאלו, למשל, "המיילד/ת בבית נותנים מענה מקצועי לרוב מצבי החירום שמתעוררים, בדיוק כמו בבית חולים". "לא מדובר כאן בנעימות הלידה אלא בבריאות התינוק והאם במהלך הלידה ואחריה, ולידה בבית ללא התערבויות רפואיות שאינן נחוצות תורמת לכך". "יש נשים רבות שמאוד חשובה להן דרך הלידה ולא רק תוצאתה הסופית, וכבנות-אדם בוגרות בעלות שיקול דעת, ובהתאם לחוקי זכויות הפרט במדינה מתוקנת, צריכה להיות להן הזכות לבחור בין האפשרויות השונות, תוך קבלת כל המידע הקיים". ועוד. אלו רק חלק מהדברים שציפיתי לשמוע מול "הצורחת" ("שלטעמי ממש לא עשתה שירות טוב ללידה בבית חולים, אפילו בן זוגי שהוא שמרני יחסית אמר "מי זאת הפאנטית המוזרה הזאת שהייתה מעצבנת עם הקיצוניות שלה ונשמעה ממש לא אמינה בגלל שלא הייתה אפילו מוכנה להכיר בכך שיש דרך נוספת ללידה") ולא שמעתי. בכל מקרה, אני כמובן לא באה בביקורת לאף אחד, אלא רק חולקת במחשבות שהיו לי לאחר האייטם הזה, דווקא כי "טובת העניין" כן לנגד עיני. יום טוב לכולם/ן.

מנטי,../images/Emo140.gif| תודה| על הקישור

עכשיו אני יודעת על מה אתן מדברות.... לדעתי, הדיון היה ממש לא ממצה. מגוחך לקחת נושא כל-כך חשוב ולהקדיש לו דקות ספורות, כולל שיחות עם כמה מרואיינים. כשזוהר דברה כבר בתנגן אות הסיום.... חבל
הערכתי מאוד את לריסה, שלמרות מה שקרה בלידת ה
שלה, ידעה להפריד בין רגשותיה, לבין עצם העניין- לידה לא התערבותית. לדעתי הפתיחה היתה בהחלט לטובת לידות ה
, חששתי שמראש יציגו את העניין כמגוחך ו"לא לעניין", אבל הנושא הוצג בצורה הוגנת. לדעתי, אם רק היו נותנים יותר זמן להתפתחות הדיון, נושא הלידה הביתית היה מוצא דרכו ללבם של רבים. לדעתי ,עדיין, השידור עשה שירות לנושא לידות ה

Manty

New member
אם את פותחת בפיירפוקס זה לא עובד

תפתחי באקספלורר

אום נטע

New member
תודה על הקישור! וזהר - סופסוף ראיתי

את פניך! איזה בונוס נחמד של השידור
(אפילו שהוסיפו לשמך את הוו). הם ניסו לדחוס נושא גדול מידי בזמן קצר מידי ולדעתי לא השיגו הרבה. גם המגיש בירבר יותר מידי. אבל טוב מאוד שהנושא בפוקוס בחדשות. ואולי גם כשיתחילו לתבוע על יחס בלתי הולם בבתי חולים אז גם זה יפסיק?

נכון שהוא ברבר כהוגן???

כל האייטם רציתי לצעוק לו שיסתום כבר ויתן לאנשים לדבר
לדעתי הפרופ' יצאה אהבלה לחלוטין, אבל תמיד יהיו מי שיגידו"אבל היא פרופסור!!! היא ודאי יודעת יותר מכולם!!!"

למעלה