הערב בערוץ 1 בתכנית "פוליטיקה"

mise

New member
אני לא ראיתי, כי לא מצליח לי

דרך הקישור, אבל אחותי ראתה כי שלחתי לה והיא אמרה שהפרופסור יצאה ממש אגרסיבית ומיכל בונשטיין היתה מאוד נינוחה והגיונית.

צימעס

New member
ואו. מיכל באמת יצאה מלכה

גם פרופ' בן עמי, מפוריה, דיבר יפה על ניתוחים אלקטיביים.

עופריקה

New member
זה היה מדהים לראות את ההבדלים

(ואני לא ממש מופתעת) בין הנפשות הפועלות: הפרופ' הוכנר במבט "נוקשה", תנועות חדות ומילים מושלכות לחלל האולפן כשלא שאלו אותה אפילו... ומיכל המקסימה, השלווה והנעימה והקשובה, וגם הפרופ' מפוריה שהיה קשוב ונעים וזהרק'ה המקסימה (איך, איך נשארת מפוקסת??). חוויה מרתקת. מכיוון שאני מכירה את עולם הטלויזיה מקרוב, לא הופתעתי ונותר לי אלא להסכים עם כולן ולהתעצבן מול המסך (בקריאות עידוד של בנהזוג) על הזמן המגוחך של האייטם, על המוסיקה שעלתה על קולה הנעים והחכם של זהר (הרגשת כמו באוסקר?
) וכמובן על הכתוביות. יש המון מה להגיד בעניינים האלו. יש הרבה מה ללמוד על כבוד האדם, הקשבה, רצונה של האישה וכו'.

../images/Emo207.gif מישהי היתה בכנס בי-ם השבוע?

אני סקרנית לשמוע רשמים... האם היתה התיחסות פרטנית להקמת מרכזי לידה בארץ?

27חומד

New member
המרצים לא היו מהארץ, ככה שלא ממש

דובר על מה שקורה פה. מה שכן, אני מאמינה שהכנס נתן המון חומר למחשבה למיילדות, בעיקר מיילדות בי"ח, גם בהקשר לפרוטוקולים שהן כפופות אליהם המכתיבים את קצב הלידה הרצוי לעומת זה שקורה בפועל וגם לסוג היחס שאפשר לתת ליולדת ובכך להשפיע על סוג הלידה, כלומר לידה יותר טכנוקרטית, או הומנית או הוליסטית. בהרצאה האחרונה שהתייחסה בין השאר לכדאיות הכלכלית של לידה טבעית לא הייתי. נעסתי הביתה כל עוד היה לי כוח לנהוג. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות

אם פי 3

New member
אני כותבת סיכום

וכשהוא יהיה מוכן, אשים אותו גם פה, כמובן. היתה התייחסות, אבל זה עוד לא משהו שיקום מחר.

סליחה שפתחתי את הדיון והתאדיתי...

היו לי ימים לא פנויים. אני שמחה שהייתי שם, גם כי היה לי כיף עם מיכל, גם כי הכרתי את פרופ' בן עמי והתרשמתי ממנו מאד לחיוב (ועל הדרך גם בדקתי איתו כמה דברים...
) וגם כי אני חושבת שפרופ' הוכנר עשתה לנו שירות מצויין בפנאטיות שלה, בחוסר ההתייחסות לעובדות ולמחקר, ובכלל. אחד המשפטים ששמעתי הרבה מנשים לאחר השידור היה "אם היא היתה נכנסת לחדר הלידה שלי התינוק לא היה יוצא !", ואחד ממנהלי המחלקות שאני בקשר הדוק איתם שלח לי אסאםאס אחרי השידור שהיא היתה פשוט מפחידה, אז אם קולגות ומטופלות מתבטאים כך - מה נותר לי להגיד...? אחרי שראיתי את האייטם באתר של רשות השידור, אני חייבת לטפוח לעצמי על השכם על טקסט הפתיחה של עודד שחר, שהיה כמעט מילה במילה מתוך התחקיר שעשו איתי... כלומר עשיתי וואחד שטיפת מוח לתחקירן האומלל...
כמובן שהאייטם היה מפוספס, כמעט בהגדרה הייתי אומרת... אבל אני לא מצטערת שהייתי שם. באתי להגיד את שלי - שחופש הבחירה של האישה הוא שצריך להיות במרכז העניינים, שנשים צריכות להתחבר למערכת השיקולים של המערכת הרפואית כדי לעשות בחירות נבונות עבור עצמן, ואני חושבת שבמעט הזמן שהיה לי העברתי את המסר בצורה די סבירה. פרופ' בן עמי, בהקשר של ניתוחים אלקטיביים, עשה עבודה מדוייקת של אדם שיש לו אמונה במעשיו ואהבה למקצוע שלו והיה תענוג לשמוע אותו, גם לפני השידור בשיחה ממושכת שניהלנו. מיכל, כהרגלה, לא ויתרה על הנקודה החשובה כל כך של חשיבות המחקר והעשייה על פי המחקר ולא על פי הפחדות ריקות, אבל חלק מהזמן הרגשתי שהיא לא מספיק "חץ ממוקד מטרה" כלומר לא כל הזמן היה מסר שיש לו סיכוי לעבוד, לדעתי. דווקא בדיון כזה, אם אתה לא "סקלפל" אתה לא עובר. נו, גם זה סוג של הומור...

tamarama

New member
אני חושבת שהיה מצויין!

ותודה למנטי על הקישור, למאותגרות הטלוויזיה שבינינו. פרופ' הוכנר היא בהמה ותיקה, שאאל"ט לא הוציאה מימיה תינוק מהוגינה שלה אלא רק מהדופן... לצערי, זה לא מספיק מעודד לראות שהיא לא יודעת להתנהג ולדבר לעניין בטלוויזיה, כי היא מהנלת מחלקת יולדות בבי"ח מאוד גדול ועדיין מובילה בחפץ לב נשים רבות לניתוחים אלקטיביים מיותרים. יש לה טיעון שבכל פאנל בו היא משתתפת אני שומעת "מה תעשי אם יהיה צניחת חבל טבור???" וטרם נמצא המשתתף שישיב לה על כך "אם תפסיקי כבר לפקוע ליולדות את המים ולדחוף להם זירוזים, יצנחו פלאים שיעורי צניחת חבל טבור אצלך במחלקה". היא פשוט איומה. פרופ' בן עמי היה אינטליגנטי ומצויין, מיכל כתמיד היתה אינטליגנטית ועדינה וזהר, סחתיין על קור הרוח! כל הכבוד. מה שאני פחות אוהבת בתכניות האלה זה שאת מילות הסיום אומרים על רקע מוזיקה ואז בכתוביות משחחריים את כולם לצעוק זה על זה וככה הצופים בבית נפרדים מהם...

צימעס

New member
המסר שעבר ממיכל

(אולי זה לא היה המסר שהיא רצתה להעביר) היה "מיילדות הבית שקולות, ועובדות עם גיבוי מחקרי". זה המון. המון. טקסט הפתיחה היה אשכרה שלך? כל הכבוד! באמת התפלאתי למה הוא כ"כ "לטובתנו".

אמממאאא

New member
הדיון היה אכן מענין

וכל מה שאמרתן נכון רק שאף אחת לא התייחסה לכל מה שאמרה היולדת שילדתה נפגעה. היא אמרה משפט שהותיר בי שאלות "היתה שם מיילדת שלא תיפקדה". כיון שאני מכירה אישית את "לריסה" והיו לי המון שיחות איתה על לידת הבית המתוכננת לפני הלידה ואני יודעת שהיא סמכה מאד על המיילדת שלה וכשראיתי את התינוקת היפיפיה שלה בא לי רק לבכות. לפי מה שקראתי בסיפורי לידה מחו"ל (לא אלו ללא מיילדת),מקובל שם שיש שתי מיילדות ואז אם אחת לא מתפקדת יש גיבוי שזה אולי היתרון שקיים בבי"ח במצבים כאלה. מיילדת שלא מתפקדת כשהיא לבד בבית עלול להגמר רע כמו שנגמר וגרוע מכך.

אמממאאא

New member
כל אחד מהנקודה שלו

אני יודעת שאת ושאר היולדות שלה חושבות שנעשה לה עוול אבל מי שסובל זאת "לריסה". זה מזכיר במידה מסויימת את אותו עו"ד שהואשם בהרג האם וילדה שאמר שהוא סובל ומיוסר. יתכן שכן אבל בכל זאת מי שסובל זה מי שהפשלה נעשתה עליו. מה זאת אומרת ירגיע אותי,אני נשמעת לך לחוצה? אני לא מתכננת לידת בית כך שזה לא נוגע אלי אישית. בכל זאת אני חושבת שאם נוכחות מיילדת נוספת יכולה לעזור לתינוק שנולד ללא דופק ונשימה וזקוק לטיפול מיידי זה יכול להיות הבדל משמעותי. בן כל השטויות שאמרה הגב הנכבדה היא אמרה משפט אחד נכון והוא שהריון תקין ואמא בריאה לא מעיד בהכרח על לידה תקינה. נכון שחלק גדול מההתערבויות מביאות למצבי חירום אבל יש גם כאלה שאינם תלוים בכלום רק במזל או בביש המזל.

צימעס, זה המסר שאת הבנת. אני בטוחה

שרוב האוכלוסיה לא הבינה את זה. לדעתי היה יותר מדי היסוס ופחות מדי משכנע.

debby12

New member
מנהל
סוף סוף ראיתי את זה

Y Y Y פעם ראשונה שאני זוכה לראות את הגב' הוכנר (לא מצליחה להביא את עצמי להשתמש בשום תואר מקצועי...
). שיוווו. אין לי מילים. רופאים כמוה גרמו לגיבוש דעתי על לידות בית חולים לכדי מה שהיא. הדבר היחיד הוא שאני לא מבינה איך "ליס" עוד לא חטפו אותה - היא תשתלב שם באווירה יופי
אבל כל השאר היה ממש אחלה בחלה. הטקסט בפתיחה - פיגוז (אני מקווה שגם סקלפלית הוכנר ראתה את השידור החוזר בבית וזכתה להנות ממנו), מיכל היתה מעולה, פרופ' בן עמי הפתיע אותי בבונבוניותי בהתחשב בז'אנר שבדרך כלל קשה לי להתחבר אליו (תגידו, הוא אח של שלמה בן עמי מהפוליטיקה? הוא גם דומה לו וגם נעים הליכות כמוהו). וזוהר - למרות שבקושי נתנו לך לדבר - המשפט שלך על איך תביעה מוצלחת על אפיז' תפסיק את הבוננזה של חיתוכי חיץ מיותרים היתה נפלאה בעיני. היה לי עצוב על "לריסה". זה כל כך רגיש שלא נראה לי מתאים לכזה פורמט קצר ורועש. מדהים בעיני שהיא הסכימה להתראיין שם. והיה מגעיל בעיני הטון שבו סקלפלית דיברה אליה <תגידי זוהר, היא מייצגת את הלך הרוח הכלל בהדסה ה"צ?>

אז זהו דבי שמה שהיה מגעיל זה

שהיא בכלל לא דיברה אליה אלא עליה. כ"כ מכוער ולא רגיש. רבאק את מדברת פה עם אישה שמתמודדת עם תינוקת פגועה, אין לך טיפת אמפתיה אליה, כאדם ??? אותי זה מאד העציב. גמני מכירה את המקרה של "לריסה" מקרוב, ואני מסכימה עם אמממממאאא - מי שנפגעה זו היא, עם כל הכבוד למיילדת היא זו שנשארה עם תינוקת פגועה ומבחינתה - היא צודקת. ולגבי הלך הרוח בהר הצופים... ברור. לא אחד לאחד אבל ברור. אגב היא לא מנהלת שם את המחלקה אלא פרופ' מילויצקי. סתם דוגמא - היחס לדולות בהר הצופים הוא הכי גרוע בירושלים. כמובן שנכנסות דולות, כי הם לא יכולים להיות ביה"ח היחיד בירושלים שאוסר על כך... אבל הם היחידים שמתנהגים לא יפה לדולות, כלומר מרשים כי אין להם ברירה אבל מתייחסים בבחינת "רע הכרחי".

debby12

New member
מנהל
צודקת. לא רק שלא היתה לה אמפטיה

אלא שהיא התייחסה אליה כאל תוצאה של ניסוי. כאילו אומרת לצופים - הנה לכם, אם תלדו בבית זה מה שיקרה לכם (ממש על גבול השימחה לאיד). אגב, אפילו אם תעזבי את התוכן של מה שהיא אמרה - כל ההתנהלות, שפת הגוף, האגרסיביות, הבוטות, השפה העליונה המרטטת בעצבנות (בטח דגדג לה בידיים בלי הסקלפל
). מה שאניגיד? בררררררר. על כל פנים - תודה על הפרטים.

May first

New member
אני חשבתי ש"לריסה"

היא אשה מדהימה. היתה לה יכולת מופלאה, בהתחשב בנסיבות העגומות, להבחין בין מה שקרה לה לבין עצם עניין לידות הבית. למעשה הבאתה לשם היתה גימיק מכוער על גבה, ולה היה יישוב הדעת להגיד משהו כמו (וסליחה אם אני לא מדייקת במילים): "בשבוע שאני ילדתי נפטרו שני תינוקות בבת חולים. אזה מה? גם לבית החולים אסור להתקרב? " וגם "כמו שמייחלדת לא תפקדה אצלי, מיילדת יכולה לא לתפקד גם בביה"ח". זה מאוד מאוד הרשים אותי. ובלי קשר לזה, אני כמובן מאחלת לה את כל הטוב שבעולם.

../images/Emo26.gifזהר, הכנסי, יש לי מסר חשוב../images/Emo70.gif

לא כתבתי שצפיתי בתכנית ביחד עם האישלי שהוא איש מקצוע בתחום התקשורת. הוא אמר במילים קצת שונות בדיוק מה שאת אמרת לגבי האייטם. במיוחד לגבי מיכל. אם הייתי יודעת על האייטם מספיק מראש, הייתי מחברת את מיכל ואותך אליו, לפחות טלפונית והוא היה בשמחה מנחה אתכן איך להעביר את המסר שרוצים בצורה שתעבור מסך באופן הטוב ביותר. יצא אחלה אייטם בכל זאת. מכל מצב, האיש שלי אמר שישמח לעזור בעתיד (בהתנדבות כמובן) להכין את מי שתופיע במדיה בעניין. מנסיון שלי (הופעתי פעמיים בטלוויזיה בהדרכתו), הוא עושה את זה מצויין ויכול לחדד נקודות ולעזור להעביר מסרים.

למעלה