הערב ברדיו זכויות החולה בדין ודברים

הגשת ערעור וזכית?

ראשית כל הרבה הרבה ברכות יהא מענין לקרא את תוצאות ההליך

פסק הדין של דורנר

בעניין כה עקרוני וחשוב הוא בקושי בן עמוד אחד, ולמרות שניתן להסכים עם התוצאה הסופית ברמה המוסרית חברתית - קשה לי ברמה המשפטית עם שתי קביעות המשתמעות ממנו: 1. חוק כללי מאוחר גובר על חוק ספציפי מוקדם (מישהי דילגה פה על שנה א' במשפטים?) 2. לועדת האתיקה לפי חוק זכויות החולה יש גם סמכויות שלא קבועות לה במפורש בחוק.. או לחילופין - העובדה שחולה יפגע באדם אחר היא בעצם סכנה לחולה עצמו. קצת שמיניות משפטיות באויר והכל מסתדר..

את יכולה להעלותו לרשת?

אני איני עו"ד אבל כהדיוט נראה לי שחוק מאוחר בא לתקן פגמים בישן ולכן אמור לגבור מעבר לכך ראיתי בZמנו את השרשור של בלאנש ואף את כתב התביעה [היה קישור באינטרנט] כל מי שהכיר את המקרה וכל עוד שנשאל השיב חד משמעית הפוך מאשר פסק הדין הראשון

פסק הדין

אינו מופיע באינטרנט עדיין. ולישראל אחת - יש כללים בחקיקה. בדרך כלל חוק ספציפי גובר על חוק כללי. הכוונה היא למשל - אם יש חוק שמסדיר באופן כללי את זכויות החולה, אבל יש חוק ספציפי שמסדיר את זכויות חולי הלוקמיה - חוק זכויות חולי הלוקמיה יגבור, בעניינים הקשורים ללוקמיה, על חוק הזכויות הכללי, גם אם החוק הכללימאוחר. כאשר רוצים שחוק כללי יתקן חוק ספציפי שקדם לו - צריך לומר זאת במפורש בתוך החוק הכללי, ועושים את זה לפעמים. פה - לא עשו את זה. בנוסף - אני מסכימה עם הרעיון שלא צריך להיות הבדל בעניין הזה בין חולי נפש לאחרים, אבל עובדה היא שהסעיפים המקנים סמכויות לועדת האתיקה לאשר למנוע מסירת מידע למטופל לפי חוק זכויות החולה הם מפורשים ומפורטים ולא כוללים את האפשרות של סיכון לחיי צד שלישי עקב מסירת המידע. בחולי נפש לפעמים זה רלוונטי (למרות שאני יכולה לחשוב גם על חולים בגופם שזה עשוי להיות רלוונטי עבורם). יתכן בהחלט שמבחינה מוסרית וחברתית פסיקת השופטת דורנר מוצדקת, אבל מהבחינה המשפטית הטהורה - היא מאד מאד בעייתית.

נשמע הגיוני שחוק ספציפי גובר על כלל

אינני טוח אם זה נכון כאשר נחקק חוק מאוחר יותר המתיחס גם לספציפי כהדיוט שאיננו עו"ד וקרא בזמנו את החוקים הרלונטים [עקב דיון באחד הפורומים] לא זכור לי התנגשות מהותית יתכן וישנה התנגשות פרשנותית בנושא הנידון לי זכור כי כל עו"ד שנשאל בנידון השיב ללא היסוס בסתירה על הפסק הראשון ומששמע אותו תמהה מאד את הראשונה הביעה דעה הפוכה

נשמע מעניין ...

חיותה, זה אכן נשמע מעניין, אולם אינני בטוחה שאספיק לשמוע. מצד שני, אני סומכת על חברי הפורום שיביא לכאן את התקציר

תקציר קצר מאד

הכל היה ממש קצר - חמש דקות בסוף התוכנית
אבל בכל זאת דיברו על המודעות לחוק ולזכויות ועל נושא יפוי כוח לטיפול רפואי,מעמד בני המשפחה של מטופל, וגם מילה על פסק הדין של דורנר שהפך את ההחלטה של גרסטל מלפני זמן קצר, בעניין תחולת חוק זכויות החולה על מסירת מידע רפואי לחולי נפש.

למעלה