הערב ב-21:00, סרט הונגרי בערוץ 23|ט

ברק 188

New member
../images/Emo31.gif למורה,נראה אותך.. כבר בחוץ.

שלך,
במצב כזה טובים השניים.

B T1

New member
רחל--לפי ספירתי בפורום כבר יש 4

ברקים, ברקיה אמתית.

ברק 188

New member
אבל -רק אחד אורגנלי ומקורי.

הזהרו מחיקוים
מוגן ורשום כפטנט מס' 6969

B T1

New member
רחל--לפי הבנתי גם קטיקה היא ברק

למרות שלא קשורה אלינו קשרי משפחה, הבחננו באיכותה הייחודית. (אנו מריחים ברק ממרחקים)

קטיקה

New member
אותי זה מאוד מצחיק../images/Emo151.gif

כל פעם שאני שומעת מדברים הונגרית אני צוחקת - למרות שאני מדברת את השפה זה לא מפסיק להצחיקיני שפה כזו מוזרה, לא דומה לשום דבר כמו - "ציפופוזו" = שרוך לנעליים. וכו'

B T1

New member
השפה ההונגרית שייכת למשפחת..

השפות "פין-אוגור". יעני דומה לשפה הפינית. יש מילים רבות ממאה וחמישים שנות שלטון תורקי. (בתורקית) מוכן לצטט. גם הגרמנים (אוסטרו- הונגריה) שלטו כ-400שנה והשאירו כמה מילים, ואפילו החמישים שנות שלטון רוסי השאיר את חותמו בשפה.(pufajka וכו')

ju100

New member
bt1 ../images/Emo7.gif עכשיו..

נירגעתי..אוי כמה הייתי מודאגת..לא הבנתי להיכן נעלמת...בשניה שניכנסתי הבייתה רצתי למחשב...ואנחת רווחה יצאה מתוכי...חזרת!!!!

sophies

New member
השפה הזו כבר לא שייכת לקבוצה הזו

הבלשנות כבר התקדמה מאז שלמדת את זה, לאחרונה החליטו שהיא שייכת רק לעצמה ולא לפינית ולא לתורכית. תורכית שייכת לקבוצה הפרסית, ופינית רק נשמעת דומה אבל שונה בתכלית, וההונגרים הם בפני עצמם!

itaf10

New member
נתקלתי בשפה הפינית...

נתקלתי בקבוצת אנשים בפינלנד ששפתם מאוד תמתה להונגרית. הייתי בטוחה שהם דוברים הונגרית, כאשר האזנתי להם נוכחתי לדעת שבעצם זו לא הונגרית. (זה נשמע לי כהונגרית עילגת.. כאילו שאני דוברת יותר טוב
) המילה בורט = חבר, גם בפינית זה אותו דבר. לכן חשבתי שהם דיברו הונגרית. ישנם עוד מילים שהן די דומות בצליל לפחות...

sophies

New member
סיפורי סיני

כשהיה גדוד של האום שמום בסיני שידרו חדשות בפינית, סבתתי הייתה מגבירה את הרדיו כדי לשמוע יותר טוב את ההונגרית הזו בדיאלקט מוזר, עד שווליום היה מספיק כדי להבין שההונגרית הזו היא פינית

B T1

New member
../images/Emo6.gifסופי--קרה גם לי דבר דומה,

אבל לא היה משעשע. כאשר עליתי ארצה כנער, בדרך באיטליה הלכתי לאיבוד. כהונגרי, חוץ מהונגרית לא דברתי שום שפה תרבותית. פניתי לתחנת משטרה לעזרה, הם הביאו מתרגם שדיבר... נכון, ניחשתם פינית... אז מי אומר שהשפות לא דומות. (גם אני דמעתי)

קטיקה

New member
../images/Emo32.gifyes

ערוץ 23 כן מופיעה ב yes לי יש!! אבל אם ממליא הסרט - דיכאון אז למי אכפת?!

למעלה