הערב, שרי עוז תדבר על טיפול בטראומה

כן הרבה דברים הישתנו

ראשית עברנו מאה- ניחשב לא? שנית צמחו לי שערות לבנות על הראש!!! דברים שלי שעמדו לצידי פעם- כבר לא נימצאים שם עוד ליפעמים נידמה לי שככל שאני מיתעסקת עם הטראומה יותר - ככה רע לי יותר וכך קרה שנישאבתי למעגל הכאב ומשהו בי כמו ששונא אותו גם צריך אותו לקיום הבסיסי - שכאמור שנוא עלי וקשה לי

שאלה בקשר לסיוטים בלילות

לגב´ שרי עוז שלום ותודה שאת כאן. השאלה שלי היא כזאת: אני נפגעת גילוי עריות. היום אני כבר מזמן לא גרה עם ההורים שלי והייתי הרבה שנים בטיפול והתגברתי על רוב הדברים מקודם ואני מתפקדת טוב. אבל יש לי בעייה עם הלילות ומה שלא עשינו וניסינו לא עזר ואני לא מצליחה להרדם ואם כבר אני כן מצליחה אז יש לי סיוטים וחלומות רעים ואני מתעוררת במצב נוראי. ואני לא מצליחה אף פעם לישון כמו כל האנשים. הרבה פעמים אני חושבת שאני כמו אלה עם הלם קרב, ואני יודעת שחלק מהם לא מצליחים להתגבר על הטראומה והסיוטים בלילות. וקראתי שחשוב מאד לטפל בטראומה הכי קרוב לזמן שהיא קורית, והשיקום די תלוי בכמה זמן עבר מהטראומה ועד שמתחילים את הטיפול. ואני התחלתי את הטיפול המון זמן אחרי שזה קרה. השאלה שלי היא האם יכול להיות שבגלל שעבר הרבה מאד זמן, אז למרות כל המאמצים אין יותר מה לעשות? האם את מכירה מקרים שטיפלת או מהספרות המקצועית, שלפעמים זה משהו לתמיד? אולי יש נפגעות שאף פעם לא יוכלו לישון בשקט? המטפלת שלי לא מוכנה להרים ידיים, וכל הזמן אנחנו מנסים שיטות וכל מיני דברים. אבל לי כבר אין כוח. אם אני אדע את האמת שבחיים שלי אני לא אוכל לישון כמו שצריך, זה יהיה יותר קל מאשר כל הזמן לקוות ולהתאכזב. תודה רבה ללא שם

שרי עוז

New member
סיוטים בלילות

קודם כל, אני שמחה שיש לך מטפלת שלא מרימה ידיים. אני יכולה להבין שאת כבר רוצה לנוח. ישנם אנשים שנשארים עם סימפטום אחד או שניים לאורך כל חייהם, אבל לא לישון בלילה כמו שאת מתארת נשמע לי די עצוב. האם את לא לוקחת כדורי שינה
כי זה לפעמים פתרון, גם אם זה לא הכי רצוי. אני לא יודעת איזה שיטות המטפלת שלך מביאה לך, אבל אם היא ממשיכה להביא שיטות חדשות, תמשיכי לנסות. מותר לך לבקש הפסקה מהניסיונות ולהגיד אני רוצה לנוח מהניסיונות לשפר את המצב, ולקבל אותו לזמן מה. יכול להיות שגם לנוח מזה יביא לך הקלה. אני מאמינה שניתן להגיע למצב שאת תוכלי להירדם ולישון רוב הלילות אם לא כולם. זה נכון שיותר קל לטפל בטראומה מיד לאחר שהיא התרחשה. אבל זה לא אומר שזה בלתי אפשרי להחלים ממנה גם אם עברו שלושים שנה כדוגמא.

moonlight

New member
ערב טוב

מעוניינת לדעת על סוגי טיפול אלטרנטיביים ויעילותם בהחלמה תודה.

שרי עוז

New member
סוגי טיפול אלטרנטיביים

אני מכירה את השיטות דרך הגוף - כמו שיטת גרינברג, ושיאצו, ו- SE (סומטיק אקספיריאנסינג) - שיטה חדשה בארץ, וכל השיטות האלה עובדות טוב והן אפקטיביות. אני מכירה כמה אנשים שקיבלו טיפול דרך פרחי באך, לאחר אבחנה מדויקת. למרות זאת אני חושבת שאין תחליף לטיפול קוגניטיבי קונוונציונאלי בנוסף או קבוצת תמיכה טובה.

שרי עוז

New member
תוספת קטנה

רציתי להוסיף, שישנם אנשים שמגיעים להחלמה גם בכוחות עצמם, על ידי קריאה, על ידי שיחות עם חברים, על ידי ציור וכתיבת ג´ורנאלים. זה ניתן, אבל זה קשה יותר.

moonlight

New member
סליחה, אבל

סליחה ששוב נדחפת אבל אני מטפלת בשיאצו ולא הבנתי כיצד השיטה עוזרת בטיפול בנפגעים כמונו. האם תוכלי לפרט יותר בבקשה? וכמובן שאיני מערערת על טיפול קונוונציונאלי.

שרי עוז

New member
טיפול בשיאצו

טוב, זה קשה לי כי אני לא מטפלת בשיאצו. אבל ממטופלים שהיו בטיפול כזה אני שמעתי שזה עזר להם להתחבר למקומות בגוף שבהם קשורים הזכרונות. ודרך זה להתחבר לרגשות שהיו בזמן הטראומה, וזה עזר להם לפרוק את הטראומה.

ילדונת~

New member
שאלות מסובכות יש לי

הלכתי לאיבוד בין כל השאלות ולא מוצאת את עצמי כל כך ויש לי שאלה מוזרה במקצת פשוט אני אחרי טיפול עם המטפלת שלי והיא אמרה לי כל כך הרבה דברים ואני נורא מבולבלת זה נכון שמי שלא יודע לכעוס באמת לא יכול לעולם לסלוח באמת? כאילו אי אפשר לסלוח אם לא כועסים... וזה הגיוני שאני לא כועסת על מי שתקף אותי? וזה הגיוני שסלחתי לו במשך כל אותם פעמים וגם עכשיו? היא אומרת שזה מזוייף וזה נכון שאם אני לא ישנה הרגלים וימשיך את אותם הרגלים רוב הסיכויים שאני ימשיך ליפול על אותו סוג אלים של אנשים כי אני מחפשת את זה כי אני לא אוהבת בני זוג חלשים כאלה אני מעדיפה שיש להם כוח... וזה כאילו אני מוציאה דרכם את אגרסיות שלי אוף מבולבלת כל כך לא יודעת אם הצלחתי להעביר את מה שניסיתי... ושריאני לא חושבת שאת יכולה לזהות אותי אבל הייתי מטופלת במכון ורק רציתי לבקש למסור ד"ש לרבקה ושהיא מטפלת מדהימה... אהמ חושבת איך לתת רמז מי אני אהמ הייתי מאושפזת לאחרונה...(ואני בת 18) לא יודעת אם זה עזר בכל אופן מאחלת לכולנו המשך לילה שקט

שרי עוז

New member
שאלות מסובכות

טוב, טוב, נתת לי מספיק רמזים. ואני שמחה לפגוש אותך פה.
ואם רבקה כל כך מדהימה אז למה את לא חוזרת אליה
בכיף היא תקבל אותך. ועכשיו לשאלות שלך. זה שאת לא כועסת אומר באמת שמשהו עצור בך. ייתכן ואדם שפגע בך הוא גם אדם שאת אוהבת. ואת לא רוצה לסכן את המשך הקשר איתו. אני לא יודעת אם זה נכון, אבל אני מעלה אפשרות כזו. יתכן שאם את מרשה לעצמך לכעוס, את פוחדת שזה לא יהיה את, שזה אומר שזו לא ה- את שאת מכירה. ואם את יכולה ללמוד לכעוס, אז איזה שינויים אחרים תצטרכי לעבור? אני באמת מאמינה שכדי להגיע למחילה אמיתית עוברים דרך הכעס, זה חשוב לך לחוות את החוויה של לכעוס ולאהוב ביחד. אחד לא חייב לפסול את השני. כאשר את תוכלי להרגיש כעס כלפי מי שפגע בך, ומגיע לו את הכעס הזה, אז אולי תכעסי פחות על עצמך, תאמיני שמגיע לך אהבה, חום ורוך, ותתני לעצמך להתחבר לבני זוג שיספקו לך את האהבה בלי אלימות.

ילדונת~

New member
אהממממממממ....

אני לא חוזרת אליה כי יש לי מטפלת מהמחלקה שאני נורא קשורה אליה אז קשה לי לעזוב אותה..... ולגבי התשובות... כן זה אדם שאהבתי פעם מאוד... בן זוג... אבל אני לא אוהבת אותו עכשיו.. זה נכון שלמדתי לא לכעוס כי פחדתי לאבד אנשים שיקרים לי אבל הוא לא יקר לי ועדיין אני לא מסוגלת לכעוס עליו... המטפלת שלי חושבת שאני צריכה לוותר על התמיד שיצרתי לעצמי תמיד "העדינה" כביכול שמדברת בשקט שתמיד מרצה אחרים שמחפשת מישהו חזק ממנה כי היא חלשה כי היא תמיד סולחת... היא אומרת שאם אני ימשיך ככה אני עשוייה לשוב ולהיפגע מאנשים אחרים כי זאת התנהגות שמושכת כאלה שיש להם את היכולת להשפיע עליי... כי אני נותנת לחברה לשנות לי את החיים ולתת לחברה לכוון אותי שאוהבים נשים עדינות רזות וכו.... ועוד שאלה מה זה אומר פאסיב אגרסיב????????

שרי עוז

New member
אהממממממממממ...

אני אמסור ד"ש, ואני שמחה שיש לך מטפלת שאת אוהבת. נראה לי מהתשובה שלך, שאת באמת פוחדת שלכעוס ישנה אותך ויהפוך אותך לפחות רצויה ופחות ראויה לאהבה. אני אשמח כאשר את תביני שכעס הוא רגש לגיטימי בדיוק כמו כל רגש אחר. את לא צריכה להיות אלימה, מגעילה או גסה מתוך כעס. אפשר להביע כעס באופן מילולי, בצורה שלא דוחה אחרים, אלא מקרבת אותם, כי הם מבינים אותך יותר. כעס הוא סימן של עלבון, או פגיעה. מי שנמצא איתך, אם הוא ראוי להיות איתך, זה מי שירצה לדעת אם את נפגעת ממנו, או אם את נעלבת ממשהו שהוא אמר או עשה. אני מניחה שקראו לך פאסיב אגרסיב אם את שואלת. פאסיב אגרסיב זה מי שמביע תוקפנות על ידי שתיקה, או התנגדות, או העמדת קיר בינך לבין הזולת. מי שעומד מול האדם הפאסיב אגרסיב משתגע.

צודקת

New member
שאלה בעניין אבחון נפשי

אני הייתי בטיפול אצל כמה מטפלים ואף פעם לא סיפרתי לאפחד מה קרה לי באמת. וכבר היו לי הרבה אבחנות שאני דפרסיבית ואישיות נרקיסיסטית ובורדרליין. אני קראתי הרבה על פוסט טראומה ואני בטוחה שזאת האבחנה הכי נכונה שלי. בטח תעני לי שאני אשמה שאני לא מספרת את האמת אבל אני לא יכולה לספר ואני רק מבקשת שתעני לי אם יכול להיות שאני צודקת והם טועים.

חן1

New member
שאלה ../images/Emo8.gif

האם במצבים של טראומות מצטברות (כשטראומה מתלבשת על טראומה קודמת)-מטפלים בכל טראומה בנפרד ?

שרי עוז

New member
טראומות מצטברות

ישנם מטפלים שיציעו להתחיל לטפל בטראומה האחרונה וישנם מטפלים שיטפלו בטראומות באופן כרונולוגי מהראשוניות ועד למאוחרות יותר. לא בהכרח צריך לטפל בכל טראומה בנפרד, אבל זה מאוד תלוי בסוגי הטראומות או המקורות שלהם. אני מצטערת שאני לא יכולה להיות יותר ספציפית מזה.

שרי עוז

New member
אבחון נפשי

אני מניחה שיש לך דיכאון וזה פירוש המילה דיפרסיבית, לבי אישיות נרקסיסטית אני לא אקח סיכון - כי אני לא מכירה אותך. לגבי בורדרליין ידוע היום שבורדרליין היא מילה נרדפת לפוסט טראומטית. מטפלים שלא מכירים בורדרליין כפוסט טראומטי פשוט לא מעודכנים. לפי ניסיוני בורדרליין = פוסט טראומה אבל פוסט טראומה לא תמיד = בורדרליין. לכן את צודקת ואני לא אגיד שהם טועים.

למעלה