הערכת מחיר בניית בית 160 מטר ריבועי

בינא

Member
על מגרש לא משלמים מע"מ

מגרש של המדינה שרשות מקרקעי ישראל (רמ"י לשעבר ממ"י = מנהל מקרקעי ישראל) מאפשרת לך לחכור ל-99 שנים ועל חכירה לא משלמים מע"מ.
גם עם מגרש על קרקע פרטית שאתה רוכש אין תשלום של מע"מ.
בצ"מ (בלתי צפוי מראש) 15% שרצוי להוסיף לצורך חישוב כלכלי נכון על עלויות הבניה (חומר ועבודה) יתווסף מע"מ 18%...
אלא אם תבקש שיכללו אותך בפטור ממע"מ היות וכלל ההוצאה שלך (כולל המגרש) לא תעבור 1.6 מליון ש"ח.

miki242

New member
איך מקבלים זיכוי על המעמ אם סיימתי לבנות לפני חודשיים

אני עדיין ללא טופס 4

הבניה הייתה בהרחבה בקיבוץ ליד נהריה

תודה

בינא

Member
לא מקבלים כי כניסת החוק לתוקפו היא התאריך הקובע

אין זיכוי רטרואקטיבי במדינה הזאת.
חוק מע"מ 0 יפתח את הפתח לרכישות של דירות מקבלנים במחירים של עד 1.6 מליון ש"ח.
זה אומר שגם בונה פרטי שסך הוצאותיו בעתיד, יהיה לא יותר מהסכום האמור, יוכל לפנות כדי לקבל פטור מראש ממע"מ על הוצאותיו לבניה ובתנאי שיעמוד בכל התנאים שידרוש החוק...
לצערי, עדיין צריך לחכות בסבלנות להודעה שהחוק עבר ונרשם ברשומות ופורסם שנכנס לתוקף לפני כל אפשרות לפניה כזאת.
צפויות הרבה אי-הבנות עם פקידי האוצר בתחילה לכן המלצתי תהיה לתת לרואי החשבון ללמוד את החוק ושהם יגישו את הבקשה, כי רק כך יש סיכוי לקבל התייחסות לבקשה...ואולי לקבל אשור לפטור מתשלום מע,מ במהלך הבניה...בתנאים שייקבעו...

Sanchez

Member
מי סיפר לך את השטויות הללו ?
משלמים גם משלמים מע"מ, על מגרש שחוכרים מהמנהל לתקופה של 99 ועוד 99 שנים.
דוקא על עבודות הפיתוח אין מע"מ.

ahboaz

New member
לא רק ששילמתי מע"מ

שילמתי מע"מ על מחיר המגרש וההיטלים גם יחד. כך יצא שמדובר במס על מס! מיסוי בינלאומי קובע שמס על מס אינו קביל, אך בארץ ישראל הדרך היא אחרת. כמו שמס רכישה שלח לי דרישת תשלום סופית ולאחר זמן מה שלח דרישה לתשלום נוסף. לאחר שהתרעמתי, ביקשו מאתיים שקלים ואמרו שבכך ייסגר התיק; רק כדי לחסוך את הזמן והמאמץ שילמתי. תשלום סופי-סופי סופי בהחלט (עד להודעה הבאה)...

Sanchez

Member
אני את זה יודע...
כי גם אני שילמתי מע"מ על קרקע שקניתי מהמנהל.
על הפיתוח ששילמתי לחכ"ל (אשקלון)- לא שילמתי מע"מ.
&nbsp
אבל בינא יודע דברים אחרים ואל תנסה לשכנע אותו.

בינא

Member
שאלה טובה...
תברר במנהל...

יכול להיות שזה תלוי במדיניות של הרחבת ישובים חלשים באמצעות מתן הטבות לאוכלוסיות חזקות שמוכנות לעבור לשם...?

צופנסו

New member
הצעת חוק מע"מ 0, במידה שתעבור, אינה רלוונטית לבניה פרטית

אלא לבניה רוויה בלבד, והיא ממילא גם לא תחול על דירות ששטחן עולה על 140 מ"ר.

Sanchez

Member
כבר דיברו על זה מזמן...
ובמפורש אמרו שבנייה נמוכה/צמודת קרקע לא נכללת בשום בתכניות 0% מע"מ.
&nbsp
חבל סתם להטעות ולמסור דיסאינפורמציה.
&nbsp
וגם אם כן היה נכלל, לא היה ניתן להרויח הרבה מהעסק, שכן ידוע
שלפחות חצי מתהליך הבנייה צמודת הקרקע מתהנל במדינה ללא חשבוניות.
אם תרצה חשבונית, תיכף יוסיפו לך מע"מ ובחשבון הסופי- נשארת באותו מקום !
&nbsp

אם תספר לי

איך אפשר להקים גינה ב15K, אני אשמח מאד.
זה הגיוני רק אם גודלה הוא 60 מ"ר, לא כללת בזה פיתוח שטח בכלל, ורוב השטח יהיה מדשאה.
&nbsp
חוצמזה, בכלל לא כללת פיתוח שטח באקסל שלך. זה סכום שעשוי להיות עצום (חפירה ומילוי, קירות תמך וחומות, שטחים מרוצפים וכו').
אני מכירה אישית משפחה שביטלה את הקניה של המגרש, כאשר התחוורו לה עלויות פיתוח השטח העצומות (קיר תמך ארוך מאד בגובה 3 מטרים)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גלמיש1

New member
עכשיו יש לי כמה דקות לענות.....

לגבי העלות הכללית של הבניה - באמת תלוי איפה בארץ, באיזה סטנדרט תבנו, מהי צורת המבנה מהו סוג הבניה וכן הלאה משתנים שהם משמעותיים לעלויות.
יחד עם זה יש כאן כמה דברים חסרי הגיון ולא תואמים למציאות.
תכנון בית זה תהליך שלוקח חודשים רבים, ואח"כ יש ליווי עליון....הסכום המצויין לתכנון הוא כחצי מהעלות הריאלית. זה לא אומר שאי אפשר למצוא מישהו שיסכים לתכנן לך בית בחצי מחיר, או בפחות. השאלה מה העלות האמיתית של זה, מבחינת איכות התכנון, מקצועיות המתכנן וכן הלאה. אי אפשר להשקיע מה שצריך בתכנון עם שכר כזה!
&nbsp
גינה - העלות צריכה להיות כפולה. וזה בלי שהחשבת בכלל מתכנן גינה.
אלומניום - לא ריאלי (בבית בגודל כזה בד"כ יותר לכיוון 100K וצפונה).
חוץ מזה אין לך כאן שום אבזור וריהוט.
חוץ ממטבח לא יהיו ארונות בכלל? ארונות אמבט, ארונות קיר, אין גופי תאורה, אזעקה, אביזרים...
אין מרפסות, שבילים, שטחי חוץ, פרגולות....
&nbsp

בינא

Member
באזור הדרום זה מה שעולה להקים גינה

המחירים הרבה יותר שפויים כי העבודה זולה יותר וגם המוצרים והמשתלות.
יש הרבה גננים שעוסקים בהקמתגינות ומרוויחים לאחר מכן באחזקה השוטפת.צריך מומחיות מסויימת להקים גינה בדרום, בעיקר באזור באר-שבע מוכת האבק התמידי מהבניה הבלתי פוסקת של הבסיסים ובכל אזורי העיר, יחד עם הניכוחות ומה שיוצא מהם מאתרי עיבוד הפסולת והמפעלים הכימיים בכל האזור ובוודאי לדעת לתחזק אותם.
דשא טוב בדרום הוא דשא מלאכותי כי הדשאים נחנקים מהאבר והתוספות, השמש והקרקע העניה ופשוט לא משתלם לשתול דשא...

לגמרי לא נכון

קודם כל, אני יודעת יפה מאד להשוות לעלויות בגליל (לא השרון, ואפילו לא חיפה), והן לא מאד רחוקות מאלה שבדרום.
&nbsp
כל המשתלות מביאות צמחים מאותם מקורות... משתלה מהדרום מביאה מהצפון, ומשתלות צפוניות מביאות מהדרום. העלויות במשתלות (מחיר גנן) די דומות.
&nbsp
עלות העבודה ידועה, ועדיין אם אפחית את כולה(!) מעלות הקמת גינה, לא נגיע לסכום הזה.
&nbsp
עלות השקיה די קבועה בכל הארץ. מה שמשנה זה לא המיקום בארץ, אלא אם זה ספק סיטונאי או ספק משנה.
&nbsp
ולגבי הידע שלך בדשא - נו, טוף...בוא לא נתווכח על זה בכלל... אני משאירה לך את הגושפנקא המלאה על הידע שלך בהנדסה ופיקוח, אז השאר לי את הידע בנושא הזה. בסדר?

&nbsp
לגבי מה זה "גינה" - אז אני לא מתיחסת לבריכות נוי ענקיות, עצי זית בני 2000, פרגולות גדולות ועמודי תאורה ב16K ש"ח. אני מתיחסת לגינה בסיסית עם הכנה טובה ומערכת השקיה טובה, וקצת שבילי מדרך מג'מעין זול. את זה אי אפשר לעשות ב15K. יש לי מספיק ניסיון, שמשותף גם עם הרבה עמיתים שלי בכל הארץ (כולל בדרום) ואני חד משמעית באמירה הזו.
אפשר בלי הכנת קרקע לפרוש מרבדי דשא מקיר לקיר, לחבר 4 ממטרות, לשתול 3 עצי "קוקוס" , עץ לימון וכמה עונתיים, ולקרוא לזה "גינה". בזכות העונתיים היא גם מצטלמת לא רע בחודש הראשון. אבל לא למוצר הזה אני מתכוונת כשאני אומרת "גינה". בדיוק כפי שאם קונים ארון מדפים מאיקאה ושמים עליו צלחות, זה לא נקרא "ארונות מטבח".

בינא

Member
יכול להיות שיש לך ידידים בדרום...

אבל כנראה שאין לך את הידע על גננים שמבצעים גינות ב-11,000-15,000ש"ח קומפלט, גינות שמחזיקות שנים, עם דשא מלאכותי, פסלים עם מים זורמים, פרחים ועצים שמתאימים לדרום ומחזיקים שנים כי הם גם ממשיכים לטפל בגינות האלה.
לפעמים אינך יודע שאינך יודע כי לא ידעת שיש דברים כאלה...
תשאלי את הבדואי שכשהראו לו ג'ירפה, חשב ארוכות ובסוף אמר: "אין חיה כזאת"

בפעם הבאה אבקש ממך הצעות מחיר

ובכלל, אבקש ממך לתכנן דברים שאני לא יודעת לתכנן.
אני בכלל לא יודעת כלום.
הגנן החפאר מהדרום יודע יותר ממני.
&nbsp
&nbsp

למעלה