הערכת שווי פטנט לצרכי שיעבודו כבטחון לבנק

הערכת שווי פטנט לצרכי שיעבודו כבטחון לבנק

האם מישהו מספק שירות כזה, לבעל ההמצאה או לבנק?

gideonb

New member
קניין רוחני כנכס

הבנתי שיש בנקים שמדברים / התחילו לתת הלוואות על בסיס קניין רוחני, השאלה מה השווי הכלכלי של פטנט היא מאוד קשה, בהנחה שאתה מעוניין להלוואה לעסק, אזי הלוואה צריכה להיות על בסיס תוכנית עיסקית, כאשר הרלוונטיות לגבי הפטנט זה לא העמידה ביעדי התוכנית העיסקית ופועל יוצא בצורך של הלוואה, אלה חוזקו של הפטנט כהגנה על עיסוקה של החברה ופועל יוצא נכס הקניין הרוחני, בתחום זה רוב עורכי הפטנטים יכולים לתת חוות דעת זאת. אני מכיר מחברות שמגייסות כסף שבאמת התנאים לגיוס זה חוות דעת נוספת על חוזק הפטנט, אבל להעריך פטנט בלי מוצר זה קשה עד בלתי אפשרי.

הערכת שווי פטנט

שלום אקווינקס, בחו"ל ישנן חברות אשר טוענת שהן מסוגלות להעריך את שוויו של פטנט. אגב, האם מדובר בעניין ספציפי או שאלה תאורטית - שכן אני מאוד אופתע אם בנק ישראלי יהיה מוכן לקבל פטנט כבטחון. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

gideonb

New member
למפגש "להב אפדייט"

לצערי לא הצלחתי להגיע ככה שאין לי מושג מה היה התוצאה הסופית - אני מאמין לפי הדוברים שהנושא ידוע זוהי תזכורת למפגש "להב אפדייט" בנושא קניין רוחני כבטחון לאשראי שיתקיים השבוע, יום רביעי, 28.2.07, בשעה 17:00-19:45 בחדר 106, בניין רקנאטי, הפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל-אביב. מרצים: מיכאל תבור, תבור פיננסים עו"ד ונוטריון נעמי אסיא אירית שלומי, סמנכ"ל, ראש אגף בנקאות, הבנק הבינלאומי. עו"ד רונן סלוצקי, מנהל הסניף המקומי של Escrow Europe

האלה תיאורטית בשלב זה

חשבתי לממן רישום בינלאומי ע"י שיעבוד הפטנט(הבקשה הישראלית) לקבלת הלוואה בנקאית. לאור התשובות נראה לי שאין הצר שווה בנזק.

למעלה