הערת יסוד לפילוסוף החובב

מרתק

New member
הערת יסוד לפילוסוף החובב

רבותי (וגבירותי, אלא שרק אכתוב בלשון זכר), אני ממעט לכתוב, אבל מרבה לשוטט בחדרי הקהילות השונים. "פילוסופיה", כפי שודאי ידוע לרובכם, פירושה "אהבת החוכמה". מעציבה מאד העובדה, ולא נטולת עליבות, שכמעט כל טקסט בפורום אוהבי החוכמה וההתפלפלות כתובה בשגיאות, או עם שגיאות, כמעט ללא יוצא מן הכלל. שימו את כבוד הפורום ואת כבודכם שלכם אי שם בסדר העדיפויות, וכתבו לפחות בעברית נכונה.
 

מרתק

New member
והנה, תיקון עצמי

בלהט הרגע רשמתי "טקסט....כתובה..", כאשר טקסט הוא ´כתוב´, זאת בעוד שחשבתי על ´פיסקה´, שהיא בלשון נקבה. קורה. תוקן.
 

shkool

New member
תובבבבב

עטא צודכת, מאחשיו עין יוטר שגיעוט חטיב! תמבל.... shcool
 

shkool

New member
והנה תיקון עצמי

בלהט הרגע רשמתי "תמבל" כאשר הטקסט הוא "טמבל", קורה. תוקן. shkool
 

more

New member
מה???????????????????????????

זה לא העיקר. כבוד????????? דבריך בדיחה בשבילי.
 

keos

New member
זה לא העיקר

למרות שעיברית נכונה זה דבר חשוב זה לא הדבר העיקרי בטח לא בפורום הזה . אני חושבת שצריך להיתיחס כאן בעיקר למשמעות הדברים ולא דרך כתיבתם.
 

מרתק

New member
צר לי, ועצוב גם כן...

ראשית, צר לי שרב התגובות שעוררתי לא היו תמיכה ב"נכונות" הדברים אלא דווקא תקפו אותי. מי קם לתמוך בשגיאות, בנחיתות שפה ותקשורת רדודה? ועוד כאן? אנטגוניזם הוא גישה נהדרת, כל עוד יש לו גבולות של ענווה וכבוד עצמי. מעבר לכך, ספציפית לגבי ההערה של KEOS - ברור מה המשקל שאת מייחסת לדברים, ועקרונית את צודקת. אני לא קטנוני בכוח (ולא מתייחס לשגיאות הקלדה של שעות לילה..). אבל - כמעט כל תורה פילוסופית בחמש מאות השנים האחרונות שמה דגש משמעותי על משמעות המילה הכתובה, ועל כל קוצה של יוד, עד הקיצוניות של הסטרקטוראליזם של סאסור, לאקאן, דרידה ואחרים. אם השפה מייצגת את ההגות, ולא הדובר בגוף נוכח, איזה משקל יש לרעיון הפילוסופי אם הוא מיוצג באופן שגוי או מטעה? "ותחשבו על זה" - כבדו את עצמכם ואל תענו מתחת לכבוד הפורום.
 

more

New member
מספיק!!!

מה כאן בדיוק הקשר לכבוד???????? אין ספק שיש משמעות לכל מילה. אבל מה שאתה עושה הוא קטנוני, ובכלל לא קשור לכבוד. תודה
 
הערת יסוד למעיר החביב

שמת לב שגם אתה טעית בלהט הכתיבה?!? הבאת בחשבון שאם כל אחד יוסיף הערת תיקון הדפים יקפצו פה בקצב משולש? הבאת בחשבון שיש אנשים שמקלידים באמצע הלילה ולפעמים קורה שלוחצים על קלידים שונים? הבאת בחשבון שיכול להיות שיש גם אנשים שאולי סובלים מדיסלקציה כזאת או אחרת? לא נראה לי.. אז תביא את כל הגורמים הללו בחשבון, תשתמש בחוכמתך לראות אם אתה יכול למצוא עוד גורם אחד או שלושה נוספים. ואז תחשוב אם הערתך הייתה במקום! רוח
 

SARA120

New member
כבוד לשפה

ביחס לפורומים אחרים,הרי שפורום זה הינו מכובד למדי מבחינת השפה והשימוש בה. אני מעורבת בעיסוקי ילדיי וקורה שאני מציצה לאתרים שלהם. אבוי לחרפה! צריך להציג את הכתוב בפני המורים (או יותר נכון לאמר -המורות..)ובפני ההורים ע"מ שיראו (וירעו) את מחסן המילים הדל והמביש בו הם משתמשים.אין ציטוטים מהוגי דעות או מספרים(חלילה וחס..)אין התיחסות לעולם... אני מניחה שאתה בא מעולם ההוראה ואין לי אלא להתנצל על מה שרואות עיניך,כי ברור הוא שהנושא קרוב ללבך מאד!(וכואב...) סליחה על שהתפרצתי לפורום ללא רשות,אולם אני מציצה בו מידי פעם וכל פעם מתמלאת מחדש באנרגיות חיוביות ו"מדשדשת" הלאה לעיסוקי..ערב טוב!
 
למעלה