(העתקתי מפורום אהבה ורומנטיקה)

Piren

New member
למקרה ופספסת

וכנראה פספסת (או התעלמת עם כוונה), אני אחזור דווקא על החלק בהודעה שלי שלגמרי התעלמת ממנו בהודעה המגננתית שלך: "כוסית, היא מילה שהומצאה ופירושה "בחורה עם גוף יפה". העובדה שהשורש שלה לקוח מהמילה "כוס", לא אומר שכל מה שאנשים רוצים לעשות עם המילה, הוא "להמעיט" מערכה של הבחורה לאיבר המין שלה בלבד. טיפשה, מי שחושבת שהמטרה במילה "כוסית" היא לדבר בכלל על איבר המין שלה. ויש לה הרבה להסביר, אם היא חושבת שהיא צודקת, שבגלל השורה המילה הזו אשכרה מתייחסת לאיבר המין שלה, למה לעזאזל מתכוונים כשאומרים לבחור שהוא "כוסון" ".

Piren

New member
ועוד אחד, עם ציטוטים טובים שיסבירו

לך למה אני אומר לך שאת עכשיו מתנהגת באטימות: "מצטערת אבל כולכן חיות בסרט. מהמאה ה-19." "אבל את יודעת מה- בכיף שיהיה לכן. רק שאף אחת לא תפצה אחר כך את פיה ותתלונן שאין שוויון. אתן גורמות לכך." אני בטוח שאת יודעת מי כתב את זה. נסי ליישם את זה, להתנהגות שלך עכשיו, התנהגות שיוצאת לך בגלל מילה, שאת המשמעות שלה את יודעת, אבל לא מנסה להבין.

נועם m

New member
אני אנסה להבהיר את עצמי

ונראה לי כדאי ששנינו נרגע קצת עם הטחת ההאשמות ההדית, לא?
כמו שמישהו כתב פה, המילה "כוסית" היא לא מילה נרדפת ל"יפה", אלא מזכירה יותר "סקסית", "אני נמשך אליך" וכדומה. כלומר- מילה עם קונוטציות מיניות. כמובן שהעובדה שהיא באה מהשורש "כוס" תורמת לכך... לא כל אישה מרגישה נוח לקבל מחמאה שנוגעת למיניות שלה, מכל אדם. עד כאן נראה לי שאנחנו מסכימים. אבל בנקודה הזו הרגשתי שכבר קצת הגזמת: העובדה שמישהי לא אוהבת התייחסויות מיניות מכל אחד, עוד לא בהכרח מכניסה אותה לאחת מן הקטגוריות הבאות: מכוערת/ חסרת בטחון עצמי/ עצורה מינית. ואת זה אני יכולה להגיד לך בבטחון מלא- כי אני מכירה לא מעט בנות (כולל אותי), שהן לא אף אחד מהשלוש, ועדיין מעדיפות לקבל מחמאות אחרות. אתה תמיד אומר שאתה משוחרר מדעות קדומות, למה אתה מתאמץ כל כך לסווג אותנו?

Piren

New member
לא מאשים, מציין ../images/Emo13.gif

המילה כוסית, אם את רוצה להשתמש בה כמחמאה, אינה שונה משום סוג של מחמאה אחרת. גם יפה, גם שמנה, רזה, סקסית, מושכת, תאווה לעיניים, חתולית, וכל סוג אחר של מחמאה שקשורה לאספקט פיזיקלי.. ואפילו! כן אפילו! חכמה, אינטליגנטית, בקיעה בפוליטיקה ומבינה בדוקים, יכולות להיות מחמאות עם קונוטציות מיניות, בתלות במי שאת מדברת איתו. אז למה דווקא כוסית, היא זו שמפריעה לך? כי את עכשיו באמת מתנהגת כמו שאמרתי - עצורה מינית, אטומה ולא מנסה להבין עברית. כמו שלכל פעולה יש תוצאה, לכל תגובה שלך יהיו סיבות. את הסיבות שלך, ניתן לקטלג לתחומים. את אומרת שזו דעה קדומה, אני אומר שזו עובדה, לאור התגובה שלך. נפלת לתוך 2 מהקטגוריות שהצגתי - לא מבינה עברית (או בכח מתנגדת להבין), ועצורה מבחינה מינית (כן, החוסר יכולת לקבל מחמאות (ושימי לב שמדובר במחמאה - מילת חיוב וחיזוק) מיניות - היא עצירות מבחינה מינית). אם את מתנגדת לכוסית, את צריכה להסביר למה את לא מתנגדת לכל סוג אחר של מחמאה עם קונוטציה מינית... ואני רוצה לראות אותך קוראת למישהו שיגיד לך "בואנה, ממש רזית, את נראית טוב" (וחלילה שיוסיף "למה אנחנו לא יוצאים?" שחס ושלום לא ירמוז שהוא מעוניין לשכב איתך) "עצוב", כמו שקראת לי.

נועם m

New member
כנראה שנשאר חלוקים

אתה חושב שאישה שלא אוהבת התייחסות בעלת קונוטציות מיניות, מכל אדם, היא "עצורה מינית". אני לא מגדירה את זה ככה. אולי זה עושה אותה קצת "old fashioned" אבל עצורה מינית זה באמת כבר קצת מוגזם... אבל שוב- עניין של הגדרות... ובאשר לעובדה שאני לא אוהבת את המילה הזו- אני גם לא אוהבת להשתמש ב"כוס" אז אני מניחה שזה קשור... מה לעשות, 5 יחידות ספרות עושות את שלהן... אם זה לא ביאליק זה פשוט לא הולך!

../images/Emo45.gif אבל..

זה לא תמיד עם קונוטציות מיניות.. זה הכל תלוי באוירה ובסוג האנשים.. נגיד את לא מצפה שאני נגיד יגיע לבית של בחורה ויגיד לאמא שלה עכשיו שאני רואה שאת כזאת כוסית אני מבין איך הבת שלך יצאה ככה.. אם אני הייתי הבעל.. הייתי מטיס את הבחור דרך החלון.. זה הכל תלוי באוירה בסוג האנשים והכי חשוב.. בצורת הדיבור.. אם אומרים לאישה כוסית עם לשון מזילה ריר.. או כשהיא שואלת איך התספורת החדשה.. ועונים לה עם חיוך את פשוט כוסית.. אני מניח שגם את היית מקבלת את זה בתור מחמאה.. קיצר.. תפסיקו לריב על שטויות.. זאת מילה לגיטימית אבל תלוי במעמד במקום בנוכחים ובצורה שהיא נאמרת...

yulinka

New member
די כבר עם הקונוטציה המינים:)

לפי מה שאתם אומרים אז כשאני רואה חברה שלי במכנס ג'ינס חדש ואומרת לה "יוו איזו כוסית" אני באצם רוצה לזיין אותה?:) אבל כבר אמרנו שאין לנו זין אז זה ממש לא מסתדר:)

Hipsh

New member
המילה כוסית

היא לא תחליף למילה יפה היא תחליף למושכת, סקסית, בעלת גוף יפה כמובן שיש נשים שלא אוהבו שלמוע מגברים שהן מגרות אותם מינית, בכל זאת זהו דבר שלא כל אחת יכולה לגרום ועל כן זוהי מחמאה לכל דבר.

yulinka

New member
סתם מענין אותי...בן משפחה שאומר

לבחורה שהיא כוסית ..גם מתכוון להגיד שהיא מגרה אותו מינית?:) או אמא בחנות בגדים שאומרת לבת שלה שהיא כוסית כשהיא מודדת בגד שמאוד מחמיא לה? ויצא לי לשמוע המון המון אמהות כאלה:) <לא שלי ספציפית כי שלי דוברת רוסית :)>

Hipsh

New member
יפה

תקראי מה שרשמת לפני שאת שואלת שאלות מפגרות

yulinka

New member
מילים "טובות" לעומת מילים "רעות"

גם מילה כמו "את יפה" "את נראת טוב" יכולה לפגוע מאוד ולהביך..למשל אם היא באה מהבוס שלך בליווי מבט זימה סוטה במיוחד... ובניגוד לזה "יוו איזו כוסית" את יכולה לשמוע מבעלך שאוהב אותך מאוד ואומר לך את זה עם מבט מאוהב בעינים ומדע גם לכל המעלות האחרות שלך אבל ברגע ספציפי זה מתלהב במיוחד מאיך שהשמלה החדשה יושבת עליך :) אז תפסיקו כבר לריב מה זה מילה יפה ומה זה מילה גסה..הכל תלוי בהקשר

micilb

New member
אני חושבת,

שהמילה "כוסית" היא לא נחוצה,ואפילו לפעמים מעליבה. אני לא אוהבת שקוראים לי כוסית כי יש דרכים להגיד את זה אפילו אם הם "את נראית מצויין" ,כן,דווקא המילה הזאת לא מוצאת חן בעייני ויש אלפי תאורים אחרים שאפשר להשתמש בהם, לדעתי בנות שזה מחמיא להם,זה אומר עליהן משהו..

TheWhiteTigris

New member
מחמאה.

אני, בתור בן נורמלי יש כמה רמות: הכי נמוכה: "היא נחמדה" (אנחנו מדברים על בנות שאני לא שונא כן?) אח"כ חמודה. אח"כ יפה. משמע חמודה וגם יש לה קצת "נוכחות", אבל לא משהו שהייתי הולך שבי אחריו. ולבסוף, בטופ: כוסית. וכן, אני מקווה שחברה שלי (אם תהיה בקרוב) תהיה אחת שאוכל להגיד (גם אם מאחורי הגב שלה) "ישששש!!! איזו כוסית תפסתי!!"

the mnm factor

New member
לדעתי המילה לא חשובה

חשובה הכוונה... אם מי שמשתמש בה משתמש בה כדי להעליב, אז היא מעליבה... אם משתמשים בה בתור מחמאה אז היא מחמאה- פשוט וקל. כמו שמותר להגיד למישהו שהוא "זיין" (זה מקביל כי שתי המילים נובעות מאיבר המין) בצורה מחמאתית אז גם להגיד "כוסית" יכול להיות מחמאה.

נועם m

New member
אתה מודע לעובדה

שאם הוא היה בחורה, הרבה אנשים היו מגדירים אותו כ"שרמוטה", בלי שום כוונה להחמיא, כמובן...

למעלה