העתקת מקום העבודה

מצב
הנושא נעול.

es1972

New member
העתקת מקום העבודה

העתקת מקום העבודה
שלום ,אני מהנדס במקצועי שעובד בחברה שיש לה מס' סניפים ,כיום אין עבודה בסניף שלנו,הוחלט להעביר אותי לסניף אחר אשר מרוחק כ- 65ק"מ.ומצד שני קבלתי הצעה טוב לחמש שנים מחברה אחרת. 1-אם אני מתפטר אני מקבל את כל התנאים (פיצויים,וכל הקרנות). 2-האם יכולים להכריח אותי לעבור לעיר אחרת ולשינות לי את החוזה. 3-לאור המצב והוחלט להשאיר אותי בסניף שלי האם אני ראשי לדרוש חוזה ארוך טווח.

תשובות

העתקת מקום העבודה
שלום ,אני מהנדס במקצועי שעובד בחברה שיש לה מס' סניפים ,כיום אין עבודה בסניף שלנו,הוחלט להעביר אותי לסניף אחר אשר מרוחק כ- 65ק"מ.ומצד שני קבלתי הצעה טוב לחמש שנים מחברה אחרת. 1-אם אני מתפטר אני מקבל את כל התנאים (פיצויים,וכל הקרנות). 2-האם יכולים להכריח אותי לעבור לעיר אחרת ולשינות לי את החוזה. 3-לאור המצב והוחלט להשאיר אותי בסניף שלי האם אני ראשי לדרוש חוזה ארוך טווח.
תשובות
העברת הסניף למקום מרוחק בכ- 65ק"מ יכולה להחשב כהרעת תנאים. עליך לפנות למעסיק בכתב ולציין כי סגירת הסניף והעברתך למקום עבודה כה מרוחק, הינה בגדר הרעת תנאים וכי אם לא תתוקן ההרעה הרי שאתה מודיע על התפטרותך וכי היא התפטרות שדינה פיטורים. כאשר מדובר בהתפטרות לאור הרעה, העובד חייב לפנות במכתב התראה למעביד בטרם יתפטר. עליך לתת תקופת הודעה מוקדמת עפ"י הקבוע בחוק. אין אפשרות להכריח אותך לעבור סניף אם אתה מודיע על התפטרותך. שאלתך השלישית לא ברורה לי. אנא הבהר.

שיר ורד

New member
תגובה

העתקת מקום העבודה
תגובה
1. לא ברור לי אם זו שאלה או עובדה. 2. יכולים לדרוש ממך לעבור למקום אחר ויכולים גם לשנות את תנאי החוזה. במקרה כזה, אתה רשאי לסרב לשינוי ולהודיע מיידית בכתב שאם לא תבוטל הוראת ההעברתך אתה מתפטר בגלל הרעת תנאים ודורש פצויי פיטורים. אומנם אתה מחויב לאפשר למעביד לתקן את ההרעה, אך אינך מחויב לספוג הרעה משמעותית , עד שהמעסיק יקבל החלטתו. 3. הניסוח שלך לא ברור, אבל אתה תמיד רשאי לדרוש חוזה ארוך טווח , אך המעביד לא חייב להסכים לכך, אם לא יסכים לכך, זה לא יחשב כהרעת תנאים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה