הפגנת תמיכה בנתניהו

דיברגנט חדש

Well-known member
התרגלתי? זה עפ"י חוק

כשיש קירבה משפחתית למוסלמי, הוא נתון לסחטנות, לאיומים ועוד ...
אתה, ממש, לא רוצה את זה!

poseidon111

Active member
חבר מושבעים הוא גוף שמעוגן כחלק מהתהליך השיפוטי. הציבור

מעוגן גם הוא כחלק מהתהליך השיפוטי?
לא, אתה רוצה להחזיר אותנו לימי הביניים כי במקרה הספיציפי הזה זה מתאים לך.

קלייטון.ש

Well-known member
חבר מושבעים מייצג את הציבור

קח חבר מושבעים שמורכב מאזרחים בשיעורים היחסיים של תומכי ומתנגדי נתניהו בציבור, ונראה מה יקרה.

poseidon111

Active member
מייצג את הציבור? רק מבחינה סטטיסטית. למד משהו: כשבוחרים

חבר מושבעים הן הקטיגור והן הסניגור רוצים לבדוק שהמושבע העתידי נקי מדיעות קדומות או מחשבה כלשהי בעניין המקרה הנדון.
זה בדיוק הפוך ממה שאתה מציע. המושבע הוא דף חלק מבחינתם אחרת לא יכהן כמושבע.
חבל שאתה כותב דברים שאינם נכונים (שוב) כי אינך מכיר את המאטריה שעליה אתה כותב. אני מקווה שאתה לא שיבוט של דיברגנט.

קלייטון.ש

Well-known member
אין אדם נקי מדעות קדומות ובוודאי לא מדעות בכלל

אתה לא יכול לבחור בישראל אפילו מושבע אחד שאין לו דעה בענין נתניהו. אם הבחירה שלך במושבעים היא באמת אקראית, בהכרח יצא שחבר המושבעים ייצג את הציבור גם מבחינת התפלגות התמיכה וההתנגדות לנתניהו. למעשה הדרך לוודא שהבחירה היא אקראית היא לוודא שההתפלגות מתאימה לזו שבציבור.
התביעה וההגנה לא יכולות לדרוש מושבע שהוא "דף חלק". אפילו תינוק שנולד הוא לא דף חלק. הן יכולות להתנגד למושבע שיש לו עמדה חזקה בנושא הנידון, אבל כאמור בענין נתניהו אי אפשר למצוא מישהו שאין לו עמדה בנושא הנידון. אז ייאלצו לקבל את המושבעים שנבחרו אקראית, ואלה ייצגו את התפלגות התמיכה בנתניהו בציבור. אחרת הבחירה לא אקראית.

poseidon111

Active member
טוב שאתה מחזק את דעתי ששיטת המושבעים אינה יכולה להיות

תקפה לישראל. כמו שאמרתי ואתה מבין זאת עכשיו, לציבור אין אמירה בענייני משפט, אסור שתהיה לו וזה נכון שבעתיים לגבי משפטו של נתניהו.
ידעתי שתבין זאת בסוף.

קלייטון.ש

Well-known member
זכותך המלאה לדעתך, אבל דעתך היא לא הנושא הנידון

הנושא הוא שעובדתית הציבור מיוצג במערכות המשפט המתקדמות בעולם, דרך מוסד חבר המושבעים (המורכב ממושבעים שמייצגים את הלוך הרוחות הכללי בציבור בהיותם חלק ממנו ומכיון שהם נבחרים אקראית).
ולכן הטענה שלציבור לא יכולה להיות מילה והשפעה במערכת משפט מתקדמת היא טענה מופרכת עובדתית. בישראל לא נהוגה שיטת המושבעים ולכן ראוי שבית המשפט יהיה קשוב להלוך הרוחות בקרב הציבור ויתחשב בו. כי מערכת המשפט משרתת את הציבור ולא את דעתה שלה. העניינים בהם מערכת המשפט עוסקת הם עניינים של הציבור ולא עסק פרטי של השופטים. את זה מבינים באותן מערכות משפט מתקדמות, וצריך להבין גם כאן.

poseidon111

Active member
הטענה הלוגית השגויה אצלך היא החלטתך ששיטת המושבעים היא

טובה וככזו מן הראוי שנייבאה ארצה.
על סמך מה החלטת כך? כי במקום אחר זה קיים ו "או, זה יכול להתאים לי עכשיו"? זה דבר ראשון.
דבר שני שברור לי יותר ויותר הוא שמשפט צדק לא ממש מעניין אותך. אם אתה צריך לבחור בין שופטים מקצועיים שפועלים על פי החוק והחוק בלבד, אתה מציע שבמקום זאת נביא אנשים מהרחוב עם הדעות הקדומות שלהם וניתן להם להחליט לכאן או לכאן. זו פארסה.
אתה בעצם מציע לא לעשות משפט אלא לעשות הצבעה. המושבעים שיגיעו עם דעה מוקדמת יבלו את זמנם כשדעתם קבועה מראש ואז פשוט יצביעו. אף משפט לא יזיזם מהדעה שנקבעה מראש.
לא רק שאתה יודע זאת אבל אתה מוסיף חטא על פשע ואומר שהשופטים צריכים להיות קשובים לציבור. זו אנרכיה, בשביל מה צריכים חוקים אם יש את משפט הציבור לשיטתך? ישאלו השופטים את הציבור מה לדעתו על השופטים להחליט ויחליטו בהתאם תוך עשיית חוכא ואיטלולא מהחוק. כן, אותו חוק שאמור להיות הפרמטר היחיד לשופט ראוי.
הטעות החמורה ביותר שלך היא שאינך יודע מדוע הוקם מוסד חבר המושבעים
מלכתחילה ומשום כך רואה בו כפי שכתבת :" המורכב ממושבעים שמייצגים את הלוך הרוחות הכללי בציבור". אז זהו שלא. הם קמו בכדי להגן על האזרח הקטן בתקופה שהשלטון והמשפט היו שייכים לאדם אחד קרי המלך.
מכיון שבישראל יש רק מלך אחד היום והוא עומד למשפט הרי הגנה נוספת, יותר מזו המוקנית על ידי הדמוקרטיה שלנו, אינה נחוצה.
זה ההבדל בינינו: אני חושב שהחוק הוא הריבון בענייני משפט ואתה רוצה לראות את שלטון ההמון כריבון בענייני משפט.
זה די עצוב שיש אנשים שעדיין רוצים לקיים משפטים שבהם ההמון יקבע גורלו של אדם.

poseidon111

Active member
בדיוק כמו שזה אוי ואבוי לכל תומכי ביבי למיניהם רק כי זה

ביבי המותג.
איך הם ירגישו לאחר שימצא אשם באשמת שוחד בהיותו ראש ממשלה?
בדיוק כפי שביבי היה מרגיש לאחר הרשעת קצב.
שתיהם עבירות עם קלון.

חיא2

New member
אני אגב לא דואג לשתולי המוח הביביאניים

אני מניח שתהייה איזו תקפות מעבר מהמטורלל והכריזמה הרגשית והרגשנית החזקה [ אתמול ראיתי את כל השחורדיניות מעוצבות האף ומנופחות השפתיים צורחות בישראלית רחובית את כל מה שיש להן.. מענין מה שרי'תה חושבת על החתיכות האלה ] שבה השכל הרגוע מעט ישלוט על מפלגה שבטית-יצרית שמטפחת קיפוח גם כשאיננו. למשל, סער או איזה כוכב אחר שימצאו. אחר יגיע המשיח הבא שיסחוף המוני המונים אחריו. אולי הקיר"ה העתידי ילמד מקורות הקיר"ה הנוכחי, וילמד לשלוט היטב ברעייתו הנובורישית ובבנו הזקוק נואשות לאהבת אב, שחסרה לו. בטח שחיתויותיו תהיינה סמויות יותר, ובטחגם בטח לא ינפנף כסימן לפקידים הבכירים, רגולטורים, שהוא ורעייתו הם האישור האחרון להיותם מתאימים.

חיא2

New member
חחחח, חנקת אותי עכשיו מצחוק

לא ידעתי שהחלטת להיות גם קומדייאן.

דיברגנט חדש

Well-known member
זאת בדיוק הבעיה שאתה/ם לא מבינ/ים את החומרה שבכך

כבר לא יהיה טעם לבחירות, כי בין כה וכה בתי המשפט ישלטו במדינה ולהזכירכ/ם לא נבחרו ע"י העם אלא ע"י חונטה 0מולנית קקהילה סגורה.

poseidon111

Active member
שלא לדבר על צבא החייזרים שהשמאל מחזיק בסתר כדי שיעזור

לו להשתלט גם על הרבנות הראשית, לה-פאמיליה, ועל נפשות הצעירים שעדיין מחזיקים בדעות ימניות.
אם כבר, אל תעצור את הדמיון והסיוטים שלכם רק בבתי המשפט והתקשורת.
תהיה השתלטות טוטאלית...

דיברגנט חדש

Well-known member
הדבר שאני הכי שונא להגיד, זה אמרתי לך

אתה מסוג האנשים, שכנראה אצטרך, בצער רב, להגיד לך את זה בעתיד.
&nbsp
שמור את התגובה הזאת ולדאבוני, תראה כמה שצדקתי, זאת כמובן בהנחה שתצליחו במזימתכם להפיל את ביבי, מה שכולי תקווה שלא יקרה.

poseidon111

Active member
יש לך מזל. אתה שונא להגיד זאת ונראה לי שלא יצא לך אי פעם

להגיד.
לא לכולם יש את המזל הזה אבל מצד שני אין הרבה כמוך אז זה בסדר גמור.

דיברגנט חדש

Well-known member
לדאבוני, יצא לי להגיד יותר מפעם אחת

דיברגנט חדש

Well-known member
זה עלה לו ב-7 שנים בכלא שהיה יכול להיות חופשי בעיסקה שהציעו

לו.
&nbsp
בינינו, אני לא כ"כ בטוח שנעשה לו משפט צדק, כי בן אדם לא היה מוכן להמר כך על חייו.

למעלה