א
אלי גונזלו
Guest
לצפייה בשידור המשחק לחצו כאן!
הפועל תל אביב נגד מכבי תל אביב לצפייה ישירה, הפועל תל אביב נגד מכבי תל אביב שידור חי, הפועל תל אביב נגד מכבי תל אביב שידור ישיר, הפועל ת”א נגד מכבי ת”א שידור חי ישיר לצפייה ישירה, דרבי תל אביב כדורסל לרעה. במאמר זה, אחשוב על מה שליקטתי מהדיונים שלי עם סטודנטים שחורים וסגל שחלקו את התשוקה שלי למטרה זו, כמו גם את החקירות שלי בהיסטוריה של התנועות המקושרות הללו. ככל שנבחן את המאבקים המשותפים הללו לחופש, יתברר מדוע אנו רואים ציורי קיר של ג'ורג' פלויד בעיר עזה וכאפיות פלסטיניות בהפגנות בפרגוסון. קרבות אלה אינם תנועות מובחנות ונבדלות, אלא התחשבנות המשולבת זה בזה עם המציאות של אימפריאליזם, מיליטריזם ואי צדק מערכתי. קולוניאליזם וקומון גראונד באמצע המאה העשרים ראתה את התנועה לזכויות האזרח בראשות כמה מהדמויות המעצבות ביותר בהיסטוריה של השחורים, שדחפה להשמדת מערכת של הפרדה בחסות המדינה ואכזריות גזענית עמוקה. במקביל, הופעתה של תנועת השחרור הפלסטינית כוונה להעצמה והכרה בעם שנשלף מאדמתו, זכויותיו וכבודו, נדחק במקום זאת למובלעות צבאיות שנחנקו על ידי חסימות ומעקבים. ביוני 1967 עברו אדמות עזה והגדה המערבית לכיבוש ישראלי בעקבות מתקפת מנע על כוחות מצרים וירדן. זה, בשילוב עם תמיכת הממשלה האמריקאית בסיפוח, העירו אמריקאים שחורים רבים לעקירה ולשלילת זכויות של פלסטינים. לפי מגזין, "הסכסוך הזה תפס את תשומת לבם של פעילים שחורים בתקופה שבה מלחמת וייטנאם כבר הניעה אותם לגנות את מה שהם ראו כאימפריאליזם של ארה"ב בחו"ל. . . רבים בתנועת החירות השחורה ראו בכיבוש אדמות פלסטיניות של ישראל, כמו מלחמת ארה"ב בווייטנאם, הקבלה אימפריאלית לאלימות הגזעית שחוו אפרו-אמריקאים בביתם". (במקבילה מעניינת, התחייה הלוהטת של האקטיביזם של הסטודנטים ב-2023 ו-2024 בתגובה להתקפות על עזה הושוו רבות לעוצמה הדומה שנראתה במחאה על מלחמת וייטנאם בתקופה זו.) למרות שהוא באופן אישי הביע את תמיכתו ב המדינה הישראלית כמקלט לפליטים יהודים ולקורבנות השואה, הביקורת של ד"ר מרטין לותר קינג ג'וניור על פלישת ארה"ב לווייטנאם סייעה לעורר את הסנטימנט והזעם שהניעו את התנועה נגד האימפריאליזם: "ממשלת ארה"ב היא ספק האלימות הגדול ביותר בעולם כיום", הוא הכריז בכנסיית ריברסייד בשנת 1967. התמיכה האמריקנית בסיפוח הישראלי נתפסה כהרחבה של אלימות זו בחסות המדינה.