הפורום ואני

rolan

New member
הפורום ואני ../images/Emo20.gif

אני מאוד מקווה שתקבלו את דבריי ברוח טובה ולא תתחיל כאן מהומה. מאוד חשוב לי להבהיר דברים שכבר הבהרתי והבהרנו כולנו בעבר מספר פעמים. הפעם אני גם מציינת ובגדול
אני לא גננת
תפקידי כמנהלת הוא לשמור על שפה נקיה, על כתיבה הוגנת ומכובדת. איני אחראית על תוכן הדברים הנכתבים כאן
אני מביאה לכם, תמצית ממסר פרטי שכתבה אלי חברה וקיבלתי רשותה להעלות את הדברים, כאן בפורום, לידיעת כולם. לפני שאני משחררת את דבריה, אני מציינת שהם נכתבו מזמן ואינם נוגעים למה שקורה לאחרונה.... כמו כן, עשיתי בו מעט שינויים כדי להימנע מחשיפת אנשים ושמותיהם... הסיבה שאני כותבת לך בפרטי היא פחד להיות מותקפת גם.לא שאני לא יודעת להאבק כשצריך:) רק שזה נראה לי מיותר לגמרי להיות צריכה לעשות זאת במקום בו את אמורה להיות יכולה לבוא להתפרק ולחשוב ולא להילחם. אני מקווה שזה לא יחשב בעינייך כחצוף להביע דעה בעניין בהקשר של משך שהותי הקצרה בפורום, אבל זה נכתב עכשיו ממקום של- כותבת בפורום שמפחדת להביע דעה, כי לא בא לה להפגע. אני חושבת שפורום במהותו הוא בהחלט מקום שרצוי שיהיה בו מגוון של דעות ורעיונות וככל שירבו כן ייטב, אבל מה שקרה הוא לא ריבוי דעות, אלא התקפות והתנפלות אישית חסרת כל רגש. אם יש בעיני חוק בל יעבור בכתיבה בפורומים מהסוג הזה (סוג של תמיכה) הוא כיבוד הדדי ושמירה בלתי מתפשרת על אי פגיעה. מותר להגיד הכל, השאלה היא רק איך. כל אחד יכול להביע את דעתו מהמקום האישי שלוה בדרך נקיה ולא מתלהמת ומתנפלת כמו שנעשה, אבל אנשים מרשים לעצמם לשאוג כאילו מישהו עשה להם איזה עוול אישי רציני. הם לא טורחים לרגע לחשוב שאולי אין להם מושג על מה הם מדברים ולו רק בגלל שהם נמצאיםת בצד השני של המתרס.אני אומרת שוב, זה לא אומר שאסור להם להביע דעה,נהפוך הוא,זה דוקא חשוב לשמוע איך זה מתקבל מהצד השני, רק שישאירו אותה בגבולותיה הם ולא יתקיפו ויטיפו מוסר לאחרים שנמצאים במקום אחר. אז שוב, מתנצלת מראש אם הודעתי זו תראה לך כחצופה, אבל אני כותבת לך מתוך תחושה של רתיעה לפרוס דברים אישיים בעיקר בעניין האקס ואישתו, כי ראיתי התעלמות גורפת מכללים בסיסיים בעיני- כיבוד הדדי, ושמירה על דיון מאפשר ולא הורג. מקווה שלא הכבדתי. אז אנא, כל אחד ואחת לתשומת לבו... ושנמשיך הלאה

רולנית, בגדול אני מסכימה איתך

אבל או שאני עיוורת, חירשת, אילמת או שאני דילגתי על משהו, אבל לא הבנתי למה העלת את זה. לא ראיתי שקרה כאן משהו מיוחד שמביע חוסר כבוד וכיבוד הדדי לאחרונה. אבל שוב, יכול להיות שפיספסתי. בכל אופן, מסכימה שאת לא גננת. את אמא אדמה ואהובה שלנו. קחי נשיקות וחיבוקיות מלא החופן

1נתי 1

New member
גם אני כנראה פיספסתי

אבל לא נורא בכל בית יש לפעמים קצת כאסח הפסיכולוגים אומרים שזה בריא - לשחרר לחצים בכל מקרה
גדול לכולם וכמובן גם
לכולם

עלמה 3

New member
רולן, תרשי לי הפעם , רק הפעם

להעביר ביקורת... את טעית כאן בגדול וחבל שפשוט לא קראת את הכל, לפני שמחקת.. ואם היית קוראת את מה שכתבתי והגבתי לאסתי, את בודאי היית מבינה... שגם יבינו למה פתחת את השירשור הזה. ולא צריך הרבה בשביל להבין מי כתב לך את המסר הזה, תודה

rolan

New member
אני מרשה וגם מבקשת../images/Emo20.gif

בכל פעם שרק אפשר, לקבל מכם ביקורת... זכותך המלאה, עלמה יקרה שלי, להעביר עלי ביקורת ועוד יותר מזכותי כמנהלת. הזכות היחידה שיש לי והיא יותר מלכולם, היא המחיקה, בה אני ממעטת להשתמש והיום ניצלתי אותה כדי למנוע המשך התכתשות מיותרת. אני לא מתכוונת לנהל כאן שוב מערכת של הסברים והתנצלויות מעל דפי הפורום לשם כך יש תיבת המסרים, אותה אני מנצלת כשצריך, לדעתי. לגבי פתיחת השרשור הזה, אם יש מישהו שמעוניין לדעת מדוע הוא נפתח, יכול כבר להבין לבד מדברי עלמה שלעיל. לגבי המסר - הוא נכתב אלי באופן אישי לפני זמן רב וקיבלתי רשות (בזמנו) לפרסם אותו בעת שתראה לי. בינתיים סיימתי, אולי עוד אמשיך....

*יערית

New member
אפשר להשחיל....../images/Emo94.gif

אופס מילה
? יורד גשם עכשיו בחוץ..מזכיר לי געגועים לכמה וכמה ממכם, מחר הוא יום חשוב למיוחדת...בואו נזכור שהפורום הוא במטרתו הראשונית במה..ובמטרתו המישנית והבילתי מכוונת מקור ליצירת קשרים חברתיים... עכשיו שהסברתי את דבריי הבילתי שפויים ובלי מסננת אל אצבעות ידיי.... תנו
יש לנו אחלה של פורום,אחלה של אנשים ואנחנו צריכים להיות גאים בדרך המורכבת שלנו העיקשת עם הרבה אהבה ורצון לחיים טובים יותר כי זה כל המטרה למעשה

סול11

New member
הפורום ואנחנו

הפורום מעצם טבעו הנו במה, וכל אחת ואחד מן הכותבים נושא נאום. מדרך הטבע שיהיו דעות שונות ומשונות באותו נושא.אבל גלישה לפסים אישיים מכיון שדעה מסויימת אינה נושאת מסר התואם את דעתי הו השקפתי. הינה מוגזמת ומעכירה את האוירה השוררת בפורום. אפשר להתווכח אפשר לנסות לשנות את דעת הכותב.אפשר שלא להסכים,אבל מכאן ועד פגיעה אישית בכותב גדול המרחק. ועצתי למי שדעה מסויימת אינה נושאת חן בעיניו,פשוט להמשיך הלאה לשירשור אחר ולא להפוך את הפורום לבמה להתנצחויות אישיות. ערב טוב לכולם

rolan

New member
לסיכום ולפני השינה....

רוצה שוב לומר - אני ממלאת את תפקידי האחד והוא
ניהול הפורום. יש לי כאן חברים וירטואלים וחברים אמיתיים
אין לי כוונה לפגוע באלו או באלו, גם אין לי כוונה (בשלב זה) לסיים את תפקידי כמנהלת. אני מקווה שכל אחד מאיתנו הפנים את תפקידו ומקומו ומכאן אנחנו ממשיכים עם דף חדש ונקי.... לילה טוב

../images/Emo42.gifרולן יקרה

הייתי עסוקה קצת עם הברית אבל מתפנה לומר לך שכדי שפורום יפרח ויהיה פעיל ודבר ראשון נרוץ לראות מה קורה בו ומה רולן מחדשת ומקשטת בפורום צריכה להיות יד רכה אוהבת איכפתית ורגישה וזו את. ישנם פורומים מעניינים פה ועל רמה ואצלך יש את כל זה ואת העוד משהו שלא תמיד אפשר להסביר.רק להרגיש. שבת שלום לך ויישר כוח.

rolan

New member
תודה אסתי, רק עכשיו ראיתי

אני מודה לך על המילים והכוונות... וכנראה שהעוד משהו הזה, עליו את כותבת, הוא כנראה קם לי לרועץ... זה לא מקל, זה משאיר באותן מחשבות והרהורים נוגים, שלא מרפים ולא מרפאים... שבת שלום

../images/Emo24.gifרק אדם רגיש ואיכפתי

חושב ובודק את עצמו ללא הרף. אל תחמירי כל כך עם עצמך.

רולן, האם אפשר לפתוח את הנושא הזה?

להבהיר יותר? לשאול? לתהות? לדבר? אם תרשי, אולי עוד אנשים יתווספו לשרשור הזה, או שאת מעדיפה לסגור את העניין כאן. לשיקולך בלבד, כמובן.

rolan

New member
ההתי שואלים את רשותי לדון כאן

במשהו...? מעולם לא מנעתי דיון, ויכוח או פסלתי אמירה של מישהו... אני דוגלת בחופש הביטוי גם כשנאמרים דברים שנוגדים את דעתי (ויש כאלו...), אני קוראת, לפעמים מגיבה, עונה וממשיכה הלאה... כך גם כאן... אני חושבת שדיון כזה חשוב לחברי הפורום, הרבה יותר מאשר לי, הפורום הזה ימשיך לחיות גם אם לא אהיה כאן... לשיקולכם...

רולן, הכאב שלך זועק למרחקים../images/Emo122.gif

וגם הסיומת הזו, של "בין אם אני אהיה כאן ובין אם לא". רולן, היו לך חילוקי דעות עם מישהי מהפורום זה נורמלי והגיוני בין אנשים שכותבים בפורום בכלל ובין מנהלת ואנשים בפורום בפרט. אני זוכרת שגם לי ולך היו חילוקי דעות לפני זמן לא רב. דיברנו, אולי קצת כעסנו, אבל המשכנו הלאה. שום דבר הוא לא בלתי הפיך ואת הכול אפשר ללבן. לא הייתי רוצה לראות אותך במצברוח שכזה ובמוסר כליות כזה. גם לעלמה, שנשמעה כעוסה בראש השרשור, אני רוצה להגיד, אנא, שום דבר נורא לא קרה, זה טבעי בין אנשים שחולקים דברים ביחד. בבקשה, בואו נחזור לנקודה שהיינו בה רק לפני 48 שעות, צר לי ששתיכן מתייסרות כל אחת עם עצמה. ורולן, זה לא יפן פה... לא עושים פה חארקירי אם משהו לא דופק בדיוק כמו שעון שוויצרי (או יפני). בבקשה. להתאפס, בייבי. אני משוכנעת שגם עלמה לא הייתה רוצה שתעשי חאראקירי אם היא חולקת עלייך ואני בטוחה שהיא אוהבת אותך כמימים ימימה. אז בלי ה"איומים" האלה, כי יש לי לב חלש. אוהבת אתכן מאוד, את שתיכן.

rolan

New member
זהו

שזה לא ממש מדוייק מה שאת מרגישה, שחר. מה שאת מרגישה נכון ומדוייק על פני השטח, מתחתיו רוחשים עוד כל מיני דברים, על חלקם אני יכולה לשפוך אור ולשוחח איתך כאן. נכנסתי לכאן לראשונה, כחברת פורום, סתם rolan... הפורום דישדש, אנשים נכנסו, הציצו, ריחפו ולא ממש התהווה כאן משהו... אולי בגלל האנשים, אולי זה הזמן ואולי עוד כל מיני סיבות, אך זו עובדה וכך היה. במשך תקופה ארוכה מאוד, נשארנו כאן 3-4 בנות שמתכתבות עם עצמן, מספרות בדיחות, מגישות קפה ועוגות ובעיקר מנסות לשמור על רמת פעילות מסוימת, ונושאות תפילה ליום שיקרה כאן נס... מקימי הפורום שהיו גם מנהליו, החליטו שהם עוזבים (לא נכנסת לסיפור ההוא...) וביום שהחליטו, פנו אלי מהנהלת הפורומים וביקשו שאנהל. פנייתם נחתה עלי, ללא הכנה מוקדמת וללא אפשרות לחשוב על העניין. הסכמתי מיד, בעיקר משום שהפורום היה חשוב לי מאוד, ללא שום טובת הנאה ולו אפילו הקטנה ביותר - הכל הכל בהתנדבות עם הרבה מאוד רצון שלי יחד עם של חברי הפורום, להעלות את רמתו ולהוסיף עוד ועוד אנשים לשורותיו... לאט לאט, נבנה לו הפורום, נכנסו ובאו אנשים חדשים, חזרו כאלה שנטשו, ריחפו גם אחרים כאלה שמגיבים וכאלה שמעולם לא. הרגשתי שהצלחנו יחד לבנות מקום חמים ונעים לאנשים שבחיי היומיום מתמודדים עם מצוקות אמיתיות, עם שאלות שהתשובות עליהן לפעמים כל כך בנאליות שיכולות להינתן כאן ע"י אנשים שחוו את אותה חוויה. יחד יצרנו כאן מקום אליו יכולים להגיע אנשים ולהיתמך כשקשה, כשנראה כאילו כל העולם נגדנו ואנחנו רק רוצים לבכות ושמישהו ישמע ויחבק - ויש מי שיחבק... בתוך כל אלה, נוצרו גם קשרים אישיים, כי איך אפשר בלי?... אני מטבעי אשה חמה ומכילה, יודעת להקשיב ולתמוך - לא תמיד יש לי את המילים הנכונות ולא תמיד אני כזאת חכמה בעצות, אך רצון כנה ואמיתי יש לי ודרך זה התחברתי לאנשים. בתוך המעגל האנושי, הייתי צריכה לתמרן ולמצוא את השביל, אותו שביל הזהב של להיות מנהלת שהיא <עבור כולם> אך גם חברה באופן אישי. אם תעיינו היטב בתקנון תפוז, תבינו שמטרת "תפוז אנשים", היא לתת לאנשים במה להציג את דיעותיהם.... גם הפורום שלנו, משמש במה לאנשים. לא כולם מסכימים עם כולם, רובנו חושבים אחרת ואומרים זאת בדרכים רבות, זכות הדיבור וההתבטאות היא הזכות הבסיסית כאן. פעמים רבות, העלנו את עניין הדיעות השונות בינינו, אמרנו פעמים רבות, גם אני, שמותר למישהו לומר משהו שאינו מוצא חן בעיני ואני אודה או לחילופין אתעלם, ואמשיך הלאה.... מדי פעם נשמעו קולות של אנשים שנפגעו מצורת התבטאות זו או אחרת, ניסינו לשמוע ולהבין, לעיתים הצלחנו לעיתים שמענו טריקת דלת ואנשים עזבו. כמעט כל אחד כזה שעזב, שבר לי חתיכה מהלב (בכנות), הצטערתי בעיקר משום שהפסיד מקום שיש בו את כל מה שציינתי למעלה וחבל לי עבורו... האנשים שעזבו, חלקם, אמרו עם עזיבתם שקשה להם להתבטא כאשר מבטלים את דבריהם, כאשר לא מוכנים לשמוע דיעה אחרת... בתפקידי כמנהלת עלי לדאוג לכך שדעתו של כל אחד תשמע, שזכותו של כל אחד לומר את כל מה שעולה ברוחו ולא יפגעו בו. זה לא קל! אך אפשרי, אפשרי במידה והצד השני, מודע לחסרון - חסרון היותי מנהלת. זה כל הפשע - היותי מנהלת וחברה!

רולן, זה לא פשע

היותך מנהלת וחברה זה יתרון ענקי ביותר ואני בטוחה שכל מי שנוגע בדבר יודע את זה. רולן, להפך, היכולת שלך להיות גם מנהלת וגם חברה, ראויה להערצה בעיניי ואת עשית את זה מצוין עד כה. אני כל כך רוצה שכל החברים פה יהיו מסוגלים לקחת חלק בדיון הזה שהוא כל כך חשוב לכולם בשביל המקום החם הזה ובשבילנו כאנשים. צריך לקחת בחשבון שאת לא יכולה להגן רק על חברות שלך אלא על כל באי הפורום. ואני מדגישה, שגם אני הרגשתי ככה לפעמים בעבר ובטח ארגיש בעתיד, שאולי את לא מספיק מגינה עליי כשאני יותר פעילה פה, יותר מכירה אותך, וכו', אבל אני מסוגלת לשים בצד גם את התחושות האלה כשאני יודעת שבאופן פוליטיקלי קורקטי, את חייבת להציג עמדה שווה עבור כל באי הפורום, חברים קבועים, חברים מזדמנים וחברים במציאות. רולן, כולנו בני אדם. הפגיעה שלך והפגיעה של מי שנפגע ברורה וכואבת ללבי באותה מידה. אם עלמה קוראת את הדיון הזה, חשוב לי שתדע שאני אוהבת אותה באותה מידה רק לא יכולה לכתוב יותר מדי כל זמן שהיא לא משתתפת בדיון הזה, כי זה לא הוגן, אבל אני ממש מתחברת לפגיעה שלה בדיוק כמו לזו שלך. מה שחשוב הוא שתדברו ותלבנו ביניכן את הדברים. וחבל לי שזה עדיין לא נעשה. נורא חבל לי. אני למדתי בחיים שאסור לסגור דלת עד שלא ממצים את כל האפשרויות. למרות שגם לי היו ויש נתקים עם אנשים בחיים, זה תמיד אחרי שהרגשתי שזה מוצה עד תום ואין דרך חזרה כי כל אחד פנה לדרך אחרת ומדבר בשפה אחרת. פה, זה רחוק כל כך מזה. רחוק נורא. זה ממש בהשג יד, בלחיצת מקשי טלפון ובכלל. יש אלף דברים להידברות. אז אני כולי תקווה שהמועקות יעברו. ושוב, אוהבת את שתיכן, כמובן, אני.

rolan

New member
ועוד דבר

כי נדמה לי שלא הייתי ברורה... אני כמובן וכרגיל, אשתף פעולה... תודה שחרית אהובתי הרגישה

למעלה