הפחד הזה..

gali90

New member
הפחד הזה..

כבר כמה ימים (אחרי שיחסית הייתי חזקה תק')אני מרגישה את הפחד הזה מתגנב , כמו גנב.. יותר דפיקות לב , דאגות שמא ישמעו אותי מגמגמת - אפילו שכולם יודעים שאני מגמגמת , מה יחשבו וכו'..זוועה. היום ההרגשה הגרועה הגיעה לשיא שהתבטא במצב רוח נוראי , קדרות כזו , כאילו כל העולם על כתפיי .. ומה בסה"כ , אני מגמגמגת ?זה הרי לא משהו חדש . יש ימים שנצבעים לי בכ"כ אפור ושחור ואני פשוט לא מצליחה לשכנע את עצמי , או לעודד את עצמי שיש בי תכונות נהדרות אחרות ושהגעתי להישגים בחיי - כלום פשוט פסימיות נוראית . אלו ימים שאני פשוט רוצה ללכת לישון ולקום ליום חדש.. איזה מזל שיש ימים חדשים..

Mariasha

New member
קבוצת תמיכה

משום מה אני גם נתונה לכאלה מחשבות פסימיות, דווקא בימים האחרונים. עקב זה יותר קשה לי לדבר, אני שונאת את עצמי וכו'. הקיצר מעגל סגור... אולי אנחנו צריכים לפתוח קבוצת תמיכה ולעזור אחד לשני עבור את זה?! יש לי ספר שלם איך להפטר מגימגום, אבל צריך המון התמדה ותמיכה. אני לא מסוגלת לעשות את זה לבד.

gali90

New member
כייף שענית מהר..

אני אשמח להתארגן לקבוצת תמיכה. לגבי היפטרות מהגמגום אני לא בטוחה שזה אפשרי , אבל מה שאני הכי רוצה זה שזה לא ישפיע כ"כ על המצב רוח שלי .. שאני לא אפחד לדבר , לשאול.בתקופת הצבא השתתפתי בקבוצה של מגמגמים במכון הרעש בתה"ש - עבר כבר הרבה זמן מאז , אך עדיין זכורה לי ההשפעה הטובה של הקבוצה עליי. כמובן לא הפסקתי לגמגם, אבל התמיכה וההבנה שם היתה שווה המון . נראה לי שיש כבר קבוצות לפי איזורים ..מישהו מכיר קבוצות כאלה??? (קבוצות בהתארגנות אישית ללא מנחה מקצועי.)

Mariasha

New member
הכל אפשרי

אני חושבת שהכל אפשרי. צריך רק לרצות בזה ולהתמיד!

shuky63

New member
בנוגע לקבוצת תמיכה

באיזור חיפה והקריות כבר יש קבוצה.גם בירושלים גם כן יש קבוצה. אירגון אמ"בי תומך ועוזר למי שרוצה להתארגן בקבוצות תמיכה באיזורים אחרים כולל במרכז בתל אביב שם היתה קבוצה מספר שנים(חלק מהזמן אני ריכזתי את הפעילות שם )והיום אין.גם אני אשמח לעזור ולתרום מנסיוני.בתקופה שהייתי זקוק לקבוצה היא מאד עזרה לי ושיפרה את איכות חיי.

gali90

New member
אני אשמח גם לעזור

להתארגנות בקבוצה מסוג זה . אני אישית מאוד זקוקה לכך . מאיפה מתחילים ?

shuky63

New member
לכל המעונינים בקבוצת תמיכה

ב25 בפברואר יתקיים ערב חברתי של אמ"בי(פרטים בhttp://www.ambi.org.il/hebrew000.html).ממומלץ לבוא להשתתף ולחוות מיפגש קבוצתי כזה.אפשר לנצל את הארוע הזה כדי להתחיל להתארגן למיפגשי תמיכה קבועים.

gali90

New member
מה הכוונה בערב חברתי?

לפני חודשיים -שלשה היה כנס אמב"י באוניברסיטת ת"א . אני כ"כ התרגשתי וחיכיתי לכנס (אפילו לקחתי חצי יום חופש) . הגעתי יחד עם חבר שלי (אני כולי מתרגשת ולבושה "בגדי חג") כ"כ שמחתי שהנה סוף סוף אני נפגשת עם הגמגום .. בקיצור כמעט ולא היו אנשים ורוב האנשים שהיו היו סטודנטיות מצחקקות לקלינאות -תקשורת. ונוסף לעומס של אנשי מקצוע הכרתי מישהי (סטודנטית)שעבדה איתי. כ"כ פחדתי שתשאל אותי מה אני עושה פה? זה מצחיק , אבל כ"כ כעסתי על הסטודנטיות הצעירות שעבורן הכנס רק עוד מטלה בלימודים . לבסוף, החלטתי שזה יותר מדיי בשבילי והלכנו - אני מודעת לזה , שרגשותיי היו קיצוניים ואולי אם לא הייתי רואה את מי שהכרתי - זה היה יותר קל. זו היתה החוויה הסוביקטיבית שלי - הרגשתי שהכנס אמור להיות להיות בעיקר עבור מגמגמים ולא בעיקר אנשי מקצוע.ממש יצאתי עם תחושת כעס(לא הגיוני) גם על עצמי שהלכתי וגם על הכנס. זה רק מראה עד כמה אני בשלב לא מתקדם בקבלת הגמגום . שיהיה יום טוב.

b e ll

New member
התלבטתי מאוד אם להגיב אבל

גם לי מאוד מפריע שבארועי אמ"בי השונים יש נוכחות גדולה מאוד של כל מיני אנשים שלא בהכרח קשורים ישירות למגמגמים. הייתי עד כה בשני אירועים מקסימים בצפון. בראשון הגיע קבליסט שאיני מבינה מה הוא עשה שם ועצם הגעתו לשם היתה מיותרת (שלא לומר שגם תוכן דבריו היה זר לי לחלוטין ואפילו הרגיז אותי), והגיעו עוד כמה סטודנטיות לקלינאות תקשורת שהרגשתי שהן לא ממש מוצאות את מקומן שם. היתה שאלת סבב לגבי מה חושבים כשפוגשים מגמגם וכל הסטודנטיות ענו את כל התשובות הצפויות. המגמגמים היו אחלה ומאוד נהניתי מהמפגש איתם, אבל כל המסביב ממש הפריע לי עד שלא הייתי בטוחה שאני רוצה להשתתף שוב במפגש כזה. במפגש השני, שהיה יותר מצומצם וספציפי הגיעה קלינאית תקשורת מאוד נחמדה, עולה ותיקה מחבר העמים, שעבדה לפני שנים בארץ מוצאה עם מגמגמים אבל עכשיו היא כבר שנים לא מטפלת בגימגום - מה היא עשתה שם? איני מבינה. הרגשתי מצידה הרבה אמפתיה אבל גם תחושה של גן-חיות. אנחנו בכלוב והיא מסתכלת ובוחנת את ה"יצורים". איני מבינה את הצורך הזה של אמב"י לקבל הילת הסכמה מצד ה"ממסד". כאילו שאם אין במפגשים האלה איזה איש מקצוע אחד לרפואה, המפגש פחות רציני. דווקא הייתי רוצה מפגש בלתי אמצעי, מפגש שבו נוכל לשוחח כקבוצת תמיכה על מה שיש לנו בבטן. לא רוצה לחשוף את קרביי בפני בעל מקצוע ולקבל "חותמת" ממנו שלגיטימי מצידי לחוש את התחושות שאני חשה. שנאתי לשמוע מקלינאית התקשורת שנכחה במפגש השני שאני מדברת נהדר! מה ציפתה? למה הרגישה צורך עז כזה לומר לי את זה? האם למישהו מהרחוב היתה מעיזה לומר שהוא הולך נהדר? דווקא המשפט הזה מצידה, חשף בפניי את תחושותיה האמיתיות. חסרה לי קבוצת תמיכה אמיתית. מה שהיה במוצקין אילו לא פגישות של קבוצת תמיכה (סלח לי אריק, לא מתכוונת להעליב אף-אחד) אלא מסגרת יותר ממוסדת. איני רוצה טיפול בהילינג או כל טיפול אחר, אני רוצה קבוצת תמיכה וחברים שמרגישים כמוני שאוכל לפרוק את כל המטענים שלוחצים לי בלב. אפשר לשלב במסגרת המפגשים של קבוצת התמיכה הצעה לאפשרות להילינג למי שרוצה במועדים אחרים. הקבוצה צריכה להיות קבוצת תמיכה ללא "תיווך" של אנשי מקצוע מבחוץ. נאמר לי שאחת המטרות של אמב"י היא גם לחשוף את הגימגום ולבער את הבורות בנושא הגימגום, למצוא שגרירים של רצון טוב שיפיצו את המסר ולכן מוזמנים למפגשים גם אנשים שאינם מגמגמים כדי להתקרב אלינו ולראות שהשד אינו נורא. לי זה מאוד מפריע, איני רוצה לחשוף את קרביי לאנשים זרים. האם אנחנו המגמגמים איננו שגרירים מספיק טובים? הרי אם נעזור לעצמנו ונגיע לשטף גבוה יותר (זו המטרה, לא?) ונחייה חיים טובים יותר ושלמים יותר - נהייה השגרירים הכי טובים של עצמנו. ושוב אני חוזרת על זה שאיני מתכוונת להעליב בכלל. אם מישהו נעלב אז סליחתי מראש.

barba

New member
קבוצת תמיכה

אני מזמין את כל חברי הפורום שגרים באזור הצפון לתמוך בי ולארגן אנשים שיבואו למיפגשים ואז אפשר להגביל רק למגמגים כמו כן אשמח גם לקבל עזרה בהנחיה

b e ll

New member
../images/Emo24.gifידעתי שאצליח לגרום לך לענות.

אני שמחה.
מרימה את הכפפה ומוכנה להיות שותפה בארגון המפגשים ולתת עזרה בהנחיה. רק רוצה להגיד שני דברים, הראשון הוא שאיני חברה באמב"י והשני אין לי שום בעיה עם זה שבמפגשים יהיו רק עוד שלושה אנשים חוץ ממני.

gali90

New member
קבוצת תמיכה באיזור ת"א והמרכז

יש מישהו שבעניין להתארגן לסוג כזה של קבוצה??? אני אשמח אם יצרו איתי קשר.

shoshyyy

New member
דווקא הרבה מפגשים של אמב"י ....

מיועדים רק למגמגמים. נכון היה את הכנס השנתי , שהוא כנס שמתקיים כל שנה, לכולם, והוא שם המון סטודנטיות. תחשבו על זה ...כשסטודנטיות באות למפגשים האלו הן לומדות המון. המון עלינו, על הדעות שלנו, התנהגות טיפוסית וזה עוזר להן להיות קלינאיות יותר טובות. מי שהולך לטיפול ישמח לפגוש קלינאית בעלת ניסיון והבנה. הן סך הכול רוצות להבין. גם תחשבי על זה בל, שקלימאיות תקשורת המטרה הגדולה שלהם זה לשפר את השטף שלנו בגלל זה האישה החמיאה לך. היא רואה בזה כהשגת יעד , שאפשר לשבח עליו.

b e ll

New member
זה כל העניין, לא חיפשתי טיפול ע"י

בעל מקצוע. לא הלכתי לבעל מקצוע ושאלתי את דעתו. הגעתי לערב שמארגן אמב"י שהיה בנושא הילינג. נפשי קצה בכל אלה שמרשים לעצמם להחמיא לי כאילו שאני חברה מהפלמ"ח. אז אני לא! אני לא הרשתי לעצמי לומר לה שהיא מדברת נהדר. לדעתי, חלק מההחלמה שלנו מהגימגום (מהצד הנפשי שלו) הוא ההכרח להסתכל על עצמנו כעל אנשים שווים לכל האנשים האחרים. לקח לי שנים להגיע להכרה הזו ולהרים את הגבולות האלה. בגלל שאני מגמגמת, זה לא אומר שמותר לשאול ולומר לי הכל, אפילו לא מחמאות. הקריטריון שלי הוא האם אני הייתי מעיזה לומר למישהו אחר שהוא מדבר נהדר. אם התשובה שלי לעצמי היא לא! אז אני גם לא מרשה לאחרים לומר לי. וזה לא דומה בכלל לשיחה בין שני מגמגמים שמחליפים אינפורמציה - שזו שיחה שכבר יצא לי לנהל ושאלו אותי פנים אל פנים מה עשיתי ומה אני עושה שהגעתי לשטף כזה. בשיחה כזו - עד חצי המלכות. טאקט ונימוס - זה הכל.

shuky63

New member
ערב חברתי הוא משהו שונה ממה שהיה בכ

בכנס וקרוב באופיו לצורת המיפגשים של קבוצת תמיכה. ללא מומחים וסטודנטיות,בדרך כלל רק אנשים מגמגמים.ערבים כאלה מתקיימים במסגרת אמבי רק אחת לכמה חודשים ולכן כתבתי שערב כזה יכול להיות בסיס למיפגשים קבועים של קבוצת תמיכה.יש קצת געגועים באמבי לקבוצה שניפגשה מיפגשים דו שבועיים כשלוש שנים ועד כה לא הצליחו לחדש את הפעילות בתדירות כזו אולי כי לא היו מספיק אנשים שחסרה להם פעילות מסוג כזה.אני מקוה מאד שתבואי לערב הזה.

barba

New member
ערב חברתי

בקר טוב ושבת שלום לשוקי לחברי הפורום גם לי חסר המיפגשים פעם בשבועיים בעבר היתה קבוצת תמיכה במוצקין הקבוצה היתפרקה מיפני שאנשים היפסיקו לבא אני בהחלט אשמח לחדש את פעילות הקבוצה במוצקין

shuky63

New member
אני חושב כי איננו מעריכים נכונה את

הסובלנות הקיימת היום יותר מבעבר כלפי גימגום.המחשבה הזאת עלתה בי דוקא בתחילת השבוע כשנתקלתי במקרה של חוסר סובלנות.פקידה שענתה לי בטלפון וכשהתחלתי לגמגם ענתה:מה??מי זה??? מה אתה רוצה??? ואז התחילה פשוט לצחוק.מיותר לציין כי כשנכנסתי למשרדה רבע שעה לאחר מכן גון פניה היה סמוק למדי. אבל פתאום חשבתי לי שכבר שנים לא נתקלתי בתגובה כזאת כי האנשים שאני מדבר איתם בטלפון ופנים אל פנים מקשיבים בסבלנות או מקסימום אומרים לי:אתה יכול להרגע ולהתחיל מהתחלה כי לא הבנתי. אולי גם אני השתניתי כי פעם תגובה כמו של הפקידונת הטיפשונת היה הורס לי את כל היום והפעם שכחתי מהשיחה אחרי שניגמרה לאחר שקיבלתי ממנה את המידע שרציתי.

RobinhooDw

New member
שלום

גם אני בזמן האחרון מרגיש נורא... בעיקר כאב בחזה וכאלה, קשיי שינה בלתי נסבלים וכו... מצטער שלא נכנסתי לצט אבל זה פשוט היה לי קשה מדי... רק רציתי להיות לבד עד שיעבור :{ אין לי ממש כוח כבר לעשות כלום :}, רק להרגיש טוב... רק חבל שזה נפל עלי בתקופה שיש כלכך הרבה לחצים, אוף בשביל מה זה שווה אם זה לא כיף? מה יעזור לי הבגרות הזאת אם אני נידונתי לחיות ככה לשארית חיי??? אני מבין את חשיבות העניין אבל תמיד יש סדר עדיפויות ולצערי אני לא רואה עתיד במצב הזה :{ לא בא לכם פשוט לוותר?, לשכוח מהכל בשביל מה אתם צריכים את זה ? תאמינו לי שחיים עם גימגום הם לא חיים בכלל.

RobinhooDw

New member
שלום :}

גם אני בזמן האחרון מרגיש נורא... בעיקר כאב בחזה וכאלה, קשיי שינה בלתי נסבלים וכו... מצטער שלא נכנסתי לצט אבל זה פשוט היה לי קשה מדי... רק רציתי להיות לבד עד שיעבור :{ אין לי ממש כוח כבר לעשות כלום :}, רק להרגיש טוב... רק חבל שזה נפל עלי בתקופה שיש כלכך הרבה לחצים, אוף בשביל מה זה שווה אם זה לא כיף? מה יעזור לי הבגרות הזאת אם אני נידונתי לחיות ככה לשארית חיי??? אני מבין את חשיבות העניין אבל תמיד יש סדר עדיפויות ולצערי אני לא רואה עתיד במצב הזה :{ לא בא לכם פשוט לוותר?, לשכוח מהכל בשביל מה אתם צריכים את זה ? תאמינו לי שחיים עם גימגום הם לא חיים בכלל.

mfi123

New member
תשמעו אנשים ..

"Life is just a game, if you enjoy it you win it" תראו כנראה שלא תחיו עוד פעם.. ועם כל הכבוד (ויש כבוד) אני חושב שלהכנס לדכאונות לא יפתור כלום.. להפך רק תסבלו מהחיים האלו. אז תנסו להנות ממה שיש.

למעלה