הפטנט של אפל - אייפוד

elieli123

New member
הפטנט של אפל - אייפוד

שלום, קראתם שהאיי פוד זה העתק של פטנט מלפני יותר מ20 שנה? http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1327866 האם ניתן היה מלחתחילה לרשום על האיי פוד מלפני 20 שנה פטנט? או שרושם הפטנטים טעה ונתן את הפטנט שלא בצורך.. אני מצטט: "אמצאה, בין שהיא מוצר או בין שהיא תהליך, בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית" חדשה?-היה חדש מועילה?-מי יכול להגדיר? ניתנת לשימוש תעשייתי?-כן יש בה התקדמות המצאתית?כמה לחצנים זוהי התקדמות המצאתית?? נו באמת. מדוע אני שואל? אני לא חושב שזה בכלל היה צריך לקבל פטנט.. לא? תודה!

אדנדום

New member
השאלה שלך תיאורטית מידי

למעשה, היא כ"כ תיאורטית שקשה מאוד לענות עליה. ראשית, לא ברור בכלל האם אפל ניסתה/הצליחה להגן על האייפוד או על אי-אילו מרכיביו בפטנט, לאור העובדה שנגני MP3 למיניהם קיימים כבר שנים רבות, בתצורה כזו או אחרת. שנית, לא ברור מה אותו אדם המציא, אם בכלל, לפני 20 שנה - ומה עשה עם המצאתו (פרסם אותה?). ואולי בכלל הוא לא היה הראשון? וגם אם היה הראשון - אולי לא היה מגיע לו פטנט כי לא היתה כל התקדמות המצאתית? בקיצור, שאלת שאלה שאין לה תשובה. מעניין, אגב, שכמעט כל הכתבות במדיה על פטנטים, המצאות וטכנולוגיה, נכתבות ע"י עיתונאים חסרי הבנה בסיסית של התחומים הללו. הם ממהרים להכריז הכרזות כגון "העתקה!" או "חברה X בסה"כ העתיקה את מוצר Y מממציא מסכן ועני לפני 50 שנה!" - בלי שיש להם מושג קלוש מהו פטנט, מהי המצאה, ומה מקובל בין חברות וממציאים בעולם הטכנולוגיה.

בהמשך לתשובתו של אדנדום

שהיא, כרגיל, נכונה לגמרי, לא היה ניתן להתייחס לשאלה מאחר ואנחנו לא מנתחים מקרים משפטיים ספציפיים בפורום. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה