הפיגוע בישיבה:קרובי המחבל לא יקבלו אזרחות

mike00

New member
הפיגוע בישיבה:קרובי המחבל לא יקבלו אזרחות

כתבה מעיתון ידיעות אחרונות היום.... קרובי משפחתו של המחבל שביצע את הטבח בישיבת מרכז הרב לא יקבלו מעמד של תושבי קבע בישראל. בין הסיבות להחלטה:הצהרה של גיסת המשפחה שלפיה היא רוצה לבצע פיגוע התאבדות. משפחת המחבל,עלא אבו דהים,הגישה באחרונה שלוש בקשות להתחיל תהליך של קבלת מעמד תושב.בשבוע שעבר הודיע משרד הפנים למשפחה שהוחלט לדחות את הבקשות. את הבקשה הראשונה הגיש אחיו של המחבל,שביקש לאפשר לאשתו להתחיל בהליך מדורג לקבלת מעמד תושב. בשבוע שעבר הוחלט במנהל האוכלוסין להפסיק את ההליך ולבטל את אישור השהייה של האישה.אם האח ירצה להמשיך להתגורר עם רעייתו,יהיה עליו לעזוב את מזרח ירושלים ולעבור להתגורר בשטח הרשות הפלסטינית. הבקשה השניה הוגשה על ידי אחותו של המחבל,שנישאה אף היא לתושב השטחים.האחות ביקשה מהמנהל לאפשר לבעלה להיכנס לישראל ולהתחיל בהליך לקבלת מעמד תושב.גם בקשה זו נענתה בסירוב על רקע התנגדות מערכת הביטחון ומנהל האוכלוסיה. הבקשה השלישית היתה להכניס לישראל את גיסתה של אחות המחבל.הבקשה נדחתה מכיוון שהאישה אמרה בעבר,לטענת גורמי הביטחון,שבכוונתה לחדור לישראל ולבצע פיגוע התאבדות.

THE WIZARD 55

New member
יופי

בטוחה שהיו נכנסים רק למטרת פיגועים. כנראה שהכל במשפחה הזאת רקוב.

mike00

New member
נשאלות כמה שאלות אחרות....

1.האם הגיסה של האחות סובלת ממום?גם אמרה שתבצע פיגוע התאבדות וגם ביקשה אישור שהייה?? צריך להיות חמור רציני בשביל לנסות... 2.כל המשפחה שלו מנסה להביא לכאן פלסטינים מהשטחים,איפה הם מכירים אותם?האם מדובר בשיטה של ערבים ישראלים להביא הנה עוד ועוד פלסטינים? 3.ישראל מציעה לאח ולאחות לעבור לגור בשטחים,אבל ליהודים היא לא מרשה להכנס לשם,האם יש פה רמז של ממשלת ישראל לערבים שהגיע הזמן לקום וללכת?האם נשמע את הצרצר האיסלאמי טוען לאפליה על רקע גזעני?

THE WIZARD 55

New member
כנראה שסובלת מבעיה נפשית

אני בעד להעיף את כל האזרחים שתומכים בטרור , תפוח אחד רקוב גורם להרבה תפוחים מסביבו להרקב, עדיף להרחיק לטובת כולם. כנראה שכן מייק, היו הרבה מקרים של נישואין רק בשביל להכנס לישראל.. ואת 3 לא הבנתי כי אני עייפה...חחחחחחחחחח ניסיתי לקרוא גם מהסוף להתחלה

mike00

New member
3.

ישראל אוסרת על תושבי ישראל להכנס לשטחי הרשות.... פה היא ממליצה להם לעבור לשם.... האם ממשלת ישראל רומזת קלות לערבים שהיא חפצה ביקרם? האם השייח אברהים צרצור יטען שוב שישראל מפלה לרעה ערבים מכיוון שהיא ממליצה להם ללכת וליהודים לא?

תיזהרי ויז. תצטרכי לעשות טרנספר להמונים

נכון שמעטים לוחצים על ההדק או מתפוצצים עם חגורת נפץ, אבל רבים מאוד תומכים בטרור וטרוריסטים.

Mishkafofer

New member
האם שידוך עם תושבי שטחים נחשב?

אני חושב שלבחור מישראל קל להתחתן עם בחורה מהשטחים כי הוא כביכול בא מרקע מבוסס ולבחורה יש המון מה להרוויח. לגבי בחורה מישראל שרוצה להתחתן עם בחור פשוט מהשטחים, אני לא בטוח, האם יש לו תואר? האם הוא ממשפחה מבוססת? מה את יודעת בנושא?

jwin

New member
חושב

שמי שמבצע פיגועים או מצהיר שיבצע אותם - שום מדינה נורמאלית לא היתה מעניקה אשרת תושב. בשום מדינה בעולם. מצד שני אני לא בעד גרוש אנשים מסוג זה אלא לענישה על פי החוק. אזרחים ערבים ואזרחים יהודים מהימין או לא. מי שתושב או אזרח נענש על פי החוק. מי שמפר את החוק (גם אם הוא פליט)- נענש. אם מישהו מבקש מסמכים ומצהיר שיפוצץ את עצמו - שיעשה את זה אחר כבוד במקום אחר. אני חושב שמי שהוא הוגן ובר דעת במשפחה ההיא - אינו אשם (!) במעשהו של הטרוריסט וזכותו לבקש אשרת תושב. אני לא חושב שצריך להרוס את הבית ולו רק אם גר בו בן משפחה אחד שאינו מסכים עם הטרור. ענישה קולקטיבית היא מימיה החשוכים של מלחמת העולם השנייה ועוד הרבה לפניה. גם שם על כל גרמני הרוג היו הורגים עשרים אנשים חפים מפשע. הדברים שונים במהותם - ובכל זאת, לא להעניש קולקטיבית משפחה שלמה. לבדוק טוב לגופו של ענין. לא להתיר מושב טרוריסטים בארץ או לחלופין להעניש ביד קשה. בכל המגזרים. בברכה יהודה.

THE WIZARD 55

New member
אתה צודק יהודה

אבל במקרה הזה המשפחה לא גינתה אלא להיפך. להרוס בית, תמיד אפשר לבנות חדש צריך לנהוג ביד קשה, אחרת התופעה תתרחב

jwin

New member
אמירה לחוד ועשייה לחוד -

אני לא בטוח שבגלל אמירה צריך להרוס בית. בואי ואלך איתך יותר רחוק. אני אומר דברים קשים אבל אני רוצה שנבין האחד את השניה. גם להם היה בן. (אל תזנקי עלי! אני מסכים עם כל מה שעובר לך בראש! אני לא מצדיק דבר ואני אבל קשות על כל המתים שלנו). אבל, מבחינתם, היה להם בן. אני הייתי מתאבד אם מישהו היה יורה בבן שלי מכל סיבה שהיא. היית מתאבד אם הייתי לבן. שחור. גבוה. נמוך. דתי. חילוני. ערבי. יהודי. הינדו. אם הייתי אסקימוסי. צודק או לא מבחינת ראות עיניינו - צודק או לא מבחינת מה שהם חושבים בליבם. אבל "בפתוח", לפני העולם, לפני החברה, לפני הכפר, אני יכול להבין שהם לא רוצים להשאיר לבד את בנם, גם אם הוא כבר קר. אני שם את עצמי במקומם. מה הייתי עושה אם הבן שלי היה קם בבוקר ומחסל עשרה פלסטינים שמחכים לאוטובוס? מה הייתי עושה על יד הגוויה שלו? הלב שלי - זה סיפור אחר. לפני העולם אולי הייתי מנסה להסביר את הבן שלי ולא להשאיר אותו לבד במותו. הייתי אומר שנמאס לו מהמלחמה שנמאס לו מהפלסטינים שיורים למרכזים עירוניים - הייתי ממציא כל דבר ובלבד לשפוך מעט "אנושיות" על מעשה שאנושי אין לו ולא כלום. אבל אלה דברים. מילים. ובעד זה אני לא רואה מקום לענישה קולקטיבית - גם אם היה מוכח שהיא אי פעם עזרה... אני מזכיר לך שבדמוקרטיה סתימת הפיות מתחילה מהמגזרים היותר חלשים - מהגרים, תושבים זמניים, תושבים קבועים, עניים, חולים וכיוצא באלה - וממשיכה (סתימת הפיות) לכל האזרחים. כל דיקטטורה החלה ככה. בכאילו. בלאט לאט. אני מוצא, למשל, שהרבה מהאגרסיה הישראלית מתחילה בדיוק במעברים. שם מתגוננים (בצדק) ולאט לאט, בלי להבחין אפילו, מישהו צועק עליך בתור לסינימטק שאת צריכה לעמוד ככה או אחרת, שם או כאן וגם לשתוק... אני מסכים עם עונשים קשים, עונשי מוות, למבצעי מעשי טרור עם מתים או פגועים בכלל. הייתי הולך על ביצים לפני שאני מעניש על אמירה. אני לא כואב את כאבם - אבל אי אפשר שלא לדעת את מה שכבר יודעים! ואת יודעת שהם איבדו בן! ואת לא יכולה להתעלם - גם אני מזלזל ולא מוכיר דבר בשל התנהגותו - אבל עבורם - כל מקק הוא נסיך בעיניי אימו. זה ככה. בברכה יהודה.

THE WIZARD 55

New member
ושוב אתה צודק יהודה

אפשר לטייח, אפשר ליפות את המעשה ככה כל בן משפחה נורמלי היה עושה. אבל להשתמש באבל בכדי להסית, לעודד טרור זה כבר לא מקובל..

jwin

New member
כן.

את חייבת גם לקחת בחשבון את המנהגים והרמה האישית של האנשים. בלונדון הוריו היו אומרים : " או, אי אם סורי" ומשלבים את ידיהם על ביטנם. בכפר הקטן הם זועקים וצועקים ומסיתים כי זו נורמת הכאב. זו הדרך להראות שהבן שלהם נהרג. אי אפשר להתעלם ממנהגים. מה שאני אומר - אני חושד שלא הכל הוא הסתה לשמה. חלק הוא מן "הלל" שצריך ללוות אותו בדרכו האחרונה. אני לא מסכים שהלל (או דבר דומה, בסוגו - אני לא מכיר את החברה הערבית) - אני לא מסכים שהוא יעודד רצח של ישראלים אבל אני לא יכול להמנע מלחשוב שחלק מכל זה הוא פולקלור, צבע. הוא כאב. יש שימוש באבל. יש. אבל הוא גם חלקי. לכן אני אומר שאסור להרוס דבר. צריך לבנות. לבנות מהשברים את כל מה שרק אפשר. תראי, בזמן שאני כותב לך אני חושב. אני חושב שלו הייתי נשיא המדינה הייתי הולך להלוויה של הנערים המסכנים. הייתי הולך גם לניחום אבלים בכפר והייתי מבקש לפגוש רק את הוריו. אני לא מדבר על אזרח מהשורה שאין שום טעם לדבר (ראי טלי פחימה או איך קוראים לה) - אני אומר, לו הייתי מייצג את המדינה - הייתי הולך. למה? כדי להתחיל לבנות! כדי להראות שאנחנו מאוד כועסים אבל יכולים לראות את כל הכאב. בכללותו. אני יודע שהמחשבות שלי יכולות להחשב מעל לקו במזרח תיכון משוגע - אבל אנחנו כאן כדי לשוחח, כדי לנסות לגשר. מה לומר לך? שלא להיות לא בצד הזה שלנו עם שמונה ילדים מתים - ולא להיות בצד שלהם עם בן על הריצפה. ממש מזעזע. יהודה.

THE WIZARD 55

New member
בוא נגיד יהודה

שאתה צודק, שהצבעים של האבל שונים.. מה עם מחבלים שאמם שלחה אותם והתגאתה בפיגוע שבניה עשו? מה עם החינוך של הורים להיות שאהידים, חברה שמוליכה ילדים בדרך הזאת? אני תמיד חשבתי שיש לסלוח ולמחול, וצריך לבנות ולהתגבר על המשברים מהעבר, אבל, אני לא אבקש מהוריהם של הקורבנות לסלוח ולמחול, צר לי עליהם על משפחות הקורבנות, אבל לא עליו.

jwin

New member
הערב הוא ארוך.

אני יכול להבין את מה שאת כותבת. כאדם אני מרגיש כמוך. אני כואב את האבל שלי שהוא שמונה נערים. כרופא אני כואב גם את המוות שלו. אני מצטער. אני לא מצליח להפריד בין הדברים. ----------------------------------- אם המדובר במחבלים שאמם שלחה אותם - דינה כדינם. קשה יותר צריך להיות, מבחינה משפטית, מצבו של מי ששולח אותם! אבל אם אין הוכחות שהמשפחה היא היא ששלחה ושהדבר נעשה בידיעתה ובהסכמתה - אל לנו להרים את ידיינו על הבית ההוא. זה לא יתן דבר. דבר מלבד שהידים נוספים. וזה טבעי. שום חשבון סטתיסטי אחר לא פעל. גם לא זה של כביכול "הרתעה". להפך - במנטליות הקיימת, אני רואה עידוד למפגעים ע"י הריסת בתים. יהודה.

THE WIZARD 55

New member
זה ברור שאסור לקחת את החוק לידיים

והחוליגנים שפטו ותקפו לא רק את ביתו אלא גם רכבים ונפצו חלונות בתים..בושה וחרפה. הריסת בתים לא יעלה, כמו שאמרתי, בשל העובדה הפשוטה שמחר יבנה שם בית חדש..ואין פגיעה ממשית. אתמול מייק הביא מעט מידע אודות המשפחה, גם על הגיסה שרצתה לעשות פיגוע, לא נראה שמדובר במשפחה תמימה אך לפני גזר דין צריך תמיד להיות משפט בפרט אם מדובר באמירות ואין ראיות חותכות. במידה וימצא שהנ"ל מעורבים הן בידע מוקדם, או עידוד, אין להם מה לחפש בישראל. וכמו שאמרתי, זה לטובת כולם, תפוח אחד רקוב יכול להרוס את כל שאר התפוחים.

jwin

New member
מי ש...

אגב ההתנהגות של דתיים מהימין - לי זה מזכיר פרוגרומים ברוסיה נגד יהודים. הורסים מכל הבא ליד, לא חשוב של מי זה. זו חוליגניות מזן חדש בישראל שיש לה קשר לא קטן גם ללילות אחרים שאנחנו מכירים מההיסטוריה - גם שם ניפצו שמשות. אני מזכיר ש"ימין" או "דתיים" - אין מושג כזה במהותו! יש אנשים שמרכיבים אותו! ואלה צריכים להענש חדות ומיד. לו אני שופט - הייתי שופט אותם כל הלילה, אחד אחרי השני היו נכנסים לבית סוהר למספר חודשים טובים ואולי היו לומדים שיש מדינה ויש דמוקרטיה שהיא מחליטה איך להגיב. אבל לא יכול להיות אחרת: מי שיכול לא לעבוד. מי שלא מכיר בסמכויות המדינה. מי שיכול להמנע משרות בצבא. מי שלא משלם מיסים. מי שמקבל מים למקווה במחיר נמוך מזה של חקלאים. מי שרוגם אוטובוסים של אגד בשבת. מי ששורף פחי אשפה. מי שאינו ניצב לפני חוקי המדינה ואת הדברים "סוגרים" בתוך המיגזר... מי שיכולים "לבחור" בין בית משפט ל"סנהדרין"... כל אלה יכולים גם להתעלל באנשים שאולי אין להם חלק ונחלה ברצח הקשה. והמדינה מבטת. יהודה

asparagos

New member
שלשתכם טועים

רצוי להרוס את בית המחבל ורצוי "להעניש קולקטיבית". במיוחד כשכל המשפחה תומכת בחמאס. האפקט של הריסת הבית הוא לא לצורך נקמה (הנקמה היא בונוס) אלא לצורך הרתעה. מחבל פוטנציאלי יחשוב שבע פעמים לפני שיחליט לפעול אם הוא ידע שבית משפחתו יהרס ומשפחתו תגורש.

למעלה