במידה ואני רוכש מחשב נישא כל שהו מחו"ל ואני רוצה להשים לו את השפה העברית איך אני עושה את זה.. אני מתאר שחלונות בעברית יפטרו את הבעיה אבל למקלדת מה עושים עם זה שכל המקשים באנגלית ללא אותיות הא-ב
כמו שם הוא, חורטים לך את האותיות על המקשים, צריך לעלות משהו כמו 100-150 ש"ח. נסה לברר בחנויות ניידים. או שלח לי מסר ביום ראשון, רשום לי בעבודה שם של חברה שעושה את זה.
שים לב לבצע את החריטה במעבדה טובה - יהיה חבל אם במהלך החריטה תפגע המקלדת. בנוסף, שים לב לעניין האחריות! ככל שאני יודע, רק IBM ו- Dell מכבדים בארץ את האחריות הבינ"ל על מחשבים שנרכשו בחו"ל, ורק IBM עושה זאת באופן מלא ורשמי.
על המקלדת שלי הדבקתי אותיות מודבקות , לפני כחודש , אלו אותיות לא מהסוג שנקרא LETRASET , הן עבות טיפה יותר ונראות עמידות יותר , ואכן בנתיים זה מחזיק !! אגב האותיות עלו לי 9.90 ש"ח אבל כאן יש את האתר הזה אם אתה מתעקש !
ובמידה ותדביק אותיות (הן נידבקות כך שאין חשש שתרדנה בכלל, אבל הן עלולות לכסות את סימני ההתמצאות על המקלדת עצמה, סימנים המהווים נקודת מוצא להקלדה עיוורת). אין כמו הקלדה עיוורת גם אם מדובר באותיות עבריות לא כל שכן אנגליות... זו הדרך הארוכה והקצרה (כמו שאמרו חז"ל).
כשאתה נוהג אתה מסתכל על ההגה או על הכביש? מוטב להקדיש מספר שעות וללמוד הקלדה עיוורת, זה בסך הכל תירגול, וה-HD שיש לנו על הכתפיים "מתקין" את השיטה תוך כדי. במקום ללכת ברגל תיסע על גלגלים... זה בערך ההבדל.