הפינה היומית-בעלז<1>

הפינה היומית-בעלז<1>

במוזיקה החסידית האותנטית בעלז תפסה לה חלקה גדולה והיום את שירי בעלז שרים כל הציבור ולא רק חסידי בעלז, בחסידות בעלז יש כמה מלחינים, ביניהם הרב יוסף צבי ברייער, הרב כהנא, ור` שלמה קאליש, אבל מי שעשה ועושה את בעלז לממלכת המוזיקה החסידית, הוא כמובן הסולן של בעלז הרב ירמיה דמן בעל קול הרגש המדהים והנדיר, בין שירי בעלז הנודעים ניתן למנות את אבינו מלכינו,כי אתה הוא מלך, כי אורך ימים, תהא השעה הזאת, אשרינו, ברוך אלוקינו, יהי החודש, והשב, ויזכו לבנות, ועוד הרבה שירים וואלסים מוכרים>>>

<<<המשך...

אפשר לומר הרבה על חסידות בעלז, אבל אני בטוח שעל דבר אחד הרבה היו חותמים עליו בעינים עצומות, והוא שאם חסידות מודז`ץ היתה פעם ממלכת המוזיקה אז היום חסידות בעלז תפסה את המקום והיא ממלכת המוזיקה, ונראה לי שאין אף חתונה שלא מושמעים בה כמה משירי חסידות בעלז המפורסמים, נ"ב: אשמח אם תגיבו על הפינה.

בשביל מה יש פורום

מוזיקה חסידית? בשביל שהוא יכתוב בפורום חרדים את מה שהוא כותב פה, אז מה עשינו? כל הקטע שפתחו את פורום מוסיקה חסידית כדי שיוכלו להתמקד בפורום הזה רק בענייני מוסיקה חסידית, וזה לא לענין להעתיק מפה גם לשם, זה מאבד לדעתי את היחודיות, כל פורום ונושאיו שלו, ומי שרוצה להתמצא/להתעדכן/לדעת בנושא מוסיקה חסידית שיבוא לכאן, הדלת פתוחה.

בשביל זה לא צריך

להעתיק פינות, אלא מספיק שאיש הרוח יזמין אחת לשבוע את משתתפי פורום חרדים לבקר בפורום הזה.

לגבי היותה של בעלז...

יורשתה של מודזיץ, אז תלוי מבחינת מה, אם מבחינת הסגנון אז נכון, בעלז מלחינים ניגונים בסגנון עכשוי ובכמויות, אבל אני לא בטוח שחובבי המוזיקה החסידית השמרנית דוגמת המארשים והוואלסים של מודזיץ יאהבו את הקו החדש שמאפיין את שירי בעלז שמהם נודף ריח עכשוי, יהיו שיאמרו שזה טוב ויהיו שלא אבל אלה העובדות. עוד דבר, אני חולק על המחמאות נוטפות הצוף שחלקת לר` ירמיה דמן, אני חושב שסולן סערט ויזניץ שלמה כהן טוב ממנו פי כמה וכמה, לי הוא לא עושה את זה, למרות שאני מבין את אלה שאוהבים אותו.

התכוונתי...

שבעלז ירשה את מודז`ץ אך ורק בזה שהיא כיום ממלכת המוזיקה, ולא התכוונתי שבעלז ירשה את מודז`יץ בסיגנון המוזיקה ובאיכות המוזיקה שבזה למודז`יץ אין יורשים, לגבי שלמה כהן ברור שגם לו יש קול נדיר, אך אני חושב שבסערט ויז`ניץ ר` חיים בנט עושה את השיר מכיוון שיש לו לחנים מדהימים וברור שזה מתחרז טוב עם ר` שלמה כהן, אבל אצל בעלז תביא לר` ירמיה דמן לחן הכי דפוק והוא יעשה בו בקולו הנדיר מטעמים, בכל מקרה לא מפריע לי שאתה חולק עלי כי על זה נאמר "על טעם וריח אין מה להתווכח".

אוי למטעמים שכאלו

אני פשוט לא מסוגל לשמוע אותו, מה לעשות. יכול לבעלז יש לחנים יפים רק עם זמר יותר טוב הייתי נחשף אליהם אבל במצב הנוכחי אין סיכוי. אני לא מעוניין לסבול.

אתה לא צריך להתנצל

על טעמך, וכמו שאמרו גדולים ממני ביניהם אתה, "על טעם וריח אין וכו`.

בעלז- סימפטום לרדידות

עם כל הכבוד לקביעותיך הבומבסטיות אני חלוק עליך מקצה לקצה. ההצלחה של שירי בעלז הקלילים היא תעודת עניות קשה למוסיקה החסידית. לציבור אין כח לשירים מסובכים, מאידך הוא רוצה רק מוסיקה חסידית אמיתית ולא דאנס וכו`, במירווח הזה חודרת בעלז. לשירים שלה אין שום עומק, שום יופי, סתם מיקבץ תוים שחוזר על עצמו בכל השירים וזה תופס חזק. בעיני, הצלחה אמיתית היא שיריו של יוסי גרין שהם "שטיקל גמרא", וחוסר הפופולריות שלהם אומרת את כל המצב המצער.

הנה גם דעה שונה

לדעתי שיריו ושירתו של ר' ירמי' דימן טובים מאוד ואני אוהב לשמוע אותו ואת שיריו.

אתה כל כך אוהב אותו

שמרוב אהבה אפילו את שמו אתה לא מאיית נכון, כותבים `דמן` ולא `דימן`.

לא אמרתי שאני "כל כך אוהב" אותו

אמרתי שאני אוהב לשמוע אותו ואת שיריו. וטעויות יכולות לקרות גם לך. לא צריך להגיב בצורה מעליבה כפי שהגבת.

אם זו טעות מקרית

אני מתנצל, יש טעויות שנובעות מחוסר ידע נכון, וחשבתי שטעותך משתייכת אליהם, אבל אני שמח לראות שזו טעות בלתי מכוונת, ושוב סורי...

למעלה