הפינה היומית-בעלז<1>

חוסר פופלריות?

יוסי גרין הוא אחד מהמלחינים הגדולים ביותר, ויש לו שירים מאוד מאוד פופולרים, ואין לי שמץ של מושג איך הגעת לקביעתך הנוכחית, לגבי בעלז, הוא הוא מה שאמרתי שהלחנים והעיבודים שלהם לא אי אי אי, אך ר` ירמיה דמן הופך את הקערה על פיה ועושה מהם מטעמים ושירים יפים.

יש ויש

לבעלזא יש גם שירים מורכבים ויפהפיים בעיקר מארשים, האזנת פעם ליצירות של אייזנבאך ? ותערב שמעת ? רחמנא שמעת ? הם מכניסים לכיס הקטן את תניא למשל. וגם ליוסי יש שירים מרודדים, לא כל השירים שלו הם תניא.

היא הנותנת...

אתה רואה בעצמך ששירים אלו שציינת לא הצליחו לתפוס מקום בתודעה. וזה בדיוק מה שאמרתי. הציבור רוצה סחורה זולה ואין לו זמן להתעסק עם חומרים מורכבים. זה נכון לגבי שיריו של גרין, זה נכון לגבי ותערב וזה נכון לגבי כל חומר עמוק ואיכותי. אין כח ואין זמן. לכן מיקבץ תוים אקראי כמו "אבינו מלכנו", "כי אתה הוא מלך" נכנסים חזק. בהקשר לדבריך על גרין, רק אומר שעד היום לא נס ליחו והוא המלחין הגדול ביותר מאז חורבן הבית.

סלח לי

אבל השירים המהירים של יוסי גרין (וכאלו יש המון) יש בהם אותה עמקות כמו שיש ב"כי אתה הוא מלך", אולי תסביר לי איזה עמקות יש בשיר הנה מה טוב ? וכו' ? בקיצור לריקודי חתונות צריך שירים קלילים שיוכלו לרקוד בשמחה ובקצב מהיר. עכשיו יש גם שירים איטיים ומורכבים שהם מתאימים לזמנים אחרים, כמו קומזיצים וכאלה.

אין לגרין הנה מה טוב

אם אתה מתכוון לקלטת אדרבה של פריד, הלחן של הנה מה טוב הוא של אלי אייזנבך או לגירסא אחרת, האדמור מפיטסבורג.

טוב טוב טעיתי !

אכן התכוונתי לקלטת אדרבה. אני יחפש בקרדיטים של הקלטות ואני ימצא לך הרבה שירים רדודים של יוסי... אולי תעזור לי אתה ? והיו למשיסה זה של יוסי ?

כל כך קשה למצוא?

קח את הדיסק חסר התועלת "יחיד ורבים" ותוציא ממנו מלא שירי חלודה של מר גרין, קח את הדיסק של אוהד מושקוביץ ותעבור לחן לחן, ואז תבין שעידן גרין תניא ואדרבה תמו פסו להם מן העולם, ויש מקום היום למלחינים יותר חדשים יותר.

לא יודע מה יש לכם מיוסי גרין

אז היו לו כמה "להיטי ענק". זה עדיין לא הופך אותו לגדול המלחינים. יש רבים וטובים לא פחות ממנו.

חָגָי

New member
אכן כן.

אגב, היום שמעתי בפעם הראשונה את הדיסק החדש של אהרון רזאל "שיר ציון". משובח ביותר. הלחנים מעולים והעיבוד.. טוב, כמה רמות מעל מונה רוזנבלום הקשיש.. מומלץ בחום!

הנה יש לנו מחלוקת

כבר כתבתי באחת התגובות הקודמות שלי שיש לי בעייה רצינית עם אהרן רזאל. כנראה שלא קראת זאת, אז הנה אבהיר בדיוק את הבעייה. הבעייה היא שהוא חותך את ההברות במילים כשהוא שר. אין לי כלום נגד הלחנים והעיבודים המצויינים. אולי לא כמה רמות מעל מונה (קשיש? מונה לא קשיש. כוחו עדיין במקל המנצחים ועיבודיו מעולים) אבל לא זה העניין. העניין הוא שצורת השירה של אהרן רזאל מטרידה את מנוחתי ואינני מסוגל לשמוע אותו. פשוט כך. ואין כאן חלילה פסילה כי לדעתי כל הפוסל וגו'... אני רק אומר שיש לי איתו בעייה רצינית. כדי להסביר למה אני מתכוון, אקח פסוק שאינני זוכר כרגע אם הוא שר אותו. לדוגמא: "אשא עיני אל ההרים מאין יבוא עזרי". אם אהרן שר שיר כזה צורת השירה היא כדלקמן : אשאעי ני אל הה ריממא ין י בואעז רי... וכו' וכו' אני מקווה שאתם מבינים את כוונתי. אם לא, פשוט תשמעו את שיריו של הנ''ל ותיווכחו בדברים במו אוזניכם. מצטער, אבל אינני יודע איך הוא שר ככה ואיך אפשר לאהוב שירה זאת.

חָגָי

New member
אכן מחלוקת.

אני מקווה שלשם שמיים.. :) חולק אני עליך במקצת.. אין זמר כיום המדייק כ"כ בהגיית המילים כמו אהרון. ח' וע', דבר דבור על אופניו. מה גם שההפסקות שלו בין ההברות נובעות פשוט מן המקצב, מה גם שהן אינן ארוכות מההפקות המפרידות בין המילים. יש לו שירים רבים שהם במקצב ראגאיי, שם אם אתה לא רוצה לבלוע מילים, חייב אתה להגות אותם בצורה שהוא הוגה. איני רואה בכך כל פסול. בקשר לעבודיו של מר מונה רוזנבלום.. יצא לא מזמן דיסק פשוט מ-ע-ו-ל-ה של מרדכי בן-דוד - קומזיץ. עם נגנים מהשורה הראשונה כמו אבי סינגולדה ואבי פיאמנטה. ממש יפה, אקוסטי להפליא. אבל דבר אחד מעכיר שם את האוירה האקוסטית.. מונה רוזנבלום על הסינתיסייזר.. פשוט חבל.

אולי נסיים המחלוקת

כבר ציינתי בתגובתי הקודמת ואף בתגובות קודמות אחרות שאינני פוסל אף אחד. מה שמפריע לי זה לא המקצבים של השירים של רזאל. הלחנים והעיבודים יפים. אינני חולק על כך. אני חולק על צורת השירה שצורמת לי. והוא לא שר כך כדי לא לבלוע מילים. הוא פשוט הלחין כך את השירים.

בדיוק לזה התכוונתי

אבל אדון קומבינטור התבצר בעמדתו שרק לבעלזא יש שירים רדודים. זה ממש לא נכון לכל מלחין יש שירים עמוקים ושירים קלילים, לריקודי חתונה בהחלט צריך שירים קלילים, וזה מה שיש לבעלזא להציע הרבה.

aesh50

New member
יש לגרין הנה מה טוב

אם אני לא טועה השיר הנה מה טוב שפותח את הופעת אוהל הולחן ע"י יוסי גרין.

למעלה