אמור לי מי השופט ואומר לך מה היההפינה לשיפוטכם !!
רצב מיקרה שנידון לאחרונה בבית הדין האיזורי לעבודה. היו אתם השופטים - ותכריעו !!! אני יגלה את פסק הדין מאוחר יותר...
תאור המקרה מבולבל ביותרהפינה לשיפוטכם !!
רצב מיקרה שנידון לאחרונה בבית הדין האיזורי לעבודה. היו אתם השופטים - ותכריעו !!! אני יגלה את פסק הדין מאוחר יותר...
הבהרת העובדותתאור המקרה מבולבל ביותר
לא ברור על כמה סייעות מדובר, לא פורטה תקופת ההודעה המוקדמת שנתנה (בפועל) הסייעת שעזבה. לא ברור מי קבע בסופו של דבר את תאריך סיום העבודה, והאם הוא היה בהסכמת שני הצדדים, לכן אי אפשר בכלל להתייחס לתשלום בגין הודעה מוקדמת. לגבי פצויים - כנראה שמגיעים למתפטרת פצויים בגין מעבר לישוב חקלאי, באם לפני התפטרותה לא גרה בישוב חקלאי, עברה לישוב חקלאי סמוך להתפטרותה וגרה שם לפחות חצי שנה.
כמה זמן עבר בין בקשת העזיבההבהרת העובדות
מדובר בסייעת אחת שביקשה לעזוב. סייעת שנייה שהחליפה אותה (עד אז עבדה בחצי מישרה) תאריך סיום העבודה - הסייעת שביקשה לעזוב במיידי עזבה ברגע שהמחליפה הגיע בהסכמת שני הצדדים (לבעת הגן לא היתה ברירה אלא לאפשר לה לעזוב הרי לא היתה מחזיקה אותה בכח) לגבי המעבר ליישוב חקלאי - הסייעת לא גרה לפני עזיבתה ביישוב חקלאי היא עברה אליו רק אחרי עזיבתה את הגן.
5 ימים מהרגע שביקשה לעזובכמה זמן עבר בין בקשת העזיבה
לבין כניסת המחליפה?
2 הצדדים לא נהגו כחוק5 ימים מהרגע שביקשה לעזוב
מהרגע שביקשה לעזוב עד שהמחליפה נתנה את הסכמתה להחליף. לאחר שנתנה את הסכמתה בעלת הגן הודיע לסייעת שביקשה לעזוב שהיא יכולה ללכת. (וזה בהתאם לבקשתה לעזוב כמה שיותר מהר)
שאלות בעקבות דברייך - אחרונות...2 הצדדים לא נהגו כחוק
הסייעת היתה צריכה לתת הודעה מראש כחוק (כנראה 30 יום). הגננת היתה צריכה לידע אותה על כך ולחייב אותה לעבוד את תקופת ההודעה מראש או לפצות את בעלת הגן. משלא עשו כן, נראה לי שאין לחייב אף אחד מהצדדים לשלם בגין תקופת הודעה מוקדמת לצד השני. לגבי פצויים, כבר הבעתי את דעתי שהמעבר לישוב חקלאי צריך היה לזכות את הסייעת בפצויי פיטורים, אלא שהיא לא ידעה על זכות זו ולכן פעלה בצורה שמבחינה פרוצדוראלית היתה עשויה לגרום לאיבוד זכותה. לכן, הייתי פוסק לזכותה פצויי פיטורים ללא פצויי הלנה וללא הוצאות משפט לאף אחד מהצדדים.
תגובה לשאלותיךשאלות בעקבות דברייך - אחרונות...
המעבר ליישוב חקלאי נעשה אחרי הפסקת העבודה ולפי מה שאני מבין היא היתה צריכה לגור ביישוב חקלאי לפחות חצי שנה לפני עזיבת הגן בכדי לקבל פיצויים ? ומה לגבי המעבר לרגל נישואיה ? האם במיקרה הזה זה תופס ?
מצטער לא הבנתי משהותגובה לשאלותיך
הבנתי מהשאלה שהמעבר לישוב החקלאי נעשה סמוך (ומיד ) לאחר ההתפטרות, אכן נדרש להוכיח מגורים בישוב החקלאי לתקופה של חצי שנה. בהתיחס לזמן שעבר בין ההתפטרות לבין הנישואין אני לא חושב שניתן לקרוא למקרה זה, מעבר לרגל הנישואין.
אחרי העזיבהמצטער לא הבנתי משהו
הוכחה על מגורים ביישוב חקלאי - מגורים של חצי שנה לפני העזיבה או אחרי העזיבה ?
תשובההפינה לשיפוטכם !!
רצב מיקרה שנידון לאחרונה בבית הדין האיזורי לעבודה. היו אתם השופטים - ותכריעו !!! אני יגלה את פסק הדין מאוחר יותר...
מקפיץ - זה חשוב לכולם !!!הפינה לשיפוטכם !!
רצב מיקרה שנידון לאחרונה בבית הדין האיזורי לעבודה. היו אתם השופטים - ותכריעו !!! אני יגלה את פסק הדין מאוחר יותר...
הקפצה שנייהמקפיץ - זה חשוב לכולם !!!
הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה
לפניכם פסק הדין לסוגייה שהבאתיהפינה לשיפוטכם !!
רצב מיקרה שנידון לאחרונה בבית הדין האיזורי לעבודה. היו אתם השופטים - ותכריעו !!! אני יגלה את פסק הדין מאוחר יותר...
פסק דין דומה למה שחשבתילפניכם פסק הדין לסוגייה שהבאתי
גילוי נאות - אני קשור לצד הנתבע - שכפי שתראו גם הפסיד במישפט. פנייתי לפורום נובעת מכאב על עיוות הדין שנעשה ואני אסביר. כשנאמר לי שבית הדין לעבודה הוא בית הדין לעובד לא האמנתי אבל אחרי המישפט הזה זה ממש ככה !!! כמובן שפה מובא רק הצד של הנתבעת ולכן ייתכן שחלק ממכם ייקח בערבון מוגבל לגירסה שהובאה לפניכם ואני מבין את זה. אני ניסיתי ואני חושב שהצלחתי להיות כמה שיותר אובייקטיבי ולהביא את העובדות כמו שהם. ניסיתי להשיג את פרוטוקול המישפט אבל לא הצלחתי (אם אצליח מאוחר יותר אעלה אותו) לפניכם מובא פסק הדין. הפרטים המזהים נמחקו מכיוון שההליך המשפטי עדיין לא הסתיים - כרגע נישקל הגשת עיעור לבית הדין לעבודה הארצי. אני יביא מספר נקודות שעולות בפסק הדין ואביא את הצד של הנתבעת: 1.התובעת לא הביאה אף הוכחת לטענותיה מלבד תעודת הזהות שלה שם מופיע כתובתה החדשה (אפילו לא תלושי משכורת שכן היא תבעה דמי הבראה בטענה שלא שולמו לה) 2.השופט כותב בפסק הדין שהוא מקבל את גירסת התובעת במלואה למרות שהעיר לה פעמיים על הגינותה - מה שלא בא לידי ביטוי בפסק הדין. 3.בסעיף 6 מביע השופט את הערכתי לתובעת על כך שהיתקשרה למחליפה המיועדת שלה ובכך הפגינה אחריות. התקשרות התובעת למחליפה שלה נבע אך ורק בכדי םהפעיל עליה לחץ שתחליף אותה כמה שיותר מהר ! ולא מתוך דאגה לכך שתהיה מחליפה. 4.בסעיף 6 אומר השופט שהתובעת הודיע בעל פה שהיא עוזבת כי היא עומדת להינשא - שהודעתה בעל פה לנתבעת לא הזכירה שתובעת חתונה בכלל !! היא רק הודיע שהיא עוברת לגור יחד עם בן זוגה (סה"כ הכירו חודש) לא היה בידיה תאריך לחתונה או רישום לנישואים או כל הוכחה אחרת שהיא עומדת להינשא. 5.סעיף 6 אומר השופט שהנתעת הודיע לתובעת שיש לה מחליפה והיא לא צריכה להגיע לגן יותר. זה נעשה בהתאם לבקשתה של התובעת לעזוב וכמה שיותר מהר !! הנתבעת לא יכלה להחזיק בכח את התובעת בגן בניגוד לרצונה ! 6.כתב התביעה המקורי היה על פיטורין ללא הודעה מוקדמת ורק אחר כך נוספו סעיפי העזיבה לרגל נישואין והעזיבה ליישוב חקלאי - ראו התייחסות השופט לכך בסעיפים 8 + 9 7.מיותר לציין שישנה סתירה מוחלטת בסעיפי כתב התביעה (פיטורין ללא הודעה מוקדמת מול עזיבה לרגל נישואין או ליישוב חקלאי...) 8.במהלך העדות של הנתבעת - הנתבעת טענה שני טענות שקריות שעורך הדין של הנתבעת העיר את תשומת לב השופט לכך ולא זכו להתייחסות השופט: א. התובעת טענה שחשבה שהנתבעת צריכה ללדת בחודש מרץ 2005 (הנתבעת ילדה בחודש 12\2004) שקר מוחלט לאור היכרותם הקרובה של הנתבעת והתובעת ולאור כל ההכנות המוקדמות ליציאתה לחופשת לידה של הניתבעת) ב.התובעת טענה במהלך העדות שכלל לא ידעה מי מחליפה אותה - ומצד שני הודתה שהיתקשרה אליה (גם השופט מציין עובה זו לטובתה של התובעת) נקודה למחשבה - לא הובאו כל הוכחות לטענת התובעת שעזבה לרגל חתונה !! גם אם טענה עליה להוכיח את טענתה האם ייתכן שיקבל השופט את גירסתה ללא כל הוכחות ?? נקודה נוספת - ההוצאות מישפט שניקבעו נגד הניתבעת - למרות שחלק מכתב התביעה כלל לא התקבל. אני מזכיר - אני מעלה את המיקרה מתוך הרגשה שיש כאן עיוות דין ייתכן ואני טועה לכן אני מבקש את דעתכם בנושא.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.