הפינק פלויד במוזיאון הלובר

חרטושה

New member
חמוץ מתוק.

1. נראה שהסיפורים עצמם שבזכותם התפרסם, יותר נחמדים. 2. ואם כבר אוף לאוף, סיפור נחמד על האיי איי (אותה חיה מוזרה) אפשר למצוא אצל ג'רלד דארל, שגם ניחן בהומור ובהשקפת עולם ייחודיות משלו, ויש קווי דימיון מעניינים בין הגירסאות אגב.

Shakty

New member
נכון קראתי בילדותי הרבה ספרים

של דארל והדמיון ביניהם לבין LAST CHANCE TO SEE קיים. אך הספר עצמו הוא חריג בכתיבה של אדאמס. לגבי סעיף אחד אי אפשר שלא להסכים - אבל זו הירושה שלו - לא יהיו יותר ספרים של אדאמס. אני בטוח שגם אדמס בעצמו לא היה שמח שדבריו יתפרסמו בטרם הוא ערך אותם כמו שצריך - כי זה בעצם חצאי עבודות - פרנץ קפקא ביקש שאחרי מותו ישרפו את כל העבודות שלו - מזלנו שלא עתרו לבקשתו. על אותו משקל אני שמח שפירסמו את הספר הזה למרות החסרונות שלו. אין דבר שאני אוהב יותר מלצטט את אדמס (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה - אם יש איזה שהוא ספר שאני מתיחס אליו בחרדת קודש - זה סדרת המדריך) זה כמו סיינפלד - כותב את החיים שלך ותמיד אתה יכול למצוא משפט שיתאים לרגע. אין הרבה ספרים בהיסטוריה שגרמו לי לצחוק בקול רם ועם זאת להיות כל כך עמוקים ופילוסופים. יש אנשים כאלו שהיית שמח פשוט לשבת ולדבר איתם על איזה כוס תה טובה - דאגלס בעיני הוא איש שיחה אולטימטיבי (אחרי שראיתי כמה תוכניות ביוגפיות עליו).

חרטושה

New member
42 גם לך. אצלי לא, בהחלט לא.

פעם כשלא הייתי חברה במועדון , תהיתי איפה אפשר להשיג את הסם שגורם לאנשים מסוימים להתפוצץ מצחוק כשואמרים להם דברים כמו 42 למשל. זה נראה לי כמו לחיצת יד סודית. אני מודה ומתוודה אני בכלל לא ממעריצי אדמס. כבר שנים שאני פשוט לא מצליחה לסיים את הספר הענק הזה של אדמס (האוסף שמכיל חמישה ספרים + סיפור בונוס). אני מצליחה להעריך את ההומור, הוא בהחלט מדבר אליי, אבל אין לי סבלנות לשבת עם זה רק בשביל להחליף דאחקות בחוגים של נרדים. בעיני אדמס ממלכד את עצמו. העלילות עצמן לא קיימות למעשה, הן לא מעניינות כשלעצמן וגם הדמויות לא. מה שנשאר הוא אוסף של בדיחות ציניות, טובות אמנם, אבל למי יש כוח לקרוא ספר בדיחות בנשימה עצורה? לכן בנקודה שבה אדמס מתחיל לדבר על האף שלו (אל..?) אני כבר מאבדת סבלנות לגמרי. אתה צודק כשאתה משווה בין סיינפלד לבין אדמס (כלום על כלום, מצחיק, אבל כלום), אלא שאצל סיינפלד (שקסמו פג מזמן ויצא מכל החורים)- המנות היו קצובות לחצי שעה בכל פעם. עם זה עוד אפשר להתמודד.

סלע 1

New member
זכותו של כל אחד לטעם אישי שונה

אבל אם את רואה במדריך לטרמפיסט ספר בדיחות ותו לא, כניראה שלגמרי, לחלוטין, באופן טוטאלי ואף מוחלט, פיספסת את הפואנטה של הספר. גם העובדה המרומזת שבכלל ניסית לקרוא את הספר מהסיבות הלא נכונות (לחיצת יד סודית?), ואולי העובדה שהנחת את ידייך על ספר עב כרס (שאולי מקרין לך Panic!) במקום הספר הראשון הקליל והדקיק, יש להם השפעה בעניין. בכל מקרה, אני קראתי את הספרים לראדונה .לפני כ-15 שנה בערך בימי התיכון, לא מפני שהייתי מוקף במעריצי אדאמס שנהגו לצטט מספריו ולצחקק למשמע המספר 42 (אולי זה מעיד משהו על החברים שלי באותם ימים, אבל ככה זה יצא), אלא מפני שקראתי הרבה מאד ספרי מד"ב באותם ימים, ואז נתקלתי בהמלצה על אדאמס. את הספר הראשון קראתי בנשימה עצורה תוך יום. התחלתי לקרוא ונשאבתי פנימה אל תוך הספר, ולא יכולתי להניח אותו עד שסיימתי, ואז מיהרתי לחנות הספרים הקרובה בכדי לחפש את הספר הבא בסדרה. העולם הקסום והמרהיב של אדאמס, האירוניה והשנינות, המקצב והשפה, פשוט שאבו אותי פנימה. נכון שיש רק שלד של עלילה ואין דמויות רב מימדיות המתפתחות במהלך הסיפור, אבל יש בספר הרבה יותר מאשר סתם אוסף של בדיחות. צר לי שזה היה הרושם שלך אחרי שלושה עמודים. צר לי שאילצת את עצמך לקרוא את הספר רק בכדי להבין את "לחיצת היד הסודית". חבל. אבל איך אומרים? נו שויין.

חרטושה

New member
אין ספק

כי נפלתי קורבן לחברה רעה שעם השפעותיה הטראומטיות, המזיקות וחסרות הפואנטה - אני עדיין מנסה להתמודד. מידי יום.

Shakty

New member
לאו דווקא ה42 זה מה שמצחיק

אלא הרעיון שלשאלה כל כך מהותית וקיומית - פאר הטכנולוגיה (מחשב) נותק תשובה לאקונית ולא קשורה בכלל - זה מה שמצחיק כאן. זה נכון שהעלילה היא בסך הכל כדי להכיל את הרעיונות והסיפורים של אדמס - אבל אף אחד לא הכריח אותך לקרוא ספר בבת אחת - את יכולה לחלק את זה למנות סיינפלדיות (חצי שעה קריאה כל פעם) הרי ממילא אין עלילה משמעותית שצריך לעקוב אחריה.

תודה ציף....../images/Emo140.gif

אנשים...בואו נארגן משו..... ביולי....25 או 26 לחודש? מה עם תחילת אוגוסט?1 או2,3 4, באוגוסט ככה? בעזריאלי שיהיה נוח לכולם.... או בדיזינגוף...אני אישית מעדיף דיזינגוף מקום הרבה יותר כייפי
מה אתם אומרים? אני אשמח אם תגיבו ותביעו את דעתכם...

נו, חברים ../images/Emo13.gif

האופציות שיש לנו כרגע: 1. עזריאלי על הגג (הרבה פורומים נפגשים שם). 2. דיזינגוף? 3. במקום כלשהו ליד הים. 4. בבית של מישהו 5. אצל avki בבית (גם אם זו התנחלות, כל עוד זה לא מקום מאוד מסוכן, ואני מניחה שלא). תאריכים: סוף החודש הזה או תחילת החודש הבא. אנא שרשרו לכאן את העדפותיכם, ונבחר לפי הרוב.

ים ../images/Emo99.gif....

איך לא חשבתי על זה?! אני בעד ים
וכמובן שכל התאריכים האלה טובים לי... הרי אני הצעתי אותם...!

One Echoe

New member
ציף...

אפשר, או בים או בדיזינגוף. צריך רק להזיז את זה..תעשי עם זה משהו בלי לשאול הרבה, כי נראה לי שאף אחד לא יזיז את זה אם את לא תזיזי..

Elinor BC

New member
אני אומרת תחילת החודש הבא

לי אישית יש אוניברסיטה עד סוף החודש הזה. ואני אומרת או בעזריאלי על הגג הכי נוח לדעתי.(ואם אין ברירה אז ים).

holo

New member
בעזריאלי!

נראה לי הכי טוב מבין האפשרויות..

מסכים

יש הסכמה על המקום? ... גם מפגש בחוף זו אפשרות לא מבוטלת! יהיה גם נחמד!...

One Echoe

New member
שמעו,

בואו נזיז את זה! אבל בקשה אל תעשו את זה בסוף אוגוסט...אני עובד:( טוב אני אנסה להגיע בכל מקרה..אבל אם תעשו את זה ב6 לאוגוסט והלאה זה יהיה מושלם!

afon

New member
עזבו את חוף הים

באמא שלכם למי יש כוח ל90% לחות? תקראו לי עצלן ומפונק אבל בואו נעשה את זה במקום עם מזגן...

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif מה דעתכם על ה-7 באוגוסט?

אחרכך נבדוק מיקום. מי יכול? זה יוצא יום ראשון.

new revolution1

New member
מדריך הטרמפיסט!

יצא לי לא ממזמן לראות את הסרט, אומנם הוא מסווג למד"ב, אך יותר פארודיה על מד"ב, קומדיה נחמדה ביותר ואין ממש את האלמנטים למד"ב אך בהחלט שווה לראות. סרט מאוד מצחיק וקל. אני בעד מפגש פורום! מעדיפה הקרנת סרטי פינק פלויד, אך לא מתנגדת ליציאה כלשהי (לים לא כדאי, המדוזות!) יום נפלא, new revolution1

למעלה