הפלות חוזרות ברצף

nightlee

New member
הפלות חוזרות ברצף

היי, אני חדשה פה. לא ממש יודעת מה אני מצפה למצוא, אבל אולי קצת לפרוק.
אני מרגישה לגמרי "בחושך" למרות שאני כל כך משתדלת לא להיות, ולהיות בסדר. אבל הבסדר הזה מאוד מזוייף, ואני לא ממש יודעת איך לצאת מזה.
עברתי שתי הפלות רצופות טבעיות שהסתיימו בגרידה. ההריון הראשון לא הראה דופק בשבוע 6, וההריון השני (8 חודשים אחר כך) הפסיק להראות דופק בשבוע 9. חשבתי שאני נופלת מהרגליים ברגע שהרופא בישר לי. לא באמת האמנתי שזה יקרה לי שוב, כי כל הזמן אמרו לי ש"זה קורה, זו רק סטטיסטיקה". אבל כשזה עכשיו שתי הפלות ברצף, העניין יותר מפחיד ומלחיץ. לא ממש הזדמן לי לבכות ולהתאבל, אין לי כל כך איפה או עם מי... פתאום זה "נפל" עליי. הגרידה השנייה הייתה ממש לפני שבוע.

יש לי תור לרופא נשים שלי בעוד כמה ימים, הוא אמור לבדוק אותי ולדבר על בדיקות עתידיות - קרישיות, כרומוזומים, צילומים וכדומה.
יש לי תור לרופא מומחה ד"ר אריה ברקוביץ', תור שקבעתי ממזמן, השאלה האם כדאי לי ללכת אליו? הוא מתמחה בעניין הפלות חוזרות?
מלבד זאת, האם יש המלצה על מרפאת הפלות חוזרות כלשהי?
תודה לכולן... בהצלחה רבה לכולנו!

שירהד1

Member
מנהל
אענה לך מאוחר יותר או מחר בפורום אובדן הריון

שירהד1

Member
מנהל
מסכימה עם גישתה של אם הבנות2.

עניתי לך בהרחבה רבה בפורום אובדן הריון.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

ענת 0111

New member
היי. ממש מצטערת על מה שאת עוברת

לצערי מכירה ממש מקרוב את הסרט הרע הזה והחושך הנוראי קשה לראות בו ולו אור חלש. אני ממש ממש ממליצה על דר ברקוביץ. הבן אדם גאון במה שהוא עושה. צריך לדעת כיצד ״לאכול״ אותו כבן אדם אבל בזכותו רואה סוף סוף אור גדול. כמובן שממליצה לעשות את שאר הבדיקות שציינת ושבטח עוד יוסיפו.
מחזיקה לך אצבעות

ענת, אם את רוצה, את יכולה לפרט יותר על הגישה הרפואית שלו?

לא מבחינת הגישה האישית, כי התמונה מאד ברורה מההודעות שלך ושל האחרות. אלא האם הוא מחסידי הקלקסן? משהו אחר? לאיזה בדיקות הוא שולח ומה חשוב לו לבדוק? הוא מומחה להריון בסיכון? את מבינה למה אני מתכוונת...
אני יודעת שקופרמינץ מאיכילוב מאד (מאד!) מאמין בקלקסן, לכל מצב כמעט. לכארפ מתה"ש יש את הIVIG שהם הבייבי שלו. מנסה להבין איפה למקם את ברקוביץ.

ענת 0111

New member
טוב, אז ככה... הוא לא בהכרח בעד או נגד קלקסן, תלוי בתוצאות

בדיקת הקרישיות והגיל שלך. ברקוביץ לוקח את כל הבדיקות שלך כגון פרופיל הורמונלי, בדיקת זרע, קרישיות וכו׳, ופשוט בונה לך תוכנית בהתאם. אני הייתי מטופלת של קופרמינץ והזרקתי קלקסן כמעט בכל ההריונות אבל זה לא עזר ובהריון הנוכחי לא מזריקה אלא לוקחת אספירין ונכנסת לשבוע 31. קשה לענות מה עובד, זה הרבה ניסוי והטעיה והמון מזל ליפול על עובר תקין (בכל אופן אצלי) . בהריון הנוכחי זה היה שילוב של ברקוביץ כרופא מפוריות ופרופסור כארפ שנתן לי זריקות פרגניל עד שבוע 14. קופרמינץ, כבודו במקומו מונח אבל רואה לנגד עיניו רק קלקסן .
מקוה שקצת עזרתי וכולי תקוה להריון קרוב, בריא ומלא

nightlee

New member
ולפני שיש תוצאות?

תודה ענת! אז את בעצם חושבת שאין טעם ללכת לברקוביץ לפני שיש לי תוצאות של קרשיות ופרופיל הורמונלי מלא?...
מאחלת לך בריאות והריון נפלא!

ענת 0111

New member
כן הייתי הולכת אליו ע״מ לוודא שאת לא מפספסת שום בדיקה

ותביאי איתך את ההיסטוריה הרפואית. הוא כבר ייתן לך את כל רשימת הבדיקות שהוא חושב הכרחיות. אם את בלאומית זה לא יעלה לך כסף. ושוב מדגישה, למרות שהוא חסר סבלנות ולעיתים ציני הוא באמת יודע מה הוא עושה. תזרמי איתו ואם את טיפוס קצת ציני. בטבעך (כמוני למשל (-: הוא יכול לעיתים להיות אפילו משעשע
מחזיקה לך אצבעות. מה שהכי חשוב זו התוצאה הסופית וזה הריון תקין ומלא

nightlee

New member
אז אולי באמת אלך לשמוע

תודה ענת, אז אני חושבת שאני אלך אליו לשמוע. אני במכבי והוא עובד גם עם מכבי ככה שזה לא יעלה כסף (אולי רק זמן). אני אביא איתי את ההיסטוריה שיש לי.. שזה לא הרבה בינתים, ונשמע מה יש לו להוסיף.

nightlee

New member
תודה רבה

תודה רבה על התמיכה ענת. הייתי בעבר אצל ברקוביץ כי חשבתי שיש לי בעיה של פוריות (בגלל שלקח המון זמן עד שנכנסתי להריון השני - 8 חודשים), אבל התברר שזו לא הבעיה. בעבר ברקוביץ באמת היה די מוזר כזה, ולא כ"כ התייחס כי העריך שהכל בסדר - אני בת 30, בדיקות הזרע של בעלי תקינות לגמרי, הריון אחד (נכון לזמנו) תפס אך נפל.
אני מקווה שבתור הבא אצלו הוא יסתכל על דברים יותר ברצינות, אבל אם אגיע אליו לפני שיש בידיי תוצאות של בדיקות - זה כדאי?
תודה שוב :)

nightlee

New member
סליחה, זה היה אמור להיות תגובה להודעה של ענת0111 :)

אני גם אשמח לפירוט נוסף לגבי דר ברקוביץ כמובן

לי היה מאוד קשה עם הרופא הזה

הייתי אצלו אחרי כמעט שנה של חוסר פוריות ולא בעקבות ההפלות, (אין לי סיבה רפואית להפלות) אני מזהירה אותך שהוא מאוד קשה. לא נחמד ולא אמפטי. למיטב זכרוני גם רונית היתה אצלו וברחה... גאון או לא, אני לא בעד להיכנס לסחרור הזה אחרי 2 הפלות שליש ראשון. ומצטערת נורא על מה שעברת. זה קשה מאוד

nightlee

New member
תודה רבה

תודה רבה על התמיכה

מה הכוונה שלא כדאי להכנס לסחרור הזה אחרי 2 הפלות בשליש ראשון....?

שזה לא מצביע על בעיה בך

תראי, עם כמה שזה נורא ועצוב... זה שכיח וקורה..
לי היתה הפלה בשליש ראשון ואחריה שוב עובר עם מום. לא טרחתי לבדוק למה ומה כי כל הפלה היתה שונה.
אבל עדיין שתי הפלות בשליש ראשון לדעתי לא מצדיק בדיקות ורופאים וסרטים.
זה מכניס ללחץ וחבל.

nightlee

New member
מסכימה חלקית

אני מסכימה חלקית בגלל שנכון זה באמת לפעמים פשוט קורה, אכן מכניס ללחץ וחבל, וסרטים עוברים בראש. אבל מצד שני בכל מקרה אני אישית בלחץ, ובכל מקרה סרטים רעים רצים לי בראש.... אני מרגישה שאני מעדיפה לנסות לשלול דברים לפני שאני מנסה שוב, בתקווה שאולי יעזור

התכוונתי ספציפית לרופא הזה

אני יצאתי ממנו די פגועה. נתן לי להרגיש סתומה. אבל שוב, זה היה לפני ההפלות.

למעלה