הפלייר - המשך

HyperViper

New member
הפלייר - המשך

טוב, בקשר לפלייר, כתבתי טקסט בסיסי, המטרה היא שפה פשוטה ומעט טקסט בשביל לאפשר שימוש בפונטים גדולים וקריאה קלה. מצורף גם העיצוב למי ששכח. אני מאוד יודה לכל מי שיכול לעזור עם הטקסט, או יתן רעיון לגירסה שונה של הפלייר כמו "נחשי ארץ ישראל - המינים הנפוצים - מדריך זיהוי פשוט" וכדומה... הטקסט: עונת הזוחלים ----------------- כמו בני האדם גם הזוחלים מחכים בסבלנות במשך כל החורף עד בוא האביב כדי לבלות קצת זמן איכות בשמש. מכיוון שלזוחלים אין טמפרטורת גוף קבועה, אלא טמפרטורת גוף שתלויה בסביבתם הם אינם יכולים לתפקד במזג אוויר קר ולכן מבלים את החורף מתחת לאדמה. כאשר יוצאים הזוחלים בעקבות השמש בני האדם נכנסים לכוננות, הפחד מן הזוחלים עתיק יומין אך רובו מבוסס על אגדות ולא על עובדות, נחשים שנוקמים, נחשים הרודפים אחרי בני אדם, לטאות המביאות מזל רע ועוד... העובדות הן שכל זוחל יעדיף להתרחק ככל האפשר מבני האדם בהם הוא רואה כאיום על חיו בשל גודלם. מפגש עם נחש ------------------ מפגש עם נחש יכול להיות חוויה מפחידה או חוויה מעניינת, הכל תלוי בגישה. כאשר מבחינים בנחש מומלץ לשמור על מרחק של כמה מטרים וכך ניתן להתבונן בסקרנות בהתנהגותו הטבעית מבלי להסתכן. הנחשים עוזרים לאזן את מספר העכברים והחולדות ובכך למנוע, פגיעה ביבולים חקלאיים, שימוש ברעלים והתפשטות מחלות שמכרסמים אלו מפיצים בקרב בני האדם . כל נחשי ארץ ישראל מוגנים והפגיעה בהם אסורה על פי חוק וגם מנוגדת להיגיון שכן פגיעה בהם תגדיל את פגיעת המכרסים באדם. בכדי להרחיק נחשים מהבית מומלץ לפנות פסולת באיזור הבית ולצמצם מקומות מסתור אפשריים. מה עושים במקרה של הכשה? -------------------------------------- בישראל במומצע כ-300 מקרי הכשה בשנה מתוכם מקרה מוות אחד (0.03%). רוב ההכשות נגרמות כתוצאה מהתגרות של האדם בנחש, מדריכה על נחש מנומנם או מהכנסת ידיים למקומות מסתור. במקרה של הכשה אין לנסות לתפוס את הנחש או לפגוע בו מחשש להכשה שניה. יש להרגיע את הנפגע, לקבע את האיזור המוכש בדומה לקיבוע שבר ולהאיט את קצב הלב ע"י מנוחה. יש לפנות את האדם המוכש במהירות לבית החולים. אין למצוץ ארס, להצמיד קרח או לבצע חתכים בבשר. ניתן להימנע מהכשות ע"י נעילת נעליים גבוהות והימנעות בעשב בעשב גבוה בו לא ניתן לראות היכן דורכים.
 

HyperViper

New member
בנוסף אולי כדאי

ליצור רשימה של לוכדי נחשים מכל הארץ גם בשביל הפלייר וגם בתור דף אינטרנט שנוכל להפנות אנשים שבאים לפורום כדי למצוא לוכד...
 

galvin

New member
הצעות

1. עונת הזוחלים - במקום "אין טמפרטורת גוף קבועה" -> אינם מסוגלים לשמור על טמפרטורת גוף קבועה, או נוסח מהצורה הזו. נכון יותר לשונית. 2. מפגש עם נחש - כדאי אולי להוסיף שעצם הנסיון של אדם להרוג נחש מגדיל את הסיכוי שלו להפגע, והדבר הנכון ביותר והכדאי ביותר לעשות הוא פשוט להתרחק, או להזמין לוכד אם לא מתאים לך להתרחק מהבית שלך.. 3. אולי כדאי להוסיף נתון על מספר ההרוגים מתאונות דרכים בשנה. כל הכבוד על ההתמדה.
 

weinman

New member
הערות

עברתי על הטקסט קצת שיניתי והוספתי. אפשר לצמצם עוד אבל רצוי להיות סגורים קודם על המוטיבים העיקריים בתוכן הפלייר הזה לא אומר להיות מגדיר, הוא כן יכול (ורצוי) להפנות למקורות תוכן מודפסים או ברשת. רצוי להוסיף גם פיסקה על מהות "לוכד נחשים" מה תפקידו, איך משיגים כזה ומה ההבדל בין מורשה לחאפר. ראה גם התייחסותי לשאלה בפורום טבע פראי http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=1629&msgid=99824747 עונת הזוחלים ----------------- כמו בני האדם גם הזוחלים מחכים בסבלנות במשך כל החורף עד בוא האביב בכדי לבלות קצת זמן איכות בשמש. לזוחלים אין טמפרטורת גוף קבועה, טמפרטורת גופם מושפעת מטמפרטורת הסביבה ולכן הם אינם יכולים לתפקד כראוי במזג אוויר קר. מסיבה זו זוחלים רבים מבלים את החורף מתחת למחסות שונים או תחת הקרקע. עם בוא עונת החום, יוצאים הזוחלים לפעילות. בעקבותם בני האדם נכנסים לכוננות וחשש. הפחד מן הזוחלים עתיק יומין אך רובו מבוסס על אגדות ולא על עובדות. נחשים שנוקמים, נחשים הרודפים אחרי בני אדם, לטאות המביאות מזל רע ועוד... העובדה היא שכל זוחל יעדיף להתרחק ככל האפשר מבני האדם בהם הוא רואה כאיום על חיו בשל גודלם ולא בשל היותם אנשים. מפגש עם נחש ------------------ מפגש עם נחש יכול להיות חוויה מפחידה או חוויה מעניינת, הכל תלוי בגישה. כאשר מבחינים בנחש מומלץ לשמור על מרחק של כמה מטרים וכך ניתן להתבונן בסקרנות בהתנהגותו הטבעית מבלי להסתכן. הנחשים עוזרים בצורה משמעותית לאזן את מספר העכברים והחולדות ובכך למנוע, פגיעה ביבולים חקלאיים, שימוש ברעלים והתפשטות מחלות שמכרסמים אלו מפיצים בקרב בני האדם. כל נחשי ארץ-ישראל מוגנים והפגיעה בהם אסורה על-פי חוק. היא גם מנוגדת היגיון שכן פגיעה בהם תגדיל את פגיעת המכרסמים באדם שהיא חמורה יותר. בכדי להרחיק נחשים מסביבת הבית מומלץ לפנות פסולת באזור הבית, לצמצם מקומות מסתור אפשריים ולמנוע תשתית מקורות מזון נוחים כמו מכרסמים. מה עושים במקרה של הכשה? -------------------------------------- בישראל בממוצע כ-300 מקרי הכשה (רבות מהן עקרות) בשנה מתוכם מקרה מוות אחד (0.03%). רוב ההכשות נגרמות כתוצאה מהתגרות של האדם בנחש, מדריכה על נחש מנומנם או מהכנסת ידיים למקומות מסתור. במקרה של הכשה אין לנסות לתפוס את הנחש או לפגוע בו מחשש להכשה שנייה. יש להרגיע את הנפגע, לקבע את האזור המוכש בדומה לקיבוע שבר ולהאט את קצב הלב ע"י מנוחה והרגעות. יש לפנות את האדם המוכש במהירות לבית החולים. אין למצוץ ארס, להצמיד קרח או לבצע חתכים בבשר. הדרך היעילה ביותר להימנע מהכשה היא המניעה. נעילת נעליים גבוהות, הימנעות הליכה בעשב גבוה בו לא ניתן לראות היכן דורכים והימנעות משליחת ידיים למקומות נסתרים.
 

HyperViper

New member
אוקיי, זה מתחיל לקבל צורה :)

עוד כמה שיפוצים וזה יהיה מוכן... משום מה בפוטושופ העברית נכתבת הפוך, מה שהופך את הכתיבה לחוויה מייגעת, לכן אני רוצה לחכות לגרסה הסופית לפני שאני מחבר את זה לעיצוב. אולי למישהו יש Photoshop CS3? שם אפשר להדביק טקסט עברי בצורה נורמלית לפי מה שהבנתי. גיא.
 

gaichuk

New member
עוד הערה קטנה ברשותך...

ברשימת ה"אל-תעשה" הייתי מוסיף "אין לחסום עורקים/ורידים". ושאלה: מאיפה הנתון של 300 מקרי הכשה בשנה?
 

HyperViper

New member
להגיד לך את האמת

אני כבר לא זוכר, אני דיי בטוח שזה פחות או יותר המספר, אבל בדיוק בשביל זה העלתי את התוכן לפורום כדי שלא יהיו פאשלות. מישהו יכול לאמת פה את הנתון הזה? או לספק נתון אחר?
 

tesnake

New member
כל הכבוד על היוזמה כבר אמרתי? הכשות../images/Emo26.gif

בספרו של אלעזר כוכבא"ארסים וארסי נחשים" ,הנתונים המעודכנים ביותר היו: בשנים 1998-2000 היו 166 אישפוזים מדווחים כתוצאה מהכשות נחשים בארץ. הוא גם טוען שבארץ (כמו עוד הרבה דברים...) התחום הזה ממש לא מעודכן ומנוטר כיאות. נתוני משרד הבריאות המעודכנים ביותר: מאת יונה אמיתי, המחלקה לאם ולילד, משרד הבריאות, יוני 2006 : • "מאות מקרים של עקיצות עקר ב בש נ ה • מאות מקרים של הכשת נ חשי ם אר סיים בש נ ה, מרבית ם הכ שות צפע : • במרכז הא רצי למידע בהרעלות נרשמו בשנ ת 2004 252 מקרים של עקיצת עק רב - 203 מקרים של הכשת נח ש, מהם 129 הכשות צפע." זהו בקשר לזה. כל הכבוד בנאדם! תמשיך כך!
 

HyperViper

New member
אחלה!

תודה רבה על המידע, אני אכתוב "כמעט 200 הכשות" להיות בטוח... עקרבים קצת לא קשורים אולי זה רעיון לפלייר אחר... בכל מקרה, השיפוצים יצטרכו להדחות ביום יומיים מבחינתי כי אני מחר עובר דירה ואני לא ממש יכול לשבת ברצינות על העניין... שוב, תודה רבה לכולם, תמשיכו עם התיקונים זה עוזר המון.
 

HyperViper

New member
קיבלתי

אין לי בית ואין לי מחשב ואין לי חיבור לאינטרנט כרגע אז בקרוב :)
 

HyperViper

New member
גירסה מעודכנת - הערות בבקשה

מצורפת גירסה מעודכנת תנו הערות וטיפים אחרונים ואם אפשר רשימה של לוכדי נחשים, לא חובה בצורה שבה הם מופיעים בפלייר...
 

HyperViper

New member
ובקשר ללוגו

...של הרשות, מישהו יכול לברר אם זה בסדר מבחינתם שצרפתי את הלוגו?
 

רן333

New member
מספר הערות:

1. כל הכבוד על ההשקעה. 2. אני מצטרף להערות של קרן ושל weinman. 3. בנוגע ללוגו: א. אם יש לרט"ג בעיה עם פרסום הלוגו, יתכן שגם פרסום הטיוטא (הכוללת את הלוגו) כאן בפורום יפריע להם. ב. האם בכלל רצוי להשתמש בלוגו הזה? במה זה יועיל, בדיוק? מדוע לא לחתום, למשל, בשמך ו/או בשם הפורום ("מוגש מטעם פורום חובבי הזוחלים ב"תפוז", או משהו כזה?) 4. אני לא בטוח שדייקת בכתובת הפורום בתפוז. 5. בהנחה שהפלייר הזה יופץ באי-מיילים, רצוי לשבץ בו קישור פעיל לפורום.
 

רן333

New member
ועוד הערה אחת:

במקום הכותרת "לוכדים מורשים", הייתי כותב "לוכדי נחשים" או: "לוכדי נחשים מורשים".
 

weinman

New member
בנוגע לטקסט

נראה יפה עדיין צריך לעשות הגהה נוספת, שיפור ניסוח, תחביר ופיסוק. הפסקה הראשונה די צולעת וצריכה שינוי סגנון לא תוכל להשתמש בלוגו של הרשות ללא אישור בכתב שלהם. סביר להניח שלא תקבל. נפלאות הביוקרטיה של גופים ציבוריים. ממליץ שתמתין עד שהכל יהיה סגור ומוכן ואז תפנה אליהם. אני אשתדל לעבור על זה בהמשך השבוע ולחשוב על שיפורים.
 
גם אני מסכימה שנחוצים קצת שיפוצים

יהיה טוב אם תוכל לצרף את הטקסט בקובץ וורד כך יהיה יותר קל לתקן
 
למעלה