הפלמידות הלבנות חזרו

sailfish1

New member
הפלמידות הלבנות חזרו

נכון הן כאן אבל צריך למהר כי כל החוף מפוצץ ברשתות (השארתי 2 רפלות באחת מהן) 6 חתיכות של 3 קג כל אחת 1 של קילו ואחת גדולה יותר שברחה שלל לא רע אבל אפשר הרבה יותר דרך אגב אני ממליץ בחום לנסות מהחוף עם ג´רג´רה מתכתית של 60 גרם כי תפסתי אותם קרוב לחוף

rondadon

New member
עד כמה קרוב לחוף???

עם חוט 0.40 אני מגיע בערך 40 מטר....זה יספיק? והעומק של המים איפה שאני דג מתחיל מ 4-5 מטר ליד הריף ומעמיק...

daviel

New member
לפעמים הם מתקרבים...

ל 30-40 מטר מהחוף, איפה שיש ריכוז הכי גבוה של דגים(ביזרי, בננה...). אבל בדרך כלל הן די רחוק(100 מטר), וכל מה שנשאר לעשות זה לצפות בקפיצות היפות שלהן. השעות שלהן זה בין שעה 10:00 ל 13:00. הדג הזה מתעייף במהירות, וכל מה שצריך, זה לעבור בשלום את המכה הראשונה SO, לא לשכוח לכוון את הקלאץ´. הדג שבתמונה, לקח לי איזה 80 מטר חוט. רון, עם אתה רוצה להטיל למרחקים, למה שלא תשתמש בחוטים יותר דקים, או בחוטים braid? איך למשל אפשר לזרוק דג דמי ששוקל 12-20 גרם עם חוט 0.40? או שאתה משתמש רק בז´רז´רות מתכת?

rondadon

New member
תראה...

להשתמש בחוטים יותר דקים זה לא בעיה... ואני באמת משתמש בעיקר בז´רז´רות מתכת והחוט הכי דק שאני מוכן להשתמש בו הוא חוט 30 מאיכות טובה (יש לי אחד שמחזיק אותו משקל כמו של ה-40 על רולר קטן יותר...), אבל גם איתו אני לא זורק רפלה למרחקים גדולים... לעומת זאת, אני זורק איתו ז´רז´רה מתכת במשקל של 25-40 גרם למרחקים של 50 מטר בממוצע. אחלה דג!!! כמה זה? 5 קילו בערך לא?

daviel

New member
תראה...

חוט 30 זה בסדר גמור, אבל דעתי, זה המקסימום לז´רזור מהחוף, אולי הבעיה היא במקל. בקשר לרולר שלך אין לי ספק שהרולר טוב, יש לך Banax אם אנני טועה (פעם התכתבנו קצת, אני David אם אתה זוכר
). פעם אני עם מקל הישן שלי, לא יכולתי לזרוק יותר מי 20 מטר, עכשיו יש לי מקל אחר, שאיתו אין לי שום בעיה להטיל דג דמי ששוקל 12גרם למרחק של 40 מטר, ואני לא מדבר על ז´רז´רות של 25-40 גרם... הבעיה שמקלות האלה יקרים, ואין אותם בארץ
למה שלא תנסה חוטי braid? אני משתמש עכשיו בSpiderWire Fusion fluo, שקניתי אצל אוסמה אצלך בעכו, האמת שהחוט הזה אני לא ממליץ לאף אחד, בגלל הציפוי שלו שיורד במהירות, אבל מה שכן, הוא חזק, כמעט לא נמתח(מה שעושה את הציוד רגיש יותר), ועף
יותר טוב מmono. אבל יש חוטים אחרים יותר טובים ממנו...במחירים הרבה יותר גבוהים
ובקשר לפלמידה, תתפלה, אבל הדג הזה שקל רק 3 קילו. כשתפסתי אותו כל הדייגים אמרו לי - 4-5קילו. אבל בתכלס... בשבילי אין כמו לברק, אני מת על הדג הזה. לפני כחודש לברק פשוט מדהים, ענק, שמן כזה, ברח לי, ולקח איתו דג דמי חדש, שלא רק עולה המון, אלא גם נגמר במלאי

paluta

New member
לגבי חוט ה - Spider Wire

זהו חוט מצויין חזק ואכן לא נמתח ולגבי הציפוי שלו זה רק צבע שמצפה את השזירה (מקלעת החוטים הדקיקים שיוצרים את החוט עצמו) שהיא בצבע לבן נכון שהחוט הזה רגיש לשיפשופים בסלעים אבל עדיין תוכלת החיים שלו רבה יותר משל חוט מונופילמנט רגיל ולגבי חוטים שכאלו ובכלל המחירים בארץ הם בשמיים - כבר כתבתי על כך ואני עושה זאת שוב - למי שיש חב, מכר שכן טוב שמסתובב בחול בעיקר בארה"ב ומוכן לעשות לו טובה אזי מחירי חוטים אלו שם הם סדר גודל של 5 עד 12 דולאר לגליל של 100 מטר ואם נפלת על סייל אז זכית להנחה של לפחות 25% ויותר בארץ המחיר נע בין 120 ל250 ש"ח שזה בערך פי 5 יותר ללא כל הגיון או סיבה שכן למיטב ידיעתי אין מיכוס על חוטי דייג ואם קיים הוא בסד"כ של 6% - הכל בצע כסף האמור נכון גם לגבי פתיונות דמה ( המחיר בארץ בערך פי 2 )

daviel

New member
תתפלא, אבל לפעמים...

פיתיונות בארץ אפילו זולים יותר. לדוגמה פופר של יו-זורי, שעולה בארץ 35ש´ באמריקה עולה 9-$11. ובקשר לחוט, לא הייתי אומר שהחוט חרא, אם הוא לא היה כזה, כי אני משתמש בו עכשיו, ואחרי כל דייג אני חותך משהו כמו מטר ממנו, בגלל שכל הציפוי יורד, והסיבים יוצאים החוצה, וזה בכלל לא קשור לצבע.

alonps

New member
../images/Emo110.gifחוט מצופה של יו-זורי

מישהו משתמש בחוט של יו-זורי? המדובר ב - Yo-Zuri Hybrid Fishing Line שמעתי ממישהו שהחוט מצויין. האם זה כך? ומה המחיר בארץ. ב eangler מדובר על 7.95$ ל 275 yd.

paluta

New member
חוט טוב

כל החברות הרציניות משקיעות כספים וכח אדם בפיתוחים של מוצרים חדשים וחדשניים יו זורי היא חברה רצינית שסד"כ ההשקעה שלהם בפיתוח עומד על 8% מההוצאות לעומת זאת חברת ברדלי משקיעה סד"כ של 20% ולכן גם ההבדל במחירים ברדלי היא אחת מ 3 החברות היחידות בעולם ( 2 האחרות אינןחברות שמפתחות ציוד דייג) שמנסה מזה שנים להתחכות אחר המבנה של קורי העכביש והיא הכריזה שהיא תעשה כל על מנת לצאת בעתיד עם חוט חזק במידה זהה לקור העכביש שכידוע הוא החזק ביותר עלי אדמות אבל הוא בעל מבנה אורגאני שככל הנראה בלתי אפשרי (עדיין) לחקות אותו רק ככה בשביל הכייף עם היה לנו קור עכביש שקוטרו 1 ס"מ ואשר היה מתוח מפני הקרקע ועד לסטרטוספרה הוא היה יכול לעצור טיסה של בואינג 747 במהירות המירבית שלו ובמשקל המקסימאלי שלו מבלי להקרע (ותארו לעצמכם מה הי קורה למטוס) רשת עכביש ללכידת מטוסים ! חג שמח

paluta

New member
תתפלא עוד יותר

פופר של יו זורי קניתי במדינת פנסילבניה במחיר של 4.2 דולאר אצל אוסמה המחיר כפי שנקבת ואכן באופן כללי המחירים אצלו מצויינים וניתן גם להתווכח ולקבל הנחות נוספות לתשלום במזומן נכון שבארץ לפעמים תשיג מחירים מצויינים - אני לא הכרזתי הכרזה גורפת אבל בגדול חוטים שזורים בארץ עולים פי 4 ו 5 ופי 2 לדמי (תבדוק את רפאלה ותיווכך) ובהשוואה למחירים באירופה המחירים בארץ עוד יותר זולים. ובקשר לחוט זה אכן ציפוי צבע תבדוק היטב במקרוסקופ או תעלה את נתוני היצרן וזה שהסיבים "יוצאים" זה בגלל שהם השתפשפו לך וחלקם נקרע - זה נראה כמו שערות לא מסורקות החוט הזה בנוי מכ - 80 סיבים שהחיצוניים שבהם המהווים את המעטפת (בשל תהליך הקישור) נצבעים בצבע סינטטי מיוחד המקשר אותם. בכל מקרה החוט הטוב ביות שיש היום בשוק ואשר אינו משתפשף הוא של ברקלי מסדרת IronSilk כדאי לך להכיר אותו (באתר שלהם יש מפרט ) אולם הוא יקר יותר סדר גודל של 14 דולאר לגליל - יצא לי לעבוד איתו זה חוט חזק לא נמתח לא משתפשף אפשר לעבוד עם קוטר קטנטן על משקל משיכה גדול וזו ממש השקעה כדאית - טרם ראיתי אותו בארץ

daviel

New member
IronSilk זה...

חוט ניילון, ואין שום קשר בינו לבין חוטי BRAID. הציפוי של Spiderwire Fusion זה ציפוי ניילון-polymer(http://www.spiderwire.com/Website.cfm), והמחיר שנקבתי זה מחיר של הוק אנד פיש. מחיר היצרן של אותו פופר הוא 11$. ובקשר לחוטים הטובים ביותר, שווה לבדוק חברות כמו Daiwa, Varivas, Toray ואני מדבר על חוטים שמיוצרים לשוק יפני בלבד. תאמין לי שברקלי זה לא סוף הדרך, בכלל לא סוף הדרך. ליפנים יש חוטים, שרק בעוד כמה שנים יהיו כאלה באמריקה.

paluta

New member
תקרא הייטב

לא ציינתי שחוט IronSilk הוא חוט שזור אלא שהוא הטוב ביותר שיש היום מבחינת יכולת עמידה לשפשוף תעלה את קובץ ה- Techinfo מהאתר ( גודל של 1.5 מגה) ותוכל להתרשם. לגבי חוט ה - Spider נכון זה ציפוי בשיטת ה - Fusion שכולל צבע סינטטי אך בעיקרון אלו קורים בעלי תכונות זהות לקורים שבתוככי החוט (לאחר הוספת הצבע הסינטטי תכונותיהם משתוות) אני מנסה למצוא את ה - Spec של חוט זה (מה שלא מופיע באתר אבל לשמחתי קיבלתיח אותו בעבר) ולכשאדוג אותו בנבחי המסמכים שבדיסק הקשיח שלי אני אצרף אותו (זה יהיה מאוחר יותר אי שם היום) ונכון שהשוק היפאני עמוס בציוד מדהים איכותי אבל יקר פחד ולפעמים גם להם יש פאשלות למרות שהם אלופים באבטחת איכות . - עיקר הציוד היקר מיועד לאמידים שביפנים (לשמחתי או לצערי הייתי איתם בדייג לא פעם ולא פעמיים - צריך גם לדעת כיצד להתנהג בשעת דייג איתם שמע חלילה תפגע ברגשותיהם וכשאני מציין אמידים אני מתכוון לעשירים שבעשירים) אבל רוב הדייגים ה"פשוטים" כמוני וכמוך משתמשים בציוד זהה למה שאנחנו משתמשים מה לעשות אלו היפאנים שם יש מעמדות גם בתחום הדייג ושם לא מחזירים דגים לים זה עלבון. אינך מכיר מספיק את חברת ברקלי אבל לי יש קשרים עניפים עם גורמים בנושאי פיתוח ( לאו דווקא בעניני חוטי דייג) הם בהחלט יכולים ללמד את היפאנים המעתיקנים והמשכללים האלה אבל לא כל הפיתוחים של ברקלי אכן זמינים לקהל הרחב בכל מקרה איש באמונתו יחיה וסרוק לקראת יוני 2003 את האתר שלהם אני מבטיח לך שבסביבות יוני תלמד שם דברים חדשים ובמיוחד חדשניים בנושא. שיהיה לך דייג מוצלח ומהנה ולמעשה עם רמת הדגה ההולכת ונכחדת באיזורנו זה כנראה לא משנה איזה חוט יהיה בשימוש העיקר שיהיה עמיד לזיהום מי הים

daviel

New member
אני כרגע...

משתמש בציוד יפני, ואני אגיד לך שזה משהו! אבל לפי מה שהבנתי אתה לא מחבב יפנים במיוחד, אז אני לא אמשיך
"שיהיה לך דייג מוצלח ומהנה ולמעשה עם רמת הדגה ההולכת ונכחדת באיזורנו זה כנראה לא משנה איזה חוט יהיה בשימוש העיקר שיהיה עמיד לזיהום מי הים" לצערי, צודק ב100%

תצחק תצחק, אבל

ראיתי אתר שהשווה תכונות של חוט ארוג (הנה. המצאתי לדבר הזה שם עיברי כשר) לבין חוט מונופילמנט. אחד הפרמטרים שהושוו היה עמידות בחומצת מצברים. כשקראתי את זה לא הבנתי על מה הם מדברים ולמה לעזאזל צריכה לעניין אותי עמידות כזו (אלא אם אתה מתכוון לדוג במצבר של האוטו שלך כשאתה עומד בפקקים... רגע, נראה לי שעליתי על משהו...). עכשיו אני מבין.

paluta

New member
הצחוק יפה לבריאות

ולרגע של רצינות הסעיף הזה עם עמידות לחומצות המצברים נובע מהעובדה שבספינות יכטות יש המון מצברים שממוקמים תחת דלת בסיפון ורק למען ההשכלה mono filament תורגם לעברית כ - חד גידי או חד תילי (תייל) Braid תורגם לחוט שזור , חוט צמה או חוט מקלעת או חוט רב סיבי. היה פעם בחיפה ובקריות אדם שקראו לו יוסל´ה אספרנסה - טיפוס תמהוני אבל בדחן לא קטן הוא היה הולך ברחוב וצועק " יש לי כלב עם חוט מושך בחוטל´ה יוצא הטוטל´ה" - לא חשוב החוט העיקר המשיכה לא ?

rondadon

New member
רגע שאני יבין...

אתה מז´רז´ר עם חוטים יותר דקים מחוט 0.30????? איך???? תרחון של קילו יקח לך 5 דקות של מלחמה להוציא עם חוט 0.30... בכל אופן...לי אין כסף לקנות חוטים יקרים כל כך...אז אני נשאר עם החוטי נילון....ועכשיו גם שמתי לב שתרחונים על סרדינים חיים במרחק של 20 מטר מהחוף עובד מעולה....ביום אחד תפסתי 4....לא רע... אבל עכשיו באמת רק בשביל האתגר אני לוקח ז´רז´רה קטנה על חוט 0.30 וינסה לז´רז´ר עליהם...נראה מה יצא... תודה בכל אופן... נ.ב. - גם 3 קילו הייתי אומר שזה לא רע...[השיא שלי הוא 2.5...]

אוריא

New member
אין חכם כבעל ניסיון.

רון יקירי, כל כך הרבה אנשים אמרו לך שאפשר לז´רז´ר גם עם חוטים דקים. גם אנשים רבים וגם אנשים טובים ואתה בשלך. עד שלא תנסה לא תדע. אבל תזכור כאן מתבטאת הטכניקה שלך במיטבה ויש גם עבודה של הקלאץ´.

rondadon

New member
אני יודע אבל...

אני הבנתי שעד עכשיו תפסת על חוט 0.25 רק חניתנים, שיחסית נותנים קרב קל בגלל שהם נשארים ע"פ המים... אבל...מה יקרה עם החוט הזה כשיתפס משהו שמושך כלפי מטה??? האמת, אני לא מנסה רק בגלל שאני יודע שאני יתבאס חבל על הזמן אם אני יאבד דג בגלל שהוא קרע לי את החוט... (בגלל זה אני לא זורק חי יותר עם חוט 0.40...אם זכור לך מה הלך לו לאיבוד...). אבל נראה...אם מחר ים טוב אני ילך וינסה עם חוט 0.30, לא נראה לי שאני ירד יותר מזה...אפילו אופיר ראה שעם קלאץ´ פתוח וחוט 0.40 אינטיאס קטן של חצי קילו שמשך למטה קרע לי את החוט...

daviel

New member
אני לא מבין איך...

דג של חצי קילו יכול לקרוע את החוט 0.40 עם קלאץ´ פתוח??? או שהקלץ´ לא בסדר, או שהוא פשוט גרר את החוט לסלעים. אם מדובר בסלעים, אז גם חוט 0.80 לא יעזור... אותו סיפור עם לוקוסים, היו לי הרבה מקרים שהחוט היה נשחק בסלעים. מה שיכול לעזור במקרה כזה, זה חוט פלדה, או חוט Braid עבה(לא Fusion), או חוט fluorocarbon, שהוא עמיד לשפשוף בסלעים ובנוסף הוא גם(כך אומרים) בלתי נראה במים. אגב, החוט הזה פותח ביפן, ולמיתב ידיעתי מייצרים אותו רק יפאנים המעתיקנים

למעלה