הפלצן של איספהאן שוב פותח ג'ורה!

a e q u i t a s

New member
הערכות המצב השונות מדברות על

הערכות המצב השונות מדברים על תקיפת טילים שיאהב 3 - שהם הרבה יותר מדויקים מאשר דווח בתקשורת, תקיפה מסאיבית של חיזבאללה בצפון, תקיפה של קסאמים ברצועת עזה וככל הנראה גם מהגדה המערבית דבר שעלול לסכן את התעבורה האוירית של ישראל - נתב"ג קרוב לקו הירוק, הפעלת מתאבדים בעולם - על פי האומדנים השונים ולפי התקשורת יש להם בערך 40,000 מתאבדים פונצינאלים, איראן גם איימה על מתקנים אסטרטגיים במדינות ערב, בעיקר ערב הסעודית, מצרים וכנראה גם צינורות הנפט בעיראק, לחסום את מצרי (שכחתי שם) שהוא אחד הצירים הימיים החשובים ביותר לתובלת נפט עולמי... דברים כאלה שעלולים להיות מסוכנים...

lightflake

New member
קסאמים מעזה זה לא ממש מפחיד אבל

הבנתי את העיקרון... באופן כללי לחסום תעבורה ולהפסיק אספקת נפט אלו עניינים מאוד זמניים, אל תשכח שיהיה פה עוצמה של כח, אפילו גדולה יותר ממה שהיה נגד עירק, ואלו דברים שההשפעה שלהם היא לטווח ארוך ולא מידי, כי יש לארה"ב ולישראל הרבה דלק מאוחסן, ככה שזה לא אמור לפגוע במערכה של כחודשיים, שלושה.

a e q u i t a s

New member
אולי לא קסמאים אבל רקטות 122 מ"מ?

השאלה היא מה אורך הנשימה שיש לישראל, ארה"ב (שהיא מכורת נפט רצינית) ובכלל מה השפעה של מחסור בנפט על הכלכלה העולמית....יש פה הרבה מאוד פרמטרים שכרגע הם לא גלויים לנו, ולכן יש חשש אמיתי... עוד שאלה חשובה, מהי מידת המעורבות של הפלסטינים במידה ותהיה כזו התקפה על מתקניה הגרעינים של איראן? מידת התערבותם, הכמות והאיכות הוא פרמטר מאוד חשוב, והאם ממשלת החמאס שהובטח לה 50 מיליוני דולרים תעודד או לא... עוד פרמטר מאוד חשוב הוא, מהי מטרת התקיפה - האם דחיית תוכנית הגרעין לעוד כמה שנים? האם ליצור איזשהו חלון הזדמנויות לאופוצזיה הלוחמת באיראן לגרום לאיזשהו מהפכה? האם רק השמדה של מפעלים קריטיים לתוכנית הגרעין כלומר לא השמדה טוטאלית של מפעלי הגרעין... כל אלה הם פרמטרים מאוד חשובים, על מנת שנוכל להתחיל את גובה הלהבות באזור כתוצאה ישירה מיוזמה צבאית כנגד מתקני הגרעין האיראנים... ולכן להגיד שזה לא ממש מפחיד זה דיי שחצנות במידה כזו או אחרת... אגב יש לחיזבאללה - רקטות שמגיעות עד חיפה וכנ"ל גם לפלסטינים יש את רקטות 122 מילימטר (מסוג 'גראד איראני') שהבדל בינה לבין ירי תלול מסלול (קאסם) זה כמו מכונית שיוצאת מפס ייצור לבין מכונית קרטינג...

lightflake

New member
טוב נראה לי שאתה קצת מגזים ביכולת

הפלסטינים. ברגע שיש מלחמה יש סגר מוחלט עם צלפים. לא נראה לי שיש הרבה מה לחשוש, יותר מטריד אותי זה מה ההפתעות שנקבל עם השיהב3 האיראני, כי זה לא הולך להיות קונבנציונלי ואם זה יהיה "רק" כימי או שתחזור אלינו מגיפה כמו אבעבועות שחורות שיכולה לחסל רבע מהאוכלוסיה די מהר.

a e q u i t a s

New member
גם עכשיו יש סגר מוחלט מאז פורים../images/Emo35.gif

גם עכשיו יש סגר מוחלט מאז פורים.... אך יש משהו מוזר - משום מה - קאסמים לא עוברים בדרך היבשה, אלא מתעופפים באויר לעבר מטרות ישראליות, מה גם שהסגר הנוכחי מראה עד כמה הוא לא אפקטיבי אם היום אנו קוברים 9 אזרחים שנרצחו בפעולת טרור בלב תל אביב... לעולם אל תזלזל באויב, ותמיד צריכים לקחת את כל התרחישים האפשריים, אחרת אתה תופתע במקום שהאויב יופתע, אגב כל התרחישים הם לא משהו שצץ בדמיון הפרוע שלי, אלא נאמרו על ידי פקידי ממשל וקצינים בכירים בהווה ובעבר (כולל הרמטכ"ל לשעבר, משה בוגי יעלון).

lightflake

New member
כן אבל יש קצת הבדל...

בין מלחמה ברמה כזו לבין היכולות הפלסטינאיות. אני מדבר איתך על מלחמה שיכולים בקלות להיות בה עשרות אלפי הרוגים

a e q u i t a s

New member
../images/Emo190.gifהיה ניסיון בינואר 2006

היה ניסיון התנקשות כושל ב23.1.06 - לפחות על פי הודעה של רשת הטלוויזיה של החיזבאללה - "אל מנאר". שני פצצות התפוצצו והרגו 4 אנשים ביניהם מאבטחים של הנשיא האיראני ומפקד בכיר במשמרות המפכה שאמון על שמירה מנהיגיה של איראן... כ-40 נפצעו שעות לפני שהנשיא היה אמור להגיע לעיירה אהווז שבדרום איראן... הנשיא ביטל את ביקורו, האזור הזה ידוע בסיכסוך עם הממשל האיראני וקבוצות ערביות אנטי-איראניות.. ראה קישור

a e q u i t a s

New member
איך אומרים בערבית...

תקנו אותי אם אני טועה "כל קלאב באג' יומו"...

אלון 58

New member
טעית ובגדול...!הנה תיקון...:

"כל כלב ביג'י יומו",זה בתעתיק עברי,ובמקור,בשפה המדוברת:كل كلب بيجي يومه.אבל למה לקלל את ידידו של האדם,בשביל זה אמרתי קודם שכל מפלצת יבוא יומה=כל וחש ביג'י יומו=كل وحش بيجي يومه
.

a e q u i t a s

New member
נשיא איראן גורלו דומה לסאדם חוסיין

נשיא איראן, גורלו כמו סאדם חוסיין, הוא עוד ישלם על מעשיו בטריבונל בינלאומי....
ובאמת נחמד לדעת שאתה יודע ערבית :) תודה על שיעור החינם בערבית
, אגב אתה יודע גם פרסית חחחחחחחחחחח

אלון 58

New member
../images/Emo3.gif;רפסאנג'אנית איני יודע ../images/Emo6.gif...,

לקרוא אני אדע אבל בלי להבין(כך גם עם יוונית ורוסית,אם כי לגבי רוסית יש דברים שאני כבר מבין,מאחר ורעיתי,אצלה זו שפת-אם.את האלף-בית הקירילי למדתי לבד בעבר דוקא מהאנציקלופדיה העברית).ועוד הערה כללית על התבטאויות תקשורתיות שגם אתה משתמש בו:"נשיא איראן",הזכרת את סדאם חוסיין,שתמיד התקשורת כנתה אותו משום-מה "נשיא עיראק",אלה נשיאים?מישהו בכלל בחר בהם?הם "הלבישו" על עצמם תארים לא להם,צריך להשתמש ב"תארים" האמיתיים שלהם:רודנים(דיקטטורים בלעז),וזה נכון עד היום לגבי מדינות רבות שהן בעלות משטרים רודניים,שהשליטים תופסים שלטון בכוח,או "מתמנים" ע"י אי-אלו חונטות וכנופיות ששולטות בכוח ומנותקות מעמיהן.

a e q u i t a s

New member
תיקון טעות ../images/Emo128.gif

העריץ סאדאם חוסיין, העריץ אחמדנאג'ד. :) אתה באמת צודק - ממתי הם נבחרו כחוק ובאופן דמוקרטי כנשיאים.... הם עריצים צמאי דם....

למעלה