הפנים התמהוניות של הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל

הפנים התמהוניות של הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל

קראתי היום קצת יותר על פרוייקט גילה, והתענייני במיוחד באותה גילה שעל שמה הוא נקרא, והתחוור לי שמדובר בגילה גולדשטיין, מותיקות הטרנסיות בישראל, עד כאן הכל נשמע כמו שצריך.
אך הצורה המאוד בוטה שבה היא מציגה את עצמה ושהיא פותחת את הפה פשוט לא האמנת שככה נשמעת הטרנסית שמובילה את הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל.
הבגדים והמראה המסמורטט בלשון המעטה, המילים התמהוניות והניתוק, הדיבור הכלכך רדוד והמצג הכלכך שפל שהיא יוצרת לנשים טרנסיות הוא לא פחות מהרסני, ומעודד טרנספוביה.

תראו אותה בעצמכם
https://www.youtube.com/results?search_query=גילה+גולדשטיין

Smoochie

New member
דומני שהרחקת לכת מעט...

אקדים ואומר שאינני מכירה באופן אישי את גילה גולדשטיין שעל שמה כפי שציינת נקרא "פרוייקט גילה להעצמה טרנסית", אך ממה שאני יודעת, גילה היא לא "הנציגה של הקהילה הטרנסית" - היא לכל היותר הנציגה הלא רשמית של, סו קולד, הקהילה הקוקסינלית*. ואגב, הביקורת שלך על גילה גולדשטיין מזכירה לי קצת את הביקורת של ההומואים כלפי הומואים נשיים: "חדלו עם כל הקרקס הזה - הסטרייטים עוד יחשבו שכולנו 'כאלה' ". לתשומת לבך

היי.. התחברתי למשהו אחד שרשמת

על אף שהוא לכאורה לא "פוליטיקלי קורקט" ,
אהבתי את ההפקדה שעשית בין טרנסיות לקהילה הקוקסינלית.
שוב - אני יודעת שזה לא פוליטיקלי קורקט, וש"טרנסיות=קוקסינליות", וקוקסינליות זה המילה הלא מכובסת ש"אסור" להשתמש בה בתקשורת..
אבל בואו נודה שיש סוג של הפרדה , שכולם יודעים, יש את אותן המוחצנות (בכוונה תחילה) ואת אלה שנבלעות יותר.

ואכן כל המילים של "תחפושת, וקרקס, שבד"כ משתמשים בהם כלפי מתלבשות חדש. .זה נוראי ופוגע, במיוחד מאותה קהילה "לכאורה" שזועקת "קבלו אותי אני שונה".

אין לי בעיה איתה בצורה פרטנית, אבל

כמו בכל קהילה יש את האנשים היותר יצוגיים, ויש את אלו שפחות, וכמו שלא הייתי רוצה ראש ממשלה לובשת סחבות, נרקומנית שעבדה בזנות כפנים של המדינה שלי, כך אני לא רוצה מישהי כזו כפנים של הקהילה הטרנסית בישראל.

המילה קוקסינלית היא מילה בזויה, מעליבה שאינה ראויה לדיון. ואם טרנסית כמו גילה גולדשטיין או חברתה התמהונית לא פחות ננסי שניידר רואות עצמן כקוקסינליות, אני לא אקח מהן את זה, אך מן הראוי שבמעמד שלהן הן יפגינו קצת יותר כבוד, רצינות ורגישות כלפי הקהילה אותה הן מיצגות.

מתנצלת - לא "מאמינה" במילים אלא ביושר מבפנים,

לא חסרות "טרנסיות" שיודעות לפגוע גם במי ששונה מהן..
טרנסיות עדינות ואמיתיות, לראייתן, שיודעות טוב מאוד להשמיץ כל מי שהיא אולי בתחילת הדרך ,או מתלבשת ,ואפילו לצורך פטיש מיני (שאין בזה שום דבר רע) , לא צריך להקטין אנשים.
ככה שמבחינתי המילים קוקסינלית, טרנסית, אין להן משמעות. חשוב לי הבן אדם .סליחה על הסיסמא הפלצנית אבל מראייתי .. יש הרבה תת רמה בחלק גדול מהקהילות האלה.. לא יעזור אם ננסה לכבס את זה או לא.

זו ממש לא מכבסת מלים, מאחורי המילה קוקסינלית עומד דימוי מאוד

בעייתי, דימוי שמהלל ומשבח את המוחצן והוולגרי, דימוי שקורא תיגר על האישה הקלאסית הרכה והאנושית, אלו ערכים שכלל לא מזוהה איתי.
רוב הזמן אני מתכחשת לזה שעשיתי שינוי, קשה לי להאמין שהייתי משהו אחר, אפילו למילה טרנסית קשה לי להתחבר, זה לא מרגיש לי הגיוני שהייתי בן.
אני מניחה שאת יכולה להבין למה אני ממש המומה, שאישה כמוה היא הפנים שלי ושל שאר הנשים בקהילה.

אין כאן עניין של אפלייה לרעה, אני פשוט לא חושבת שהיא דמות יצוגית, הסיפור שלה קשה ולא פשוט, אבל היא לא משדרת את מה שמצופה מאדם במעמד שלה.

תראי לדוגמא את "ניבי נאור" היא דוגמא ומופת עבור נשים, היא הקימה משפחה מדהימה עם אישה לסבית, ומציגה חזון ותקווה חוצה קהילות.
זו האישה שהייתי רוצה שתעמוד בראש ותנהיג את הקהילה בארץ.

אגב, אותן "קוקסינליות" הן חלק מהסיבה שהתרחקתי

והדחקתי את עצמי מהעולם הטרנסי בשנות ה 20 עד ה 30 בת"א.
כשהייתי מסתובבת ונתקלת בהמון רוע וגועל צרות עין וחוסר פירגון מהן.. זה הדבר היחיד שראיתי . מבחינתי טרנסית/קוקסינלית הייתה מישהי מוחצנת, רעה ..
ואמרתי "זו לא אני" .
רק בשנים האחרונות גיליתי שיש "טרנסיות" אחרות...

ולגבי ניבי נאור, מודה שמעולם לא שמעתי את השם הזה.. וזה רק מראה כמה עצוב שאין לנו כמעט דמויות טרנסיות מעוררות השראה בארץ שמכירים אותן.

קשה וכואב מאוד לקרוא את מה שכתבת,

קראתי את מה כתבת ממש מספר רגעים אחרי שפרסמת את ההודעה, אבל לא רציתי להגיב בקלות ראש.
המצב הזה הוא פצע מדמם בחברה הטרנסית בישראל, אלו 10 שנים שבהן את חיית את מי שאת לא בגלל שהושפעת מסטראוטיפים קיצוניים שמקועקעים וחרוטים בחברה שלנו.
כואב לי לשמוע את זה, הלוואי שהייתי יכולה להחזיר אחורה את מחוגי השעון, ולהראות לך כמה שונות הן הנשים בחברה שלנו. אך לצערי אין בידי את האפשרות הזו. אנו צריכות לעשות ככל שביכולתינו על מנת שמצב זה לא ישאר.

הייתי שמחה אם מנהלת הפורום או מי שבקשר עם ניבי תוכל להביא אותה לפורום אפילו כפאנל חד פעמי.

Smoochie

New member
אני לא רוצה להיות בוטה אבל את לא משאירה לי ברירות

ההפרדה שלך בין ה"אשה הקלאסית והעדינה" לבין ה"אשה הוולגרית והבוטה" היא לא פחות ממיזוגנית ואנטי-נשית. נשים באות בכל הצורות ובכל ההתנהגויות. מי עדינה יותר ומי עדינה פחות והכל בסדר. התנשאות שלך היא בלתי נסבלת! את "אשה רכה וקלאסית"... ובכן, שיערב לך, אך אל תחשבי שאת 'טובה' יותר מנשים שלא עומדות בקריטריונים השובינסטיים שלך. סוף פסוק

אני חצי מסכימה איתך, ואשמח אשמח לדיון חשוב

נכון , זה משפט שאני תמיד אומרת "נשים באות בכל הצורות , האופיים, והגדלים" (כמו גם גברים, אגב).
מאידך, עם כל הכבוד, יש הרבה "קוקסינליות" ובכוונה משתמשת במילה הזו (אגב , הן בעצמן משתמשות במילה הזו) שהן גסות (לא במובן של לא נשיות) , פשוט רעות אלימות קנאיות וצרות עין. לפחות אלה הניראות. אני כמישהי יותר עדינה - אם הייתה אלימות פיזית השפלתית או מילולית בשנים האחרונות - לא הייתה מגברים מאיימים - אלא מאותן "קוקסינליות" . אין לי בעיה שתהיינה הכי גבריות ולא עדינות . רק אל תפגעו באף אחת . עם כל הכבוד.

ולמה שרציתי עוד לדון ולציין,
בדיוק מהסיבה שרשמת שנשים באות בכל מיני אופנים וצורות - זה ב ד י ו ק אחד הדברים שהכניס אותי לדילמה :
יש נשים קשוחות , או אגרסיביות, ויש גברים הכי נשיים ועדינים (ויכולים להיות סטרייטים ואין קשר). אז מה בעצם עושה אישה אישה ? הציצי ? האיבר שלמטה ? אני שואלת ברצינות כי זו שאלה שמטריפה אותי ..
כמו שרשמתי פה מה זה אותו "להרגיש אישה " ? לאהוב בישולים ? לאהוב לרקום ? לאהוב טיפוח ואיפור ? (יש נשים הכי לא מטופחות) .

Smoochie

New member
תגובתי היתה מכוונת לאשה בעילום שם

ולא אליך למקרה שחשבת כך. לגבי החוויה הלא נעימה שלך (בלשון המעטה) עם חלק מהקוקסינליות, ובכן אני יכולה להזדהות כיוון שגם אני חוויתי דברים לא נעימים מחלקן, ואני בהחלט מסכימה איתך שחלק מהן רע, צר עין ומתנהג בצורה לא מכבדת, אך יחד עם זאת, אני לא מתכוונת להכליל את כולן כיוון שנחשפתי גם לחלק אחר, כזה שמכבד ומפרגן. מעבר לכך, ברור שהדברים האמורים לעיל אינם קשורים להתנהגות "נשית" או "גברית" ועל כן אין בינינו מחלוקת בעניין הזה. לשאלתך, מה הופך אדם ל"אשה"? אני הייתי שואלת שאלה בסיסית עוד יותר: מה זה "מגדר" בכלל? התשובה: מורכב ומסובך בצורה לא נורמאלית :) פעם חשבתי ש"כמספר האנשים כך מספר ההגדרות המגדריות", ואז הבנתי שלאדם אחד יכול להיות מספר הגדרות מגדריות... בקיצור, "לכי תבני מדינה עם כל ה'בלאגן' הזה" :)

היי :),

כן, הבנתי שלא אליי הייתה התגובה , אבל ניצלתי את השרשור ואת תגובתך בכל מקרה.

אני באמת גם לא אוהבת התנשאות או החלטיות של הסביבה מסביבי. במיוחד כשזה לגביי. יצא לי לפגוש טרנסיות כאלה שעברו ניתוחים מלאים , וכאלה שלא. וחלקן די "החליטו בשבילי" (את חיה בפחד , וכו' וכו'.בחלק מהימים כשידברו איתי יכולים לקבוע , אתה "בן" , וחלקן כשרק רואות אותי את המראה שלי יגידו לי "מה יש לך, את אישה, תעשי את השינוי וכו' וכו'" .

וזה מה שהוביל אותי לשאלה בדיוק.. הרבה מדברות על עדינות וכו' וכו'.. הנה אני זוכרת לפחות שלפני 10 שנים הייתי נראית מאוד עדינה ושברירית גם בגוף וגם בנפש (היום אולי קצת פחות) והיו אומרים לי "אתה יותר עדין מבחורה". ולכן שוב - מה זה אומר ? שאני בחורה ? מה עשה אותי "לא בחורה" ? הציצי ? החזה שאין ?
אני מודה שאני מרגישה שאם אהיה "100 אחוז בחורה" , אפסיד משהו מעצמי.
ונכון , אני מנסה לקבל את זה לאחרונה שיש מגוון עצום של מצבים על הסקאלה המגדרית..
הבעייה שבלי איזושהיא הגדרה - אני במצוקה לחיות... כלומר.. בכל זאת.. אני מרגישה יום אחד שבא לי להיות 100 אחוז אישה.. וימים מסויים שלא (באף יום אני לא מרגישה "גבר", אבל לפחות נוח לי במגדר שנולדתי בו). אז מה.. אז מרגילים את החברה לפנות אליי פעם ככה ופעם ככה ? וגם בקטע זוגי.. הגברים ההטרוסקסואלים צריך בד"כ לדעת אתה חי ככבחור או בחורה ? ככה החברה מתחלקת.. אי אפשר לבוא למכולת יום אחד כ"בן" ויום אחד כ"בת". כלומר- אפשר הכל- אבל זה דורש לדעתי כוחות נפשיים לא פחות מלעשות שינוי מיני ברור.
קיצור - מי התסריטאי שבנה את הדמות שלי בחיים ? תנו לי לפגוש אותו אני תולה אותו !! :)

Smoochie

New member
בעייתיות בשיח המילולי

לדעתי, הבעיה המרכזית בנושא שהעלת היא השימוש במילים שמבחינתי הן סוג של 'קודים'; כמו "100 אחוז בחורה", "יותר עדין מבחורה" וכו', כלומר, אינני מבינה *בדיוק* למה כוונתך. את אפילו לא צריכה לטרוח ולהסביר לי את כוונתך כיוון ש*זה* בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך: אין פרשנות אחת ל"קודים" הללו. יש בלי סוף פרשנויות וכוונות, ואת התובנה הזו כדאי שתקחי לך לחיים ותייצרי הגדרה שתגדיר אך ורק אותך ותיצקי לתוכה את הפרשנות האינדיבידואלית שלך. אני מבינה בהחלט את הצורך שלך "להתמקם" ב"מפה" המגדרית ולהציג מצג מגדרי "יציב", "משכנע" ו"לא מבלבל", אבל זה לא כל התמונה. את מציגה בנוסף גם סוג של "אי קונפורמיות מגדרית" מסוים וגם זה צורך חשוב שלך. מה לעשות, אם כן, לנוכח ה'פרדוקס'? עלייך לנהל עם עצמך דיאלוג פנימי ועמוק ולהבין מה חשוב לך *יותר* - להיות "ממוקמת" ב"מפה" המגדרית ולצורך כך לעבור תהליך לשינוי גופני - כזה שיציג מבע מגדרי נשי משכנע - או פשוט להיצמד למגדר שאליו שוייכת בלידתך, קרי להשאר במגדר הגברי -או- להגדיר את עצמך בצורה "גמישה" יותר ופחות "נוקשה"? It's up to you, darling :)

כן, אבל בכל זאת,

בלי להתפלסף בקצרה בחדות ולעניין ודוגמא אחת מיני רבות,
אני לא יכולה לבוא לבוא לעבודה עם ציצי וחזה דאבל D ועם פנים חצי גבריות ולבקש שיקראו לי בכינוי גבר.
כלומר, אני "יכולה" לעשות מה שאני רוצה, אני יכולה גם להסתובב על מדשאת הבית הלבן כשלגופי תחתונים בלבד, אבל לא רצוי.

פשוט ,איך פאקינג עושים את זה ? :)
(ולא, לא מצפה באמת לתשובה חד משמעית :)

Smoochie

New member
כמו שאמרתי

תצטרכי לקבל החלטה: או שתמרדי בחוקי המגדר המקובלים ויהיה מה שיהיה או שתתיישרי לפיהם. מעבר לכך אין לי מה להוסיף. שיהיה בהצלחה 3>

Smoochie

New member
גילה גולדשטיין ועניין הייצוגיות

מתוך הערך "גילה גולדשטיין" בוויקיפדיה: "גילה גולדשטיין (נולדה ב-18 בדצמבר 1947) היא שחקנית וזמרת ישראלית, ומהפעילות הראשונות של הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל. ביוגרפיה עריכה גילה נולדה בטורינו שבאיטליה בשם אברהם גולדשטיין, עלתה לישראל בילדותה וגדלה בחיפה. כבר בשנת 1960 גילתה את זהותה המגדרית ועבדה בזנות בגן הזיכרון ובגן בנימין בחיפה, ומאוחר יותר ברחוב הירקון בתל אביב. בתחילת שנות ה-70 עברה לאירופה, שם עבדה כחשפנית וכרקדנית. כששבה לארץ הייתה אומנית הבית של מועדון הלילה רודיק ובבר, בר 51, ודמותה שימשה השראה לאחת הדמויות בסרטו של עמוס גוטמן בעל אותו שם. בשנות ה-90 הקליטה גילה את השירים המקוריים: "יאללה גילה", "הגברת מבקשת עוד", "כולם לרקוד" ו"שיר הגאווה", והופיעה איתם במועדון אלנבי 58. בשנת 1998 הגישה עם דורון אורסיאנו את תוכנית הלילה "סינדרלה יוצאת מהארון" בתחנת הרדיו 99FM. בשנת 2003 זכתה גילה בפרס "יקירת הקהילה" של קהילת הלהט"ב. בשיקולי השופטים נכתב כי הפרס ניתן לה "על היותה נציגה בולטת של דור, אשר לא היסס לחיות לפי זהות מגדרו ובנראות מוחלטת, למרות הדחייה, הרדיפות והתלאות הרבות שעברו בשל כך". בשנת 2005 זכתה בפרס שחקנית המשנה בפסטיבל לקולנוע קוויר במיאמי על תפקידה בסרט ילדים טובים של הבמאי יאיר הוכנר. בשנת 2010 כיכבה בתפקיד אורח בסדרה חסמבה דור 3 של התסריטאי דרור נובלמן, ובסרט תיעודי על חייה שהוקרן במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה בשם "זה גילה, זה אני", בבימויו של אלון ויינשטוק. בשנת 2011 הושק על שמה פרויקט גילה להעצמה טרנסית." לאשה בעילום שם: אני יכולה להבין שאת חושבת שגילה מתנהגת בצורה לא "ממלכתית", אבל עלייך לזכור שהיא בסופו של יום אדם פרטי לכשעצמו וזו זכותה. הבחירה להשיק על שמה את "פרוייקט גילה" כמצוטט לעיל, נובעת מהרצון להוקיר אותה כנציגה של דור שחי את חייו בנראות למרות הסבל הרב שהיה מנת חלקו באותה תקופה. מעבר לכך, חשוב לזכור שאנחנו קהילה מגוונת מאוד ויש מקום לתת ביטוי לכולם. אני מאמינה חזקה מאוד בביטוי מגוון ורחב ככל האפשר של הקהילה שלנו, גם אם זה כולל השקה שם ארגון על שמה של אשה ששנויה במחלוקת.

hatzilonit

Member
מנהל
בדיוק ככה!

אז והיום

גם לי יש קושי מסויים עם סוג מסויים טרנסיות (ודווקא לא קשור לסוג סטטוס חברתי, אלא פשוט לאופי - ברגע שהוא אופי רע ואלים . פה הגבול שלי. לא יכולה להצדיק כזה אופי גם עם כל התירוצים של "הן גדלו בתנאים קשים")...

מה שכן, לגבי גילה ודורה (שאני לא מכירה אותן אישית) חייבים לזכור שלהבדיל מהיום, שעדיין כמובן יש המון קשיים ב"לצאת מהארון" הדורות של לפני 30-20-10 שנים עמדו בפני קשיים עצומים אחרים לגמרי, בלי חשיפה, בלי אינטרנט, היום כולם יודעים לאיזה פסיכיאטר, ואיזה אנדו ללכת ומה התהליך בדיוק כדי לעבור את הצעדים ויש תמיכה, ואירוגנים וארגון מעברים וארגון ג'נדרקווירי, וארגון בגן מאיר ועוד ועוד. ומלייון סוגים וגוונים ואינטרנט.. (שוב , על אף הקשיים),
בעבר זה היה אדם שנלחם נגד כל העולם, ופה ההערכה שלי לאותן כאלה שבאמת עשו את הצעדים האלה כשבכלל הן היו הראשונות לזה, לא היו לזה יותר מדי תקדימים ו"אישורים חברתיים", הם פשוט שמו *** ענק (no pan intended) , עברו המון קשיים , אבל חיו כפי שרצו בלי לתת חשבון לאף אחד.

Smoochie

New member
לגבי ה"תקינות פוליטית"...

ובכן, אני מאמינה גדולה בשימוש במילים עדינות ויפות, להלן ה"פוליטיקלי קורקטנס", כיוון שיש להן תכלית - ליצור שיח מכבד ורגיש. אך עם כל זאת, אני סבורה שלפעמים מוטב "לקרוא לילד בשמו" תוך כדי הבהרה שהדבר נעשה ממניעים טובים כדי לנסות לפתור את הבעיה או לפחות להעלות אותה על נס. במקרה שציינתי בתגובתי הקודמת, השימוש במילה "קוקסינלית" בא לתאר שיש קהילה כזו ואין סיבה לטאטא אותה מתחת לשטיח. מעבר לכך, חברות הקהילה הזו מתגאות בהיותן קוקסינליות ותואר זה משמש כאבן דרך בזהותן. אל לנו לנהוג בפטרונות ובהתנשאות כלפי חלק מהקהילה שמגדיר את עצמו כך מסיבותיו הוא. אני אומרת זאת כאחת ש"התערבבה" בתקופה מסוימת עם הקהילה הזו והיו לה רגעים טובים ופחות טובים. לבסוף, הבנתי ש"זה לא הסגנון שלי", אבל מכאן ועד לומר ש"המילה קוקסינלית לא ראויה לדיון" - הדרך רחוקה. אני בעד לנתח את הנושא לעומק ולהבין את הפילוג בין הקהילות ומשם לחפש דרך לגשר ביניהן.

למעלה