הפסקות במהלך עבודה

מצב
הנושא נעול.

tutsade

New member
הפסקות במהלך עבודה

הפסקות במהלך עבודה
יש לי שאלה שנוגעת לכל סוגי העבודות שמעמידות עובד יחיד בעמדה, כמו מאבטח או שומר בחניון, או מתדלק שנמצא בלילה כנציג יחיד בתחנה: עובדים מהסוג הזה אמורים לתת שירות במהלך כל המשמרת ומכיוון שהם יחידים בעמדה אין מי שיחליף אותם על מנת לקחת הפסקה, ללכת לשירותים וכו'. רציתי לדעת האם יש לזה התייחסות בחוק. מה לפי החוק אמורים לעשות העובדים האלה, כי מגיע להם הפסקה אבל אסור להם לעזוב את העמדה. אותו דבר לגבי פקידת קבלה שאמורה לענות לטלפונים ואם תיקח הפסקה לא יהיה מישהו אחר שיענה לטלפונים. אני אשמח לקבל תשובה מפורטת ו/או אפילו הפניה לספרות מקצועית-זה לעבודה חשובה באוניברסיטה.

סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה

הפסקות במהלך עבודה
יש לי שאלה שנוגעת לכל סוגי העבודות שמעמידות עובד יחיד בעמדה, כמו מאבטח או שומר בחניון, או מתדלק שנמצא בלילה כנציג יחיד בתחנה: עובדים מהסוג הזה אמורים לתת שירות במהלך כל המשמרת ומכיוון שהם יחידים בעמדה אין מי שיחליף אותם על מנת לקחת הפסקה, ללכת לשירותים וכו'. רציתי לדעת האם יש לזה התייחסות בחוק. מה לפי החוק אמורים לעשות העובדים האלה, כי מגיע להם הפסקה אבל אסור להם לעזוב את העמדה. אותו דבר לגבי פקידת קבלה שאמורה לענות לטלפונים ואם תיקח הפסקה לא יהיה מישהו אחר שיענה לטלפונים. אני אשמח לקבל תשובה מפורטת ו/או אפילו הפניה לספרות מקצועית-זה לעבודה חשובה באוניברסיטה.
סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה
הנה ציטוט שלו: א) ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-3/4 שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג ההפסקה היא של חצי שעה לפחות. (ב) הפסקה לפי סעיף קטן (א) לא תעלה על שלוש שעות. (ג) בעת הפסקה לפי סעיף קטן (א) הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על-ידי מעבידו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה. (ד) עובד רשאי להתפלל במהלך יום עבודתו בהתאם לדרישות דתו; זמן התפילה ייקבע במקום העבודה בהתאם לצורכי העבודה ואילוציה, ובהתחשב בדרישות דתו של העובד. כלומר, עובד שלא יכול לעזוב את מקום עבודתו בזמן ההפסקה - זמן זה יחשב כחלק משעות העבודה והוא זכאי לשכר בגין הזמן הזה. אין הוראה בחוק המחייבת את המעסיק לאפשר לעובד לצאת ממקום העבודה בזמן ההפסקה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה