הפסקת עבודה

מצב
הנושא נעול.

אורי291

New member
הפסקת עבודה

הפסקת עבודה
שלום הפסקתי את עבודתי אחריי חופשת הלידה עבדתי במשך 5 שנים כמזכירה ומעולם לא היתה לי הגדרת משרה עבדתי לפי שעות כאשר היתה לי עבודה עבדתי 8 9 שעות ולפעמים פחות 5 או 4 בשנים הראשונות עבדתי פחות שעות בשנים האחרונות עבדתי יותר משמונה שעות שאלתי היא אייך אני אמורה לחשב את פיצויי הפיטורים. תודה מירב

ronboy

New member
עושים ממוצע של 12 המשכורות האחרונות

הפסקת עבודה
שלום הפסקתי את עבודתי אחריי חופשת הלידה עבדתי במשך 5 שנים כמזכירה ומעולם לא היתה לי הגדרת משרה עבדתי לפי שעות כאשר היתה לי עבודה עבדתי 8 9 שעות ולפעמים פחות 5 או 4 בשנים הראשונות עבדתי פחות שעות בשנים האחרונות עבדתי יותר משמונה שעות שאלתי היא אייך אני אמורה לחשב את פיצויי הפיטורים. תודה מירב
ולפעמים יש שעושים ממוצע של 3 האחרונות.

אורי291

New member
האם אפשר לקבל תשובה מוסמכת

ולפעמים יש שעושים ממוצע של 3 האחרונות.
גם לי זה ידוע רק במקום עבודתי נאמר לי שהחישוב יעשה ע"י ממוצע של כל השעות חלקי 65 חודשים שעבדתי כפול השכר לשעה אחרונה לכן אני צריכה את החוק כדי להראות להם שהם טועים אודה למי שיודע את החוק

הם דווקא לא ממש טועים.

גם לי זה ידוע רק במקום עבודתי נאמר לי שהחישוב יעשה ע"י ממוצע של כל השעות חלקי 65 חודשים שעבדתי כפול השכר לשעה אחרונה לכן אני צריכה את החוק כדי להראות להם שהם טועים אודה למי שיודע את החוק
הם דווקא לא ממש טועים.
הנכון הוא לעשות חישוב באופן יחסי לפי היקף המשרה. תקנה 7 בתקנות על חישוב פיצויי פיטורים, אומרת: "עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו.".

אורי291

New member
מעולם לא הוגדרה לי משרה

הם דווקא לא ממש טועים.
הנכון הוא לעשות חישוב באופן יחסי לפי היקף המשרה. תקנה 7 בתקנות על חישוב פיצויי פיטורים, אומרת: "עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו.".
מעולם לא הוגדרה לי משרה
אני הועסקתי ע"פ שכר יומי/שעתי ולזה החוק אומר אחרת

שיר ורד

New member
גם החוק וגם התקנות

מעולם לא הוגדרה לי משרה
אני הועסקתי ע"פ שכר יומי/שעתי ולזה החוק אומר אחרת
גם החוק וגם התקנות
לא מתיחסים באופן מפורש לחישוב הפיצויים של עובד בשכר, ששכרו השתנה לאורך זמן עקב שינו במספר שעות העבודה החודשי. ישנן שתי גישות שמנסות לתת מענה למקרה זה. האחת מתיחסת לסעיף 9 בתקנות , המדבר על שכר קבלני. שם מדובר בשכר (או חלק משכר) שנקבע לפי היקף תוצרת או לפי משימות עבודה שבוצעו. במקרה כזה השכר האחרון יחושב לפי הממוצע של 12 החודשים האחרונים והשכר הנ"ל יוכפל במספר שנות העבודה כדי לקבוע את סכום הפיצויים. הגישה השניה היא זו שהציג יוסריאן, לפיה במקרה זה השכר האחרון ידוע ולא מצריך כל חישוב וזה השכר לשעת עבודה בחודש העבודה האחרון. אבל חישוב השכר לכל חודש יעשה על פי סעיף 7 בתקנות , דהיינו לפי חלקיות המשרה, כאשר למעשה בכל חודש ישנה חלקיות אחרת. אם נקבל גישה זו, הרי השיטה הפשוטה לחישוב הפיצויים תהיה מספר שעות עבודה חודשי ממוצע כפול שכר אחרון לשעת עבודה כפול מספר שנות העבודה. נראה לי שגישה זו היא הנכונה ומונעת עיוותים חמורים שעשויים להוצר בשיטת החישוב הראשונה. יש לזכור שגם בשיטת חישוב זו , חל סעיף 1א לתקנות ואין לכלול בחישוב ממוצע שעות העבודה שעות נוספות. כלומר אם העובד עבד בחודש מסוים 250 שעות ובחודש אחר 50 שעות ,הממוצע לא יהיה 150 שעות, אלא 118 שעות (בהנחה שמשרה מלאה היא 186 שעות. בענפים מסוימים או אצל מעסיקים מסוימים, זה יכול להיות הרבה פחות). אצל עובדים שעבדו תקופה ארוכה שבמהלכה השתנה היקף המשרה המלאה, מקסימום השעות החודשי תלוי בהיקף המשרה המלאה באותו מועד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה