הפעם הראשונה ש...

התחלות חדשות

התחלות חדשות
התחלה, יופי של מילה ישר קופצת ממנה חלה טעימה ומתוקה לשבת המלכה.
זאת מנה נהדרת להתחלה וכהתחלה
לו וגם לה ולכל המשפחה.
אך יש במילה הזאת גם לחות והיא קצת מקשה מעט על הכנת החלה..
רק לא לחלות בבקשה מבקשת מכינת החלה, כי אז אי אפשר בכלל לעבוד.
&nbsp
והמורה המתחילה, אם תחלה, איך תלך לכיתה בהתחלת השנה
איך תתחיל היא את השנה החדשה?
&nbsp
ועל הלוח תכתוב שנה טובה?
&nbsp
&nbsp
התחלה של מה?
התחלה של יום. שבוע ,חודש או שנה?
כמובן התחלת שנה , כי היא מביאה איתה את שאר ההתחלות,
כן היא כבר מחכה , כבר מגיעה השנה החדשה ומיד בעבודה היא מתחילה
אז אאחל לכולם התחלה של שנה מוצלחת וטובה.

Silhouette1

New member
הפעם הראשונה ש.... (קטע כתיבה קצר על הפעם הראשונה שהתוודעתי

לארעיות, השבירות והשבריריות של הדברים).

"חיי-אנוש - כמוץ לפני הרוח,
כי הגורל מגביה ומשפיל,
מוריד ומתרומם, ואין אדם
אשר ידע מה ילד-יום."
(מתוך המחזה "אנטיגונה")

הפעם הראשונה שהבנתי שיופי ואהבה הם רבי עוצמה אך בני חלוף, היה רגע אחד מאוחר מדי, שהפך את חיי למעמסה, ללא רחמים וגאולה נראים בפתח, גם לא באופקו של יום חדש.

אהדנו, הערצנו, סגדנו לגוף, הנשמה והמהות זה של זה. שתינו לשוכרה את היין והחומץ ששפכנו ביצריות לגופנו ובינתנו. התפלשנו והתאחדנו בזיעת גופינו לגוף אחד מזווגים בין נשמותינו.

נפגשנו במקום בלתי אפשרי, עמוס לעייפה בזמזום בני אדם מחרישי אוזניים, דבורים עמלות דוברות שפות זרות. בשדה התעופה בגשר בין כאן לשם, הוא עמד בצדו המרוחק ביותר של אולם הקבלה העצום והדחוק והביט לעברי ללא מצמוץ או הפוגה. הוא לא חייך, אמד נטוע שבוי בעיניו שלא משו מפני. אנרגיית חום גלשה ומילאה את אחורי ראשי, עמדתי ללא ניע, מביטה בו חזרה, בסקרנות וכמיהה.

כמו בחלום, התקרבנו זה אל זה, בקצב אחיד ללא מבוכה חיוך או הבעה. עמדנו זה מול זה וסקרנו פנינו באריכות ובשלווה, כשהעוברים והשבים ממשיכים הלאה בענייניהם מזמזמים, מתרוצצים, ממהרים במרוץ אחר חייהם. הזמן נעצר מלכת עבור שנינו. שאל לשמי בשפה זרה מוכרת, עניתי ושאלתי לשמו. עיננו נאורו כשהבנו ששמנו זהה והזמנו במפתיע זה את זה להמשך. ביטלנו טיסות, השכרנו חדרים במלון העיר השוקקת חיים והוספנו אליה חיים משלנו. הפרחנו אהבה חדשה, שונה בדרכה, בעיר של זרים.

חמימותן של קרני שמש הבוקר הראשונים המרפרפות בקלילות על הפנים, נותנות תחושה העולה מהוויה אינסופית, המעוררת טוב, אהבה, חמלה. מעלות דמעות בעיניים ותקווה ללא שאת. אותה הרגשה ליוותה גם אותנו מיום ההמראה ביחסנו עד ליום התרסקותנו.

היינו בני אדם שונים, משני קצוות היקום, מתרבויות רחוקות עידנים ואם זאת היינו קרובים ואוהבים כאילו נוצרנו ונולדנו רק זה למען זה. זיווג בלתי אפשרי אך מוכתב מראש בידי גורלות. בלטנו בחיצוניותנו שמשכה כל עין, כאילו צוירנו ושורטטנו בקפידה, ללא פגם על ידי האמן הראשי של האלוהים. חגגנו את יופיינו, חיינו ואהבתנו האינסופיים ללא הפוגה בארצות מוכרות וזרות במשך שנים ארוכות. האמצעים וההון החומרי היו בשפע ולא היוו מכשלה להגשמת כל גחמה ומאווה הגיוני או מטורף.

לקחנו עמנו הכל, לא החמצנו את השמחה, לא סירבנו לעצב. נשמנו את היופי, אך גם את הכאב. עצמנו עין אחת כדי לחלום, פקחנו שנייה כדי לשמור על עצמנו. סירבנו להיות רק מאושרים שמא נעורר קינאת אלים וגורלות אכזריים. ניסינו לאזן, לשמור על נורמליות לא למשוך תשומת לב של קינאת השגחה עליונה מיותרת.

למרות זהירותנו הכל הסתיים ברגע אחד כשהחליט השטן לשים את רגלו לפנינו, כמו שחקן פוטבול מפלצתי, נגח בנו בשיא חיינו. מפסגת כוחו ואכזריותו, הפילנו לתהומות הגיהינום עלי אדמות. המחלה כרסמה בכל גופו, השחיטה כל חלק ופיסה חיה, השאירה גוויית אדם נאנקת בפני החיים שעזבו את שדה מרעתם המרהיב לקמול ולהתייבש. מותירים מדבר ושממה עם זעקת כאב קרועה הנישאת ברוח הסבל והאדישות.

הוא דחה אותי מכל וכל הרחיק אותי מעל פניו. לא אבה למגע ידי ולמילותיי המנחמות. כשעוד היה כוחו בו צעק וגידף, הרחיק ודחף עד שנעמדתי על קצה העולם ונפלתי לחלל הריקנות והאבדון.

יופיו דעך ואבד, יד ביד עם אהבתו אלי. שרביט השטן כתש את גופו ונפשו טשטש ומחק כל שביב וזיק למה שהיה.

דהיתי, התייבשתי, הצהבתי אט אט. שערי נשר, עיני שקעו, ליבי צלע ונטמע אל בין צלעותיי, הצטמק, התקמט, הזדקן. הרגשתי שהנה אני משיבה את נשמתי לבוראי יחד עם אהובי המתכתש המתכחש. אך אלוהים תכניות אחרות לו, צחק לי והשאירני מאחור ללא כל דבר ממשי שיניע אותי קדימה.

זכיתי בשניהם, בהבל החן ובאהבה מחייה, חזקה מכל חוק טבע ואדם, חוצה אוקיאנוסים ואורחות חיים, המותירה אבק לכל דבר טוב אחר קיים. איבדתי את שניהם. נשארתי עם המרירות והמליחות שריפדו את דופן נשמתי והתמקמו בנוחות בביתם החדש בעיר קליפות לב מצומק. עיר צחיחה שהשמידה כל יצר חיים ושמחה בנבכי מוחי ונפשי.

אומרים הזמן מרפא מכאובים, נושא את כאבי הלב על כנפי השכחה לארץ רחוקה. אומרים גם שהחיים קצרים מדי, אז אומרים. החיים חזקים, תמיד ממשיכים, נושאים בגאון את קרעי ליבנו. החיים ארוכים מספיק בשביל להעניש אותנו על שהספקנו והעזנו להרגיש אושר גדול, מוקדם ונמשך מדי לטעמם.

מתוך ההריסות משכתי ואספתי את מה שנשאר מנבלת גופי ונשמתי. ניסיתי להצמיח חיים חדשים על רקב חיי. חיי נסבלים, הזיכרון לא מרפה, כמו זיכרון סם למכור שנגמל. מנסה יום יום לאפשר לאור לחדור דרך הסדקים ולאחות מחדש את מה שנשאר ליום המחר.

גילוי נאות. אני אדם זקן .אפילו זקן מופלג.

מעולם לא חוויתי דבר לראשונה. כאילו אני חי בגלגולי השני.
כל מעשה .מפגש .חוויה .כאילו כבר הייתה בעבר .מוזר.
אני מסוגל בקלות לנחש איזה תשובה אקבל לכל שאלה
לעיתים אני פשוט הולך לפני שענו לי.
לקריאה "רגע עוד לא עניתי" ,אני אומר "אני יודע מה תענה"
ובדרך כלל אני צודק .
לעיתים זה לא נעים. אבל היום אחרי כל כך הרבה שנים.
כבר התרגלתי . ובאופן מוזר גם הסובבים אותי.
חג שמח ושנה טובה.
צ'י

לא יודעת מה לכתוב לך..

הרגת אותי...

נפלא ומזעזע.

אני לא מכירה אותך ואני רוצה להגיד כל-כך ואין לי מילים..

אבל אם אפשר כן משהו, קטן, את שרויה באבל מתמשך שהתחיל עוד לפני לכתו של האהבה שלך.. ונראה שעדיין לא נתת לו ללכת..

הממ.. וואוו..

שנה טובה.

מ.

וואו

זה לא צריך להיות קטע "כייפי"
זה צריך להיות קטע שבא מהבטן וחובט בבטן
וזה בדיוק מה שזה.
ברור שהוא אמיתי ונוגע ומזעזע אותנו משלוותינו
ולרגע נכנסים יחד איתך לגיהנום לביקור קצר
ויוצאים ממנו שטופים בזיעה קרה.
זה קשה נורא לאבד אדם קרוב ויקר. זה קשה עוד יותר לעבור איתו את התהליכים הללו כפי שאת מתארת.
אני עברתי זאת לא מזמן עם אחי זכרו לברכה ועד היום אני מרגישה שאם יש יצור אנושי אחד על פני האדמה שאלוהים לא השתין בכיוון שלו, זה היה הוא ועל זה אני כועסת נורא. אני מבינה אותך.
כתיבה טובה.

שתהיה לך שנה טובה ומבורכת

Silhouette1

New member
ניסיתי להעביר זכרונות, מחשבות, תהפוכות פנימיים אל המילה

הכתובה ולנגוע בקורא. אינני נוהגת לכתוב על חיי או קורותיי. בד"כ מפליגה על כנפי הדמיון המעיפים אותי לעולמות אחרים הכובשים את כתיבתי.

תודה על הבנתך. רציתי יותר לגעת ולעורר מחשבה מאשר דאגה.

מאחלת לך, שנה ברוכה וכתיבה פורייה.

למעלה