הטבע והמשק
1. סתם לידע כללי, למה את לא לוקחת ברצינות את ההצעה שלא נשתה חלב (או נצמצם באופן דרסטי את צריכת החלב)? 2. יש אינספור הצעות קונקרטיות לשיפור המצב גם ללא הפסקת חליבת הפרות - אבל את יודעת מה הבעיה? שמנהלי המשקים ובעלי המשקים, אנשים שאת בוודאי מכירה אצלך במשק, לא מוכנים לקבל הצעות ´קונקרטיות´ מהסוג הזה - מאחר ומדובר בפגיעה ברווחיות המשק. לדוגמא: הרחבת שטח המרעה באופן דרסטי, כדי שלפרות לא יהיה צפוף. להפסיק להאכיל אותם במזון מהחי - שעד כה רק גורם להם לחלות (חיידק משתק עצבים שמקורו במזון זה חיסל 120 פרות השבוע, ראו ידיעה בידיעות אחרונות היום). טיפול באחד הגורמים הללו או שניהם (או אחרים) יעלה לא מעט כסף לבעלי המשקים, וזו הסיבה שהם נמנעים מלעשות אותם. מצטער - אם "הצעה קונקרטית" לפי הגדרתך היא הצעה לשיפור איכות חיי הפרות בלי לפגוע ברווחיות המשק, אז אכן אין לי הצעה קונקרטית מהסוג הזה -אבל זה בהחלט לא אומר שאין הצעות לשיפור איכות חיי הפרות. 3. אכן איני מתנגד לכל מה ש"מריח כמו התערבות בטבע", ולראיה תמיכתי בסירוס ועיקור של חתולים וכלבים. לעומת זאת, איני רואה יותר דמיון בין מקרה הפרה למקרה החתול מעבר לכך שמדובר ב- 2 יונקים: א. אני בהחלט בטוח שחתולים מעדיפים לחיות בחוץ ולא בבית, לא צריך לשאול אותם כדי להיווכח בכך - כל מה שצריך לעשות זה לתת להם את הבחירה. לכן, תמיד כאפשר לבחור מאמץ לחתול, בוחרים בזה שגר בשטח פחות מסוכן לחתול ורצויה גם חצר. לצערי הרב, מאחר ויש המון חתולים ומעט מאוד מאמצים, אין לנו את המותרות הזו לבחור מאמץ. איני יכול שלא להפוך ירוק מקנאה כל פעם שאני צופה בתוכנית על RSPCA בערוץ Animal Planet - המצב באירופה כל כך טוב מאשר פה בהקשר הזה, שאנשי ה- RSPCA ממש מבקרים בביתם של אלו המבקשים להיות מאמצים ומאפשרים רק למתאימים לאמץ את בעל-החיים. 4. הבה נניח שאכן מצב הפרות במשק בו את עובדת מאפשר לחיות איזושהי איכות חיים. את באמת חושבת שהמצב הזה מייצג משהו כלל-ארצי? 5. שוב תודה על ההזמנה, אשמח לבקר ולהיווכח לאחר תקופת המבחנים שלי; ולצורך העניין אצטרך את כתובת המשק.