הפרה המשוגעת

שמנתולה

New member
לידע כללי- זה פשוט לא פרקטי

להפחית את צריכת החלב. חוץ מזה עוד לא ראיתי שהצמחונים (שנפוצים יותר מנמנעי מוצרי חלב) גרמו לפחות פרות להשחט. ולעניינינו: א. פרות לחלב אינן רועות! הן מקבלות מזון ברפת (בניגוד לפרות לבשר שרועות בטבע) ב. תוספי מזון מן החי אינם נחוצים גם לדעתי ורוב הרפתנים אינם מוסיפים אותם, אבל בענף זה (כמו בכל ענף אחר) תמיד יהיו אנשים שמחפשים קיצורי דרך. (האם תאשים את כל הנהגים במדינה שאינם יודעים לנהוג בגלל מיעוט שגורם לתאונות דרכים?) ג. זו חוכמה קטנה מאד לומר שיש הצעות לשיפור איכות חיי הפרות אבל לך אין, אם אין לך אתה כנראה לא מעורה מספיק בנושא ואם זה המצב אז למה לנהל ויכוח? סתם לשם הויכוח? לך, למד את הנושא, כשיהיו לך הצעות אשמח לשמוע אותן. ד. איני עובדת במשק, אני פשוט גרה במושב וכך יוצא לי לבקר ברפתות. ה. אני חושבת שהמצב שאני רואה מייצג כי המושב שלי הוא אחד משלושת המשקים בעלי תנובת החלב הגבוהה ביותר בארץ. ו. בקשר לכתובת אשמח לשלוח במסר אישי. (מדובר על איזור עפולה)

TheFinalCut

New member
פרות ופירות

1. בנוגע להפחתת צריכת החלב - זה פרקטי בערך כמו צמחונות, בעיקר בנתחשב בכך שלכ- 30% מהאוכלוסיה אין את האנזים האחראי לפירוק לאקטוז - ולפיכך אנשים אלו סובלים מבעיות עיכול עקב צריכת חלב ומוצרי חלב. מידע בנושא זה אפשר למצוא כאן. אגב, זה ש"לא ראית" הפחתה בכמות הפרות לצרכי בשר זה לא אומר שאין כזו הפחתה. תנועת הצמחונות צברה עוצמה רבה מאוד בעשור האחרון בעיקר, ברחבי העולם - מסיבות בריאותיות ואידיאולוגיות כאחד, ואנשים נוספים מפסיקים לאכול בשר מדי יום ביומו. 2. משום מה החלטת שאין לי הצעות לשיפור חיי הפרות, למרות שפירטתי לך שתיים ואין לי בעיה לפרט עוד. את נושא תוספי המזון מהחי פטרת עקב הסכמתך בנושא, אולם אשמח לראיות שאכן "רוב הרפתנים אינם מוסיפים אותם" - מאחר והרושם שקיבלתי מיודעי דבר וכתבות בעיתונות הוא שונה בהחלט. לא התייחסת לנושא ההפחתה בצפיפות הפרות כלל. 3. אם את רוצה הצעה קונקרטית נוספת שנבדקה והוכחה כיעילה לאחרונה אז הרי לך: מיזוג ומוסיקה לשיפור תנאי הפרות הראו שיפור משמעותי בתפוקת החלב. שוב, מדובר בהשקעה כלכלית - ולכן אני בספק רב אם זה אי פעם ייושם במשק. רווחת הפרות אינה בראש מעייני הרפתנים, אלא רווחיהם. 4. את מוזמנת לשלוח לי פרטים על מיקום המשק במסר האישי.

TheFinalCut

New member
קישורים למידע נוסף

מידע על Lactose Intolerance וצריכת חלב. על ההצעה הקונקרטית האחרונה ומי שיוכל לספק עוד מידע - כאן.

למעלה