הפרטת בתי הכלא צעד חיובי

הפרטת בתי הכלא צעד חיובי../images/Emo45.gif

מה אתם אומרים על ההחלטה להפריט את בתי הסוהר בארץ? לדעתי היה צריך לפרק מזמן את השב"ס סתם בזבוז נוראי של כספים ומערכת לא יעילה שלא יודעת להחזיר למוטב פושעים שנכלאו.

מישקולץ

New member
צעד גרוע ../images/Emo31.gif

לאן הגענו? נותנים לאדם פרטי סמכויות שילטוניות שיכלא אנשים, הרי הוא עסק כלכלי לכל דבר ועניין יש לו אינטרס שאותו אסיר לא ישוב לכלא? תחשבו גם איזה צוות יפעל בכלא בטח יהיו אסירים ללא השכלה רלוונטית שיקבלו שכר מינימום ועובדי כח אדם שיעסקו בשמירה וחינוך אסירים ,ממש מגוחך. ואם כבר מפריטים סמכויות שילטוניות שיפריטו כבר את המשטרה צה"ל ואת הכנסת ,וגם שיפריטו את האוצר אפשר להביא כלכלנים "מבחוץ" שיעלו חצי מחיר שורה תחתונה: מדינה שמפריטה כל דבר ומוכרת כל דבר היא כבר לא מדינת כל אזרחיה

omerlich

New member
מסכים..

יש תחומים שבהם אין שום מקום להפרטה וזה אחד מהם. .תראו מה קרה בארגנטינה שהפריטה אפילו את מערכת החינוך..

gershon17

New member
למה לא בעצם?

מה הבעיה עם בית כלא שמופעל על-ידי גוף פרטי? בתי המשפט יחליטו מי הולך לכלא - לא החברה שמנהלת את הכלא. ומה אם, למשל, אותה חברה תקבל בונוס על כל אסיר אם חמש שנים אחרי שיחרורו הוא לא שב לכלא? לפתע יש לך תמריץ כלכלי חיובי לשקם אסירים. זה לא שמערכת הכליאה הישראלית משקמת אסירים בצורה כה מופתית. אני באמת לא מבין מה הסיפור הגדול.

אשרת

New member
תהיה בטוח

שאף מערכת כליאה לא משקמת אסירים בצורה מדהימה, גם לא הפרטית, שתהיה מעוניינת למקסם את רווחיה.

gershon17

New member
אוי, מיקסום רווחים, אנשים זדים

אם ממילא האסירים לא ישוקמו - אז בטח שאין בעיה שהכלא ינוהל בצורה פרטית. נקבל את אותה התוצאה והיא תעלה לכולנו פחות כסף. אצלי בספר זה נחשב דבר טוב.

gershon17

New member
אתה מגזים לגמרי

הסמכות לכלוא אנשים נשארת בידי בתי המשפט, ולא בידי אף חברה פרטית. גם לעובדי השב"ס היום אין שום אינטרס שאסירים לא יחזרו לכלא. מה איכפת להם אם אסירים יחזרו או לא? מבחינתם זה אותו הדבר. לעומת זאת בחברה פרטית תוכל גם תוכל לסדר את התמריצים כך שאסיר שחוזר לכלא יפגע בהכנסות החברה שהפעילה את הכלא הקודם שבו הוא שהה. אני לא יודע אם זה יעזור, כי יכול להיות שאותו תמריץ לא יהיה מספיק (מי יודע בכלל מה העלות של שיקום אסיר? משקמים כל כך מעט אסירים בארץ שקשה לי להאמין שמישהו יודע בכלל), אבל זה בטוח לא יגרום לירידה במוטיבציה לשקם אסירים. למה כל כך חשוב לך שבתי הכלא יהיו ביד המדינה?

אשרת

New member
גרוע לחלוטין

המדינה צריכה להיות אחראית על הפשיעה בישראל ולא גורמים פרטיים. אולי הדבר הבא שתרצה להפריט תהיה המשטרה , במקרה?
לגבי החזרה למוטב - חמוד שלי - בשום מדינה בעולם לא מצליחים להחזיר פושעים למוטב. זאת לא המצאה של השב"ס ולא קשור בכלל ליעלות או לחסור יעילות של הש"ס.

gershon17

New member
המדינה אחראית על הפשיעה?

טוב, אני מניח שלזה קוראים שחיתות... אף אחד לא אמר שצריך להפריט את מערכת המשפט. אבל מה הפגיעה הגדולה בשלטון החוק אם המאסר עצמו יהיה בבתי כלא פרטיים? זה לא שבעלי חברות פרטיות יחליטו מי נכנס לכלא ומתי - בזה יתעסקו בתי המשפט כמו היום. מה השמחה הגדולה בבתי-כלא ששייכים למדינה? המדינה צריכה לדאוג לפקח כמו שצריך על בתי הכלא, אבל אין סיבה שהיא גם תנהל אותם.

אשרת

New member
ברור ברוו.

הרי לב לייב רוצה לנהל את בתי הכלא מתוך רצון טוב ואין לו שום אינטרס. נכון? דבר שני, בתי משפט, כלא , בטחון וחינוך, אלו דברים שצריכים להשאר באחריות המדינה. המדינה בהחלט אחראית על בטחון תושביה ולא רק מפני מחבלים אלא גם מפני אנסים, גנבים ורוצחים, והיא מתחילה לאט לאט להתנער מזה.

gershon17

New member
לא, הוא עושה את זה בשביל כסף

אבל עדיין זה יכול לעלות לכולנו פחות ולספק את אותה התמורה (או תמורה טובה יותר). כסף זה לא דבר רע, ולעשות משהו בשביל כסף לא הופך את העניין למכוער ומגונה. למה בתי כלא צריכים להשאר באחריות המדינה? למה?

מישקולץ

New member
באותה הגישה תפריט את צה"ל והמשטרה

בעצם תפריט הכול אתה יכול לחסוך כסף. סמכויות ענישה וביטחון צריכות להשאר בידי המדינה,זה חובתה של המדינה לתת סמכות כוחנית בידי אדם פרטי זה הרס החברה

gershon17

New member
אתה נסחף ואף מתבלבל

הסמכות להעניש נמצאת בידי בתי המשפט, לא בידי בתי הכלא. כמובן שבתי המשפט לא צריכים להיות פרטיים. אבל ברגע שבית משפט החליט שאדם צריך ללכת לכלא - מה זה משנה מי משלם את המשכורת של זה שקונה את חומרי הניקוי לכלא? למי איכפת בכלל?

טשאפק

New member
בית כלא זה לא עסק

בתי כלא אינם בתי משפט, אך להנהלת בתי הכלא יש סמכויות רבות על האסירים, מהשלכתם לצינוק, דרך תנאי המאסר ועד הוצאתם לחופשות ממושכות. אסור שהשימוש בסמכויות אלה יושפע משיקולים עסקיים.

מישקולץ

New member
כן, המדינה אחראית על הפשיעה !!

אבל זה דיון אחר. אמרת שבתי המשפט ישלחו אסרים לכלא זה נכון,אבל הבעיה היא שגם את הפרקליטות הציבורית רוצים להפריט. משמע משרד עו"ד יהיה התובע מטעם המדינה. משרד של עו"ד פרטי ישמש כתובע אתה יודע לאיזה שחיתות זה יוביל. מאיפה לי לדעת שיד נעלמת לא תשלם חופן דולרים כדאי לשחרר פושע מסוכן הרי הוא משרד פרטי הוא רוצה להרוויח.ומאיפה לי לדעת שאותו משרד עורכי דין פרטי נקנה בידי שליחי בית הכלא הפרטי כדאי לשלוח כמה שיותר אסירים עליו. הפרקליטות הפרטית תשלח אסירים לבית הסוהר הפרטי. עסק לכל דבר שישלט בידי אולגרכים שמידת הנקיון כפיים שלהם תלויה בספק. רק חסר שגדאמיק ירכוש לו איזה בית כלא

למעלה