הפרטת בתי הכלא צעד חיובי

gershon17

New member
מה אתה מערבב?

מדברים פה על הפרטת ניהול של בית-כלא, לא על טיפול בתביעות ע"י חברות מהמגזר הפרטי. זה נושא אחר להזדמנות אחרת, ואני בכלל לא מתייחס אליו פה. אני באמת לא מבין מה האסון הגדול שחברה פרטית תנהל בית-כלא, ואף אחד עדיין לא הצליח להסביר אפילו את קצהו של אותו אסון.

מישקולץ

New member
בטח שיש קשר

אתה טוען שבית המשפט בסופו של דבר הוא זה שמכניס את האסיר לכלא, ברגע שתהיה הפרטה של הפרקליטות הציבורית מה שיקרה בעצם שעו"ד פרטי יהיה התובע במשפט ,כל עסקאות הטיעון וכתבי האישום יבצע אותו עו"ד פרטי שמה שמניע אותו הוא רק שיקול כלכלי,מאפיה לי לדעת שמשפחתו של אותו פושע לא שילמה לעו"ד כסף מהצד. ובכלל ברגע שיהיה כלא פרטי ובמקביל גם תופרט הפרקליטות יהיה פה קרטל משפטי אנשים יכנסו לבית הכלא על ימין ועל שמאל. איך אני אדע בתור האזרח הקטן שנשפט לכלא שלא היה פה בעצם קרטל פרטי ומשומן שהכניס אותי לכלא רק בגלל הצורך להרוויח עליי 220 שקל ליום

gershon17

New member
אתה לא מקשיב כל כך

כל הטיעונים שלך נגד הוצאת חלק מהתיקים של הפרקליטות לידיים פרטיות יהיו תקפים גם אם כל בתי הכלא ינוהלו על-ידי השב"ס. אלה נושאים בלתי-תלויים, ואני ממשיך להתמקד בעניין בתי הכלא כי בזה עוסק העץ וגם כי זה מה שמעניין אותי יותר עכשיו. ותאמין לי, קשה לי להתעלם מהכשלים הלוגיים הרבים במה שכתבת פה...

princes15

New member
צודק...אבל תאמין לי שגם עכשיו לא

חסרה שחיתות במדינה הזאת...! ויש לי שאלה - כולכם פה בעד מפלגת קדימה ואולמרט?

princes15

New member
סבבה...ברורר

ומי שחושב שקדימה היא הדרך הנכונה - אז שלא יחשוב....

trigotrigo

New member
מצליחים להחזיר למוטב את מי שרוצה

אה, ואני חושב שהפרטת בתי הסוהר יותר דומה ליצירת גופי משטרה עירוניים (כמו NYPD וLAPD שיש בארה"ב וכולכם רואים בטלוויזיה).

zuraidi

New member
לקפיטליסט הגאה ...

הבזבוש הנוראי של כספי ציבור (משלמי המיסים ובעיקר כסף המגיע מקפיטליסטים רבים) ומערכת לא יעילה אפשר לומר לגבי כל מוסד ממשלתי קיים לצערי הרב. ורב הנסתר על הנגלה בכל גוף כזה. באשר להפרטה לאור האמור אני בעדה בכל גוף אפשרי ולו מהטעם לעיל ומבלי שעיינתי במשמעות תוכנית ההפטת בתי הכלא .

טשאפק

New member
אני נגד. מערכת הענישה

כמו מערכת בתי המשפט, המשטרה, הצבא, היא מערכת ציבורית על-פי טיבה. אפשר להפריט פונקציות של ניהול בתי הסוהר כמו הכנת המזון, כביסה וכדומה, אך האחריות הכוללת על בית כלא חייבת להיות בידי המדינה. בית כלא זה לא "עסק" והשיקולים בניהול כלא אינם שיקולים עסקיים.

gershon17

New member
אף אחד לא מתכנן לפרק את השב"ס

אבל באמת אין סיבה שהמדינה תחזיק בבעלות על הבניין שגרים בו אסירים, או תשלם את המשכורת למי שדואג שמוצרי מזון יכנסו לכלא. גם בפילוט (ומדובר בניסוי) למדינה למשל תהיה הסמכות לדרוש את החלפתו של מנהל הכלא הפרטי בתנאים שונים.

טשאפק

New member
step in

זה השם המקצועי שניתן לביטול החוזה ע"י המדינה. זה לא תרחיש סביר. אפשר להפריט וכבר הפריטו חלק מן הפונקציות שבניהולו השוטף של בית הכלא, אבל לתת את כל סמכויות הניהול בידי גורם פרטי זה צעד מרחיק לכת.

trigotrigo

New member
לדעתי זה יכול ליפול לשני הצדדים

ייתכן שזה יעודד תחרות, ויוביל לתוספת עבודה, אולי אף יביא את בתי הכלא לדרגה שראויה לשים בה בני אדם, ולא חיות. מאידך, זה גם יכול להיגמר בצמצום. ימים יגידו.

shayneese

New member
צעד שנכשל בכל העולם

בריחות המוניות (לרבות מקרה של כלא שלם שברח..) מקרי רצח והתעללות לובי אגרסיבי של החברות והחמרת הענישה, כליאת בני נוער ועבריינים "מועדים" שגנבו מחנות למאסר עולם יש מדינות שלא רק שביטלו את הניסוי המזעזע הזה אלא אף אסרו עליו בחוק צא ולמד שלך, שי כהן

Culpable

New member
בעבר היה כך!

אמנם לא בישראל, אך בראשית השימוש בבתי כלא ומהעבר מבתי העינויים ועונשיי המוות, נפתחו בתי כלא פרטיים במדינות אירופה והדבר הוביל לפורענות, נדרשו עמלות כניסה ויציאה מאסירים ומי שלא יכל לשלם נשאר בכלא, בתנאים גרועים יותר, דרש מן האסירים לשלם כסף עבור מזון מעבר למים ולחם, ולחילופין, אסירים בעלי יכולות שלטו בכלא, כלומר, יכלו לצאת לחופשות מתי שרק רצו, רכשו לעצמם מעמד גבוה, ואף השתחררו לגמרי... לא מומלץ!

Simba48

New member
עדיף קפיטליסט חכם מגאה (תרתי משמע)

הריצה המטורפת בנסיון לחקות את ארה"ב היא שורשן של רעות חולות רבות, בחברה הישראלית. הפרטה של "פעולות שלטוניות" אף פעם אינה חיובית. היום יופרט השב"ס, מחר תופרט המשטרה, מחרתיים, הצבא, אחריו נייבא 120 חברי כנסת חרוצים ובסופו של התהליך נפריט את הממשלה לממשלת מומחים. בכל מקרה, הנסיון בארה"ב אינו מצביע על הצלחה גורפת של התהליך ועל תנועה המונית של "חזרה למוטב" של פושעים. ההיפך הוא הנכון.

למעלה