הפרט וההון בפסיקה האיסלאמית ואצל מרקס

הפרט וההון בפסיקה האיסלאמית ואצל מרקס

ת'כלס, מאמר מעניין.

האם באמת כל אדם מאמין מתנהג בהתאם לכללי האיסלאם?
אני אישית לא שמעתי על הרבה מוסלמים ליברלים, יכול להיות שיש באמת סתירה קשה בין הדברים?

http://mida.org.il/?p=15969

בוקר טוב אליהו...

עוד לפני שמישהו חשב לכתוב את הקוראן דברים דומים כתובים בתורה. התורה מתוארכת למאות 12-13 לפני הספירה ושם כבר כתוב על איסור לנשוך נשך (נשך = ריבית).
בספר ויקרא, פרק כה' פסוקים לו' - לז' נאמר: " אַל-תִּקַּח מֵאִתּוֹ נֶשֶׁךְ וְתַרְבִּית, וְיָרֵאתָ מֵאֱלֹהֶיךָ; וְחֵי אָחִיךָ, עִמָּךְ. לז אֶת-כַּסְפְּךָ--לֹא-תִתֵּן לוֹ, בְּנֶשֶׁךְ; וּבְמַרְבִּית..."
ובספר דברים פרק כג' פסוקים כ'-כא' נאמר: "לֹא-תַשִּׁיךְ לְאָחִיךָ, נֶשֶׁךְ כֶּסֶף נֶשֶׁךְ אֹכֶל: נֶשֶׁךְ, כָּל-דָּבָר אֲשֶׁר יִשָּׁךְ..."

כמו שנאמר בספר קהלת (כן, גם זה מהתנ"ך): "מַה-שֶּׁהָיָה, הוּא שֶׁיִּהְיֶה, וּמַה-שֶּׁנַּעֲשָׂה, הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה; וְאֵין כָּל-חָדָשׁ , תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ...."

בטח שאפשר
וגם רצוי...

תודה, אצלי הכל בסדר, מה שלומך ?

אני חושבת שאתה בין

הכותבים. הימינים הבודדים אם לא. היחידי שאני רוחשת לו כבוד וחיבה , ולמרות ההבדלים באידילוגיה ובקו הפוליטי אני עדיין יכולה לנהל איתך דיון מבלי להרגיש שאתה מובל על ידי שנאה, נראה לי שבחיים האמיתים יכולנו להיות חברים

אני עושה אווטנג עכשיו, ואני מקווה שלא תכעס

נפגשתי עם סתם אולי שלוש פעמים. הוא אדם מאד נעים, מכבד ונדיב. אפשר לדבר איתו שעות, ולהשכיל. נכון, הוא אוהב לחרוש בהיסטוריה, ולהחזיר אנשים למה קרה ב- 48, ו- 67, ואני לא יכולה לענות אבל מעלותיו האישיות כל כך בולטות, שאני אומרת יללה, יש ימני אחד שהוא יודע להיות אדם בתפוז. סתם אדם יקר ומאד מיוחד.

האינטואציה הנשית שלי

אף פעם לא טועה , ידעתי והרגשתי שמדובר בבן אדם מיוחד ורגיש איכשהו זה עבר אלי מבלי לנהל איתו שיחה אישית הכל מהתרשמות כללית ממעט הדיונים שניהלנו

מעניין, מי לא ימני בעיניך ?

עושה רושם שכל יהודי ישראלי הנמצא ימינה מחד"ש הוא ימני בעיניך,
אין לי בעיה שתגדירי אותי כפי שאת מוצאת לנכון, אני יודע שאת טועה !

לשאלתך השבתי בשורה אחת למטה,

ולגבי הצבעתך אני יודע, אם לא זכור לך, שוחחנו על הנושא לפני מערכת הבחירות האחרונה.

אין ספק שיש הבדלים באידיאולוגיה ובקו הפוליטי.

למרות זאת אני לא מגדיר את עצמי כימני. תמיד הצבעתי עבור מפלגות בין המרכז שמאלה, במרבית מערכות הבחירות הצבעתי (לסירוגין) עבור מפלגת העבודה על גלגוליה השונים, מפ"מ, ומר"צ, פעם אחת הצבעתי עבור ד"ש. כאמור וכפי שניתן לראות מעולם לא הצבעתי עבור מפלגה ימנית כלשהי, תמיד מהמרכז שמאלה עוד כחניך הנוער העובד התנדבתי במערכות הבחירות לפעילות בנוער העבודה.

בבחירות האחרונות הצבעתי עבור מפלגת העבודה שלפי כל הדעות אינה מפלגה ימנית. מהבחינה החברתית כלכלית אני נמצא עוד שמאלה מהם אך הקן המדיני שלהם התאים יותר לדעותי.

לגבי הסיפא של הודעתך, גם דעתי היא שיכולנו להיות חברים טובים

אז הנה אני מציעה לך חברות

ואשמח לראות אותך כותב כאן יותר , מעולם לא בחרתי את חברי לפי מוצא או קו פוליטי יש לי חברה קרובה שהצביעה בבחירות האחרונות לביבי ? זה משנה ? ממש לא

הצעתך מתקבלת בשמחה רבה ורצון רב,

ולגבי אופן ההצבעה זה ממש לא משנה למרות שבאופן אישי לא ברור לי איך אדם רציונלי מסוגל לחשוב על הצבעה עבור נהנתניהו. גם במחנה הימין יש טובים ממנו.

לגבי הכתיבה בפורום, אולי מפעם לפעם אכנס לכתוב אבל לא בקביעות. זה לא הפורום שהכרתי מהעבר הרחוק יותר.

הפורום השתנה

אין הרבה כותבים , האמת שהתקופה הזאת היא התקופה הכי פעילה שלי ,בעבר לא כתבתי קבוע מקווה שדברים ישתנו לטובה

אכן השתנה, ולא לטובה,

אפשר להתנחם בעובדה שהיו כבר תקופות גרועות יותר, נקווה שהעתיד יביא איתו פריחה מחודשת.
נראה שבמידה מסויימת המעבר לפייסבוק גרם לשיתוק חלק מהפורומים.

קשה לראות אדם רציונלי וחכם

מצביע לשיטה הכלכלית-חברתית של גלגולי המארקסיזם

למעלה