אף אחד לא בא בטענות למי שעובד ומרוויח,
חברה נמדדת על פי היחס שהיא מפגינה כלפי החלשים בתוכה, במדד זה, הקפיטליזם החזירי לוקה נמדד באפס סובלנות לחלש ולמסכן, ויחס חפיר כלפי החלשים שבתוכה. ניתן לראות את זה לכל אורך הדרך, בכל מה שנוגעים מאפייני החזירות של הקפיטליזם צועקים לשמים.
נהנתניהו מדבר על מה שהקהל שלו מעוניין לשמוע, אין עקביות בדבריו, הוא לא חזר בתשובה או לכיוון אחר, הוא פשוט מסתובב סביב עצמו וסביב מיס פיגי העיקר לשמר את כסאו, זה הדבר היחיד המעניין אותו, זה וכמובן הנהנתנות המופרזת של "המשפחה המלכותית", צריכה להיות יותר מחוצפה להסכים להתארח בסין תמורת השתקת עדותם של ישראלים נגד בנקים בסין על מימון והלבנת כספים של החמס, העיקר שהוא, מיס פיס פיגי וילדיהם יוכלו לטייל על החומה הסינית – גועל נפש.
עיירות הפיתוח הוקמו כדי להביא לפיזור אוכלוסין, הדבר קיים במרבית המדינות בעולם וזכותו של ממשל לכוון את האוכלוסייה למקומות עדיפות על פי החלטת הגורמים המיישבים בהתאם לצרכי המדינה. עיירות הפיתוח קמו עם קום המדינה והמשיכו להקימן בהמשך בשנות ה-50 ו-60. ללא מדיניות של פיזור אוכלוסייה, כל האוכלוסייה הייתה מתרכזת בין חדרה לגדרה ויתר שטחי המדינה היו מופקרים. בודאי שהשלטון החליט היכן יקום יישוב, אנשים זה מקרוב באו לא מכירים דבר וחצי דבר ואינם מסוגלים להחליט בעצמם, בהמשך, כשאותם אנשים התבססו והחליטו לעזוב, והייתה להם היכולת לכך, הם עזבו בלי שמישהו מנע מהם. באותה תקופה הוקמו מפעלים באיזורי הפיתוח שתמכו באותם מתיישבים, היו עיירות ששימשו מרכזים עירוניים לסביבה כפרית ונתנו את כל השירותים העירוניים.
מה שקרה מאז הוא, שמאז 1973-74 בערך החלו להשקיע בהתנחלויות על חשבון עיירות הפיתוח, מאז נוצר מצב שעיירות הפיתוח צעדו אחורה ועיקר התקציבים הוזרמו להתנחלויות, והכספים האלו באו על חשבון שכונות המצוקה, על חשבון עיירות הפיתוח, על חשבון יישובי הספר שהכל ילך לעזאזל העיקר ההתנחלויות, הינה, רק בשבוע שעבר הודיע שר השיכון שמי שירצה לרכוש דירה בתנאים טובים יוכל לעשות זאת בשטחים. למה ? הרי אילה שטחים שאין לגביהם הסכמה בחברה הישראלית, מדוע לאלץ אנשים שלא מסכימים על כך ללכת ולגור במקום בניגוד להשקפתם ?
בלי קשר אם אתה מסכים לסיוע האמריקאי או לא, הבאתי את זה כדי להראות שגם ארה"ב, המדינה הקפיטליסטית הגדולה בעולם, תומכת בתעשיה שלה, אומנם בדרך עקיפה אך בכל זאת תומכת, ואין למעשה הצדקה שאנו לא נתמוך בתעשייה שלנו כדי למנוע אבטלה סיטונאית של עובדים המפוטרים.
אין מדינה בעולם המסוגלת לעמוד בהחלטה עצמית של כל אזרח. הדברים חייבים להיות מוכתבים ומנותבים מלמעלה. אם הדברים היו כפי שאתה מתאר אותם, איך אפשר היה למנוע אבטלה ? איך אפשר היה לפתח תעשיה מקומית אם היו נוהגים כדבריך – כל אחד לעצמו ?
אין לי שום טענות לסין או לסינים, הטענות שלי הן לממשלת ישראל !
ממשלת ישראל היא זאת שסגרה מפעלים בישראל, פטרה עובדים והעבירה את המפעלים למצרים, טורקיה, ירדן או סין. אף אחד לא יכול לבוא ולהגיד שתוצרת דלתא מחורפיש, ראמה או אבו-סנאן פחות טובה מהסחורה של דלתא המיוצרת בירדן או במצרים, וגם לא נכון שאין דרישה למוצר, כשמפסיקים לייצר לא יכולה להיות דרישה לסחורה שאינה מיוצרת, אם היו ממשיכים לייצר היתה דרישה כפי שהיתה קודם.
אבל הממשלה הזאת מעדיפה שהנשים מהכפרים שמניתי תשבנה בבית מחוסרות עבודה ואת ייצור הסחורה העבירו אל מעבר לגבול.
אין לי ויכוח על איכות המוצר, אם המוצר תוצרת הארץ פחות טוב, מקובל עלי שזכותו של הצרכן להעדיף את הסחורה האיכותית יותר, אבל הויכוח ביננו הוא עדיין אם איכות הסחורה הישראלית פחות טובה ועם קביעה זו אני לא מסכים.
לא יודע מהיכן אתה מביא את התפיסות הלא מציאותיות האלו. אנשים לא מעדיפים לשבת בבית ולקבל כסף בלי לעבוד. אני כנראה מבוגר ממך ואני זוכר תקופות שלא היו בארץ עובדים זרים, אנשים ישראלים יצאו לעבוד בכל עבודה שהיתה, חקלאות, בניין, כבישים וכו' בלילהתפנק. לא היו אז דמי אבטלה כדי להתפרנס היו צריכים לעבוד. אבל כשממשלת מרכז הליכוד שלטה בארץ וחברי מרכז הליכוד גילו את העובדים הזולים מהמזרח והחלו להשיג באמצעות קשרים מפלגתיים רישיונות ייבוא לעובדים זולים, נוצר מצב שלעובדים הישראלים לא השתלם לצאת לעבוד, הם לא יכלו להתחרות בעובדים הזולים מהמזרח, הלחץ גרם להמצאת דמי אבטלה ואבטחת הכנסה, כאילו אמרו להם: קחו את הכסף ושבו בבית, אין צורך שתצאו לעבוד... וזה מה שהיה, האבטלה כאן עלתה, העובדים מהמזרח פכו לחוטבי העצים ושואבי המים של כל מי שיכל להרשות לעצמו, והאחרים שלא יוצאים לעבוד מסתפקים בדמי אבטלה ובהבטחת הכנסה.
עיר לא מוכת אבטלה כמכה משמים, מישהו גורם לה להיות כזאת, אם זו ממשלה שאינה מכוונת לאותה עיר מפעלי תעשיה, אם אלה רשויות מקומיות שאינן מעודדות מפעלים באמצעות הקלות במסים עירוניים (כמו ארנונה), כפי שכתבתי כנראה בהודעה אחרת בשרשור הזה, אני זוכר היטב את שנהנתניהו אמר בטלוויזיה, בקדנציה הראשונה שלו, שזו לא חוכמה להביא את המפעל ליישובו של העובד, העובד צריך להטריח את עצמו למפעל. עם תפיסה מעוותת כזאת איך עיירת פיתוח לא תהיה כיס של אבטלה ?
ולגבי הקשר לקומוניזם ולסטנלי פישר ? כתבתי שבאחת ההרצאות שלו ממנה העבירו חלקים בטלוויזיה, נדמה לי שהיתה אחרי הפגנות האוהלים לשיוויון בנטל, הוא אמר שהמפגינים רוצים להחזיר אותנו לתקופת הקומוניזם.
נראה שאותו פישר לא יודע – או אולי יודע אבל מעדיף לא להגיד אמת – מעולם לא היתה בישראל ממשלה קומוניסטית או בשיתוף מפלגה קומוניסטית אבל כדי לזרות חול בעיניים הכל כשר, גם להפריח שקרים.