הפריה חוץ גופית

גילה יקרה,

אני השתתפתי בפורום הזה במשך מספר חודשים, והיום אני בפורום הריון אחרי טיפולים. אני כותבת כדי לעודד אותך. גם אצלנו גילו בעית זרע, ואפילו ידעו להסביר אותה (לבעלי היה וריקוצלה - וריד מורחב מעל האשך השמאלי). עבורנו, הפריה חוץ גופית אינה קללה, אלא ברכה. עד שהגענו לטיפולי הפריה (לפני זה עשינו הזרעות) עבר המון זמן, אבל מהרגע שהתחלנו, הדברים נראו אחרת. הטיפול הראשון שעברתי היה בדצמבר 2000. באפריל כבר הייתי בהריון. עכשיו אני בחודש שביעי. את מאמינה? אני עד עכשיו לא! סה"כ עברתי 2 טיפולים, כשהראשון כלל 2 החזרות, אחת בדצמבר ואחת בפברואר (כי היו הרבה עוברים אז הקפיאו) שלא הצליחו ובשני נכנסתי להריון, ועכשיו יש לי עוברים מוקפאים לעוד 2 החזרות. הפריה חוץ גופית היא הפתרון הטוב ביותר עבור בעיות זרע. אולי צריך קצת זמן להתרגל לרעיון, ואולי צריך רופא קצת יותר נחמד ואמפתי כדי שנעכל את זה, אבל זה פשוט עובד. וזה שווה את המאמצים. ואגב, המאמצים, בעיניי לפחות, לא כ"כ גדולים כמו שציפיתי. התהליך נשמע מורכב ומפחיד, אבל תכל´ס זה לא כל כך נורא. שיהיה בהצלחה! רחל

ואגב, הבנתי שאת רוצה המלצה על רופא

אז אני יכולה להמליץ בחום על הרופא שטופלתי אצלו. קוראים לו ד"ר לב-רן, הוא ראש מחלקת IVF בוולפסון וגם עובד באסותא. אני טופלתי באסותא והגעתי אליו בדרך הבאה: הגינקולוג נתן לנו הפניה למרפאת פוריות של מכבי בר"ג (רמת מרפא). עם הפניה זו התחלנו טיפולי הזרעה ברמת מרפא, כאשר את הפרוטוקול לטיפול קבע ד"ר לב-רן (שעובד גם שם). כשהגענו לטיפולי הפריה (לב-רן דווקא דחף לא לעשות יותר מידי הזרעות), החלטנו להמשיך איתו באסותא. אני מרוצה, ואני יודעת שגם בוולפסון הוא מטפל ויש בנות מרוצות. אופציה אחרת, שגם לא כ"כ רחוקה, היא אסף הרופא. הבנתי שיש מחלקה שמתמחה בפוריות הגבר ויש הצלחות יפות. ההמלצה שם היא פרופ´ רונאל. אני תכננתי לעבור לשם במידה ואני אעשה הרבה טיפולים ללא הצלחה. רחל

יפעתי&

New member
אני מסכימה עם רחל

ממליצה בכל פה על לב רן הוא ראש מחלקת IVF בוולפסון (שזה אפילו קרוב לך לבית| והוא סופר מקצועי ומקסים ויש לי עליו רק מילים טובות שיהיה לך

אולה *

New member
הי גילה!

אני שמחה שהגעת אלינו. אתם נמצאים עכיו במצב של הלם טוטאלי וזה כ"כ מוכר ומובן. תשארו איתנו, כאן תמצאו הרבה תמיכה וידע. ונפגש בפורום הריון אחרי טיפולים, OK?
אולה

@ריטה

New member
מנסיון

הבדיקות של בעלי היו גרועות. והרופא המליץ על הפריה מיד. אבל לוקח זמן עד שעושים את הבדיקות, ומעבירים טפסים לאישור קופ"ח. כך שהתחלנו עם משהו פחות קשה כמו הזרעות. בהזרעה השניה תוצאות הבדיקות היו במפתיע מדהימות (33 מיליון שזה מעל הממוצע) כך שהחלטנו יחד עם הרופא לעצור את הרכבת ולא לרוץ להפריה כל כך מהר. אבל בפעמים הבאות הזרע תיעתע בנו שוב וכל חודש נכונה לנו הפתעה חדשה. היום בדיעבד, ניסיתי להבין האם טוב היה לדחות את ההפריה או עדיף היה לחסוך את כל הדרך הארוכה (אני בהריון מההפריה הראשונה). מצד אחד ככל שעובר הזמן ונכנסים לכל התהליך לאט יותר ככה קל יותר להתרגל אך מצד שני מי צריך את הדרך, הרי מה שחשוב זה התוצאה הסופית. והעיקר שיהיה המון בהצלחה.

גילה - ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מה שכתבת החזיר אותי שנה אחורנית, כאשר לנו היתה את אותה הבעיה ותגובת הרופא שלנו היתה מחרידה ואנטיפתית, בדיוק כמו שכתבת (לא אכתוב את שמו כי יש פה בנות שהולכות אליו ובשבילם הוא חצי-אלוהים, אז...)- ישר שלח אותנו להפרייה חוץ גופית. בכל אופן - הגבנו בדיוק כמוכם, ואז החלטנו לעבור רופא. תכננו לעשות "סקר שוק" אבל לא הספקנו כי הרופא הראשון שקיבלתי המלצה עליו - "התקבל" - ולא הייתי מחליפה אותו באף אחד אחר. תלכו, תבררו, תבדקו - אין שום סיבה לקבל יחס משפיל ולא ממצא, בעיקר אם אתם הולכים לטיפול, ויש כל כך הרבה דברים לעשות לפני הפריה חוץ גופית - מי כמוני יודעת.חפשו לכם את הרופא המקצועי, שייתן לכם תשובות על כל (!!!) שאלה שתשאלו אותו, אפילו אם לכם זאת נראית השאלה הכי מטופשת בעולם... העיקר - שיהיה לכם בהצלחה, ובטוחה שתיעזרי בפורום הזה הרבה - עם הזמן אנחנו נעשות מאוד מנוסות...
בהצלחה

gilal

New member
רומי המקורית

תודה. האם יש לך רופא להמליץ? קופ"ח מכבי.

צר לי . אני מהצפון וקופ"ח כללית

אבל אני בטוחה שיש פה בנות רבות מאיזור המרכז שיוכלו ל\עזור לך. בהצלחה, מתוקה

מרב.

New member
הי גילה וישגב

רובינו הגענו לטיפולי הפוריות בצורה הדרגתית, לאחר מספר חודשי נסיונות, ולאט לאט טיפולי פוריות שמתחילים בדרגה ה"קלה" יותר, בעוד שעליכם הענין נפל ממש כרעם ביום בהיר. עצתי- להמתין עוד קצת, ולו רק כדי לעכל את המחשב ולהחליט על דרכי פעולה. צריך לתת למכה שכזו זמן לשקוע. מעבר לכך, אולי כדאי לקבל חוות דעת מעוד רופא. ינני יודעת אם אותו רופא אליו הלכתם היה רופא שהינו מומחה פוריות, רצוי שאכן יהיה אחד כזה. עצתי לך: קודם כל, לבצע עוד בדיקת זרע, כדי לאשש את הקודמת. דבר נוסף, לקרוא בפורום, הן במאמרים והלינקים, והן את ההודעות עצמן מה זה IVF ובמה זה כרוך. גם כל ההבטים הצדדים והחשובי לא פחות, כמו האם לספר למשפחה, חברים, עבודה, כל זה כדאי להחליט מאוחר יותר, לאחר צבירת ידע בעניין, כך גם תוכלו לשאול שאלות ספציפיות יותר. שיהיה הרבה בהצלחה, מרב

ענבל40

New member
גילל

יש תשובות שונות לשאלות שלך. ההסתגלות למצב של הפריות לקחה אצלנו כמה חודשים טובים, בהתחלה לא הבנתי איך אפשר להיות במצב רוח טוב ולעשות הפריות, הזמן עשה את שלו. לדעתי הרבה מהדברים קשורים לכמה זמן יש לכם? כלומר מה הגיל שלכם ומידת הדחיפות. למשל רפואה אלטרנטיבית דורשת זמן. התהליך יכול להיות מהיר או איטי - למשל הוא תלוי במצב של הביציות שלך ובכלל במצב שלך. אם הבעיה היא זרע ואת מאוד פוריה, IVF יפתור את הבעיה.

היי גילה וישגב

דבר ראשון - לא לפחד. זה לא סוף העולם, ויש הצלחות - והרבה. אם תכנסו ל פורום "הריון אחרי טיפולים" שב - WALLA תוכלו לראות הרבה בנות שם. וכל הבנות שנמצאות שם, היו גם כאן. אני מצטרפת לדעה שנכתבה כאן - ללכת לשמוע רופא נוסף. ואם תצטרכו להגיע ל - IVF יש מספיק בתי חולים טובים לבצע את ההפריה. 1/2 מ´ ממני, שוכב עכשיו במיטתו, שגיא בן 3 השבועות שנולד לאחר הפריה. אז יש הצלחות, והרבה! בהצלחה, סיגל

ספירת זרע נמוכה.....

שלום לך, כמה דברים לי אלייך. ראשית ההלם ברור, זאת אכן לא בשורה קלה. לגביי הרופא אם הוא לא נעים לכם אתם מוזמנים לשגר אותו לירח ולחפש לכם רופא אחר שיהיה לכם כייף במחיצתו. לגביי העניין, ספירת זרע נמוכה לאו דווקא מחייבת הפרית מבחנה. מה שחשוב זה איכות הזרע, אם הזרע עצמו תקין רק שהבעיה שלו שהוא מועט, אפשר לתת טיפול הורמונלי לגבר ואז אולי השבחה והזרעה יואילו. אם הזרע גם באיכות נמוכה אז הפרית מבחנה תקל מאוד על הכניסה להריון. בהליך כזה ניתן לקחת תא זרע ספציפי ולהחדיר אותו לתוך הביצית שלך ובכך ליצור את ההפריה המיוחלת. תהליך זה נקרא מיקרומניפולציה. מקווה שעזרתי במשהו, שלומלום

למעלה